Αντίστροφη μέτρηση για τη νεα κυβέρνηση – ‘Εχουν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα – Καραμπόλες της τελευταίας στιγμής!

1
0
Αντίστροφη μέτρηση για τη νεα κυβέρνηση  Εχουν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα  Καραμπόλες της τελευταίας στιγμής

Φωτιά έχουν πάρει από το πρωί τα τηλέφωνα από το Μέγαρο Μαξίμου σε υποψήφιους υπουργούς από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα ώστε να πάρει τις θετικές ή τις αρνητικές απαντήσεις για την κυβέρνησή του.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου από τις 09.30 το πρωί και συνέχισε τα τηλεφωνήματα από χθες το βράδυ στα πρόσωπα που εκείνος έχει επιλέξει για το νεο κυβερνητικό σχήμα.

Όλα δείχνουν ότι ο βασικός κορμός έχει κλείσει με τέσσερα υπερυπουργεία που θα απορροφήσουν τις αρμοδιότητες άλλων, ενώ μαζί με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ουσιαστικά δέκα θα είναι τα ονόματα που θα κυριαρχήσουν στο νέο κυβερνητικό έργο.

Τα ονόματα σε θέσεις – κλειδιά της νέας κυβέρνησης

Ο Γ. Δραγασάκης αναμένεται να λάβει θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης και συντονιστής του οικονομικού επιτελείου.

Ο νέος Τσάρος της Οικονομίας αναμένεται να είναι ο Γ. Βαρουφάκης, αφού και ο ίδιος το αποκάλυψε σήμερα μιλώντας σε ιρλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ υφυπουργός ή αναπληρωτής ο Ε. Τσακαλώτος. Ο Γ. Σταθάκης αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Οικονομίας στο οποίο πάει πλέον και το Ναυτιλίας μαζί με το Τουρισμού.

Στο νέο υπερυπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να είναι υπουργός η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ ο Α. Μπαλτάς θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο νέος υποιυργός Παιδείας.

Ο Π. Λαφαζάνης αναμένεται να είναι ο νέος υπερυπουργός Παραγωγικής ανασυγκρότησης και Ενέργειας, ο Παναγιώτης Νικολούδης υπουργός Δικαιοσύνης, στο Εργασίας ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Ν. Κοτζιάς πιθανότατα στο υπουργείο Εξωτερικών.
  Το υπουργείο Υγείας δέχθηκε ήδη να αναλάβει ο Παναγιώτης Κουρουπλής. Επικρατέστερο σενάριο για το υπουργείο Επικρατείας είναι η τοποθέτηση του κ. Παππά, ενώ για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ή του υφυπουργού Πολιτισμού ακούγεται το όνομα του δημοσιογράφου, Νίκου Ξυδάκη

Από τους ΑΝΕΛ το υπουργείο Άμυνας καταλαμβάνει όπως όλα δείχνουν ο Π. Καμμένος ενώ ακόμη τέσσερα υφυπουργεία θα αναλάβουν άτομα από τον χώρο των ΑΝΕΛ.

Τα νέα υπερυπουργεία της κυβέρνησης Τσίπρα

Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, 2) Ναυτιλίας και Αιγαίου, 3) Τουρισμού και 4) Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, 2) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και 3) οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο οποίο υπάγονται οι αρμοδιότητες και οι υπηρεσίες των υπουργείων: 1) Πολιτισμού και Αθλητισμού και 2) Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το υπουργείο Υγείας μετονομάζεται σε υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μετονομάζεται σε υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων μεταφέρεται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. 

newest oldest most voted
Notify of
Σουζη
Guest
Σουζη

Λίγο γκαντέμης μας βγήκε ο νέος πρωθυπουργός.
έπεσε το αεροπλάνο πάει και ο Ντήμης, μήπως να κανονίσει κανένα πολ@@@ικό ευχέλαιο γιατί δεν μας βλέπω καλά…