Αλλαγές στις γραμμές και τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ από τη Δευτέρα

0
2
Αλλαγές στις γραμμές και τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ από τη Δευτέρα

Αλλαγές που αφορούν κυρίως τα βόρεια και δυτικά προάστια, όπου θα γίνουν τροποποιήσεις σε οκτώ γραμμές, θα ισχύουν από αύριο, Δευτέρα, σε γραμμές και δρομολόγια λεωφορείωνκαι τρόλεϊ.

Καταργείται προσωρινά και η γραμμή Express «Πειραιάς – Ακρόπολη – Σύνταγμα» που εξυπηρετούσε από τον περασμένο Μάϊο τους τουρίστες της κρουαζιέρας. 

Για τη συγκεκριμένη γραμμή είχε διατυπώσει αντιρρήσεις ο Δήμος Πειραιά, υποστηρίζοντας ότι «με τη λειτουργία της, οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων δεν μένουν καθόλου στον Πειραιά». Πάντως, σύμφωνα με στελέχη των «Σ. Α», η γραμμή αναμένεται να επαναλειτουργήσει από τον Μάρτιο του 2015.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες γραμμές, το σχέδιο της εταιρείας «Συγκοινωνίες Αθηνών» που θα εφαρμοστεί από την άλλη βδομάδα, προβλέπει:

Την τροποποίηση της διαδρομής της γραμμής 704 Καματερό – Στ. Αττικής, ώστε να φτάνει έως την πλατεία Αγίων Αναργύρων. 

Η γραμμή θα μετονομαστεί σε 704 Καματερό – Πλατεία Αγίων Αναργύρων.

Την τροποποίηση της γραμμής 701 Καματερό – Ιλιον – Στ. Αττικής, ώστε να διέρχεται από το σταθμό της Ανθούπολης, μετονομαζόμενη σε 704 Καματερό – Ιλιον – Στ. Ανθούπολης.

Την τροποποίηση της γραμμής 747 Πετρούπολη – Πανόραμα – Στ. Αττικής, ώστε να διέρχεται από το σταθμό Ανθούπολης. Θα μετονομαστεί σε Πετρούπολη – Πανόραμα – Στ. Ανθούπολης.

Η κυκλική γραμμή 527 Πεύκη – Μαρούσι θα τροποποιηθεί σε Πεύκη – Στ. Νερατζιώτισσας, ώστε να καταλήγει στο σταθμό.

Η κυκλική γραμμή 501 Πεύκη – Μαρούσι Α μετονομάζεται σε Πεύκη – Μαρούσι.
Στη γραμμή 640 που είναι τοπική του Ηρακλείου, μεταφέρεται μόνιμα η αφετηρία από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου στην οδό Κουντουριώτου.

Η γραμμή 444 Χαλάνδρι – Γαλάτσι – Στ. Άνω Πατήσια, γίνεται κυκλική και μετονομάζεται σε Στ. Ειρήνη – Γαλάτσι – Στ. Ανω Πατήσια και ορίζεται νέα αφετηρία και τέρμα επί της οδού Νεραντζιωτίσσης.

Την τροποποίηση της γραμμής Β8 Πολυτεχνείο – Ν. Φιλαδέλφεια – Μεταμόρφωση, η οποία μετονομάζεται σε 619 Μεταμόρφωση – Ν. Φιλαδέλφεια – Στ. Ανω Πατησίων, με αφετηρία και τέρμα στην οδό Ζέας της Μεταμόρφωσης.