Άννα Μπουσδούκου: «Δεν προσβάλλω κανέναν, αλλά πρέπει να επιμένω στις ερωτήσεις μου»

0
2
Άννα Μπουσδούκου Δεν προσβάλλω κανέναν αλλά πρέπει να επιμένω στις ερωτήσεις μου

Ξυπνά καθημερινά από τις 5 το πρωί με άγχος για την εκπομπή της στο ΣΚΑΙ. Τώρα εν όψει εκλογών το άγχος της Άννας Μπουσδούκου έχει πολλαπλασιαστεί;

«Ναι, γιατί η φετινή προεκλογική περίοδος είναι διπλής ανάγνωσης. Από τη μία πλευρά, όταν εργάζεται κάποιος στο κομμάτι της ενημέρωσης πρέπει να το κάνει, αν μη τι άλλο, με συνέπεια. Επίσης, τη δεδομένη χρονική στιγμή για την Ελλάδα καλείσαι ως πρόσωπο της ενημέρωσης να γίνεις «ακροβάτης» για να μπορέσεις να διαχειριστείς σωστά τα δεδομένα και τις δηλώσεις που προκύπτουν καθημερινά. Από την άλλη πλευρά, κάθε προεκλογική περίοδος, ευτυχώς ή δυστυχώς είναι… προεκλογική περίοδος. Για μένα είναι θλιβερό μετά από όσα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, να ακούς «κασέτες». Να ακούς δηλαδή τα ίδια και τα ίδια, ή τα ίδια με άλλα λόγια… Η αλήθεια είναι πως περίμενα από τους πολιτικούς κάτι καλύτερο, γιατί ο κόσμος πια δεν έχει άλλες αντοχές», λέει στην εφημερίδα Αγορά.

Όταν έχει απέναντι της τον πολιτικό που της «πουλάει» την κασέτα του δεν νευριάζει; Δεν της προκαλεί αγανάκτηση;
«Βέβαια. Εκτός από δημοσιογράφος, είμαι και πολίτης αυτής της χώρας. Έχω αυτό το ανικανοποίητο, του γιατί δεν απαντάει κάποιος ξεκάθαρα και συγκεκριμένα. Ξέρουμε ότι οι πολιτικοί χειρίζονται τη Ρητορική, με όλα τα καλά και τα κακά της, κι οφείλεις να παίξεις πάνω σε αυτή τη βάση. Αλλά όταν ο άλλος έχει έρθει για να σου πει αυτά που έχει εξαρχής στο μυαλό του, εκεί πρέπει να επιμείνεις. Δεν μου αρέσει ωστόσο να προσβάλω τους καλεσμένους μου, γιατί θεωρώ ότι ο καθένας προσβάλλεται από μόνος του. Δεν προσβάλλω κανέναν , αλλά πρέπει να επιμένω στις ερωτήσεις μου», καταλήγει.