Θρίλερ με την Eurovision:

0
1
Το Μεξικό θα πάει Eurovision Τιθ απογίνει η Φουρεράι

Εδώ και αρκετό καιρό το ζήτημα της συμμετοχής της Ελλάδας στη φετινή Eurovision ήταν κάπως μετέωρο. Τελικά οριστικοποιήθηκε ότι και φέτος θα είναι εκεί και μάλιστα είχε ακουστεί ότι θα γίνει ανάθεση στην Ελένη Φουρέιρα. Όμως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και όπως όλα δείχνουν θα οδηγηθούμε στον καθιερωμένο διαγωνισμό που γίνεται τα τελευταία 5 χρόνια.

Στις 26 Ιανουαρίου θα γίνει στη Βιέννη η κλήρωση του 60 διαγωνισμού όπου οι 39 χώρες θα μπουν στο μπολ για να χωριστούν στα δύο γκρουπ των ημιτελικών. Σύμφωνα με το το Ελληνικό σωματείο ‘οργανωμένων΄φίλων της Eurovision (INFE GREECE The Greek eurovision fan club) η ΝΕΡΙΤ έχει ξεκινήσει επαφές με δισκογραφικές για να της προταθούν καλλιτέχνες, να γίνει η τελική επιλογή και να προχωρήσουν στα τραγούδια. Όσο για την διεξαγωγή του ελληνικού τελικού, αυτός λέγεται ότι θα γίνει τέλη Φεβρουαρίου ή στο χειρότερο σενάριο στις 13 Μαρτίου μιας και στις 16 πρέπει να δηλωθεί το τραγούδι της εκπροσώπησης.

Ως γνωστόν 39 χώρες,μαζί και η Ελλάδα θα διεκδικήσουν το ΄πολυπόθητο΄βραβείο.Οι γνωστές σε όλους big 5 (Αυστρία-λόγω της περσινής της νίκης-Ηνωμένο Βασίλειο.Ισπανία,Ιταλία,Γαλλία και Γερμανία) πάνε κατευθείαν στον τελικό.Τρίτη 19 Μαίου θα διαγωνισθούν οι πρώτες 16 χώρες -που θα προκύψουν απο την κλήρωση- θα ακολουθήσουν στις 21 του μήνα και ημέρα Πέμπτη οι επόμενες 17 χώρες, και ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Μαΐου.