Καπετάνιος Νορμαν Ατλαντικ: «Μακάρι να τους είχα σώσει όλους»

0
1
Καπετάνιος Νορμαν Ατλαντικ Μακάρι να τους είχα σώσει όλους

Στο σπίτι του στην πόλη Σα Σπέτσια, κοντά στη Γένοβα, έφτασε την Πρωτοχρονιά ο Αρτζίλιο Τζιακομάτσι, καπετάνιος του Νόρμαν Ατλάντικ και μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, δήλωσε ότι θα ήθελε να είχε σώσει όλους τους επιβάτες.

Ο Τζιακομάτσι, στον οποίο έχει κοινοποιηθεί κλήση σε απολογία για εξ αμελείας ανθρωποκτονία, ναυάγιο και τραυματισμό πρόσθεσε:

«Είμαι πολύ κουρασμένος, μην με αποκαλείτε ήρωα, οι φιλοφρονήσεις δεν μου αρέσουν, δεν χρησιμεύουν. Τώρα έχω ανάγκη από ξεκούραση».

Παράλληλα, η ιταλική ακτοφυλακή έχει αποστείλει και στις ελληνικές Αρχές λίστα με 477 επιβάτες οι οποίοι έχουν διασωθεί. Οι νεκροί οι οποίοι έχουν ανασυρθεί είναι εννέα, ενώ, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, οι διασώστες δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν δυο πτώματα τα οποία είχαν εντοπίσει. Η ιταλική εφημερίδα Corriere de la Serra, αναφέρει μάλιστα ότι οι αγνοούμενοι «είναι τουλάχιστον έντεκα».

Λόγω των καιρικών συνθηκών συνεχίζει να μην είναι εφικτή η ρυμούλκηση του Norman Atlantic στο ιταλικό λιμάνι του Πρίντεζι.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι πυροσβέστες του Πρίντεζι και του Μπάρι οι οποίοι είχαν επιβιβασθεί σε δυο ρυμουλκά την περασμένη Κυριακή “ζητούν να μπορέσουν να επιστρέψουν άμεσα, διότι είναι εξαντλημένοι και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας”.