«Daily Mail» για Περιστέρα: «Η γυναίκα που ριζοσπαστικοποίησε τον Έλληνα Τσε ΓκεΒάρα»

4
7
Daily Mail για Περιστέρα Η γυναίκα που ριζοσπαστικοποίησε τον Έλληνα Τσε ΓκεΒάρα

Μετά το στιλιστικό αφιέρωμα της «Vogue» στην Περιστέρα Μπαζιάνα, η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα έγινε θέμα ΚΑΙ στην βρετανική «Daily Mail».

Η εφημερίδα, έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο:

«Περιστέρα Μπαζιάνα: Η γυναίκα που ριζοσπαστικοποίησε τον Έλληνα Τσε Γκεβάρα. Πως η ντροπαλή Πρώτη Κυρία, βοήθησε τον Πρωθυπουργό να ηγηθεί μιας Κομμουνιστικής Νεολαίας».

Στο κείμενό του, το δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων και στο love story του ζεύγους, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να χαρακτηρίζεται ως «ο Έλληνας Τσε Γκεβάρα», αλλά πολλοί πιστεύουν ότι η Μπέτι, (σύντροφος του Πρωθυπουργού εδώ και 20 χρόνια), είναι η πραγματική ριζοσπάστης.

Η Περιστέρα Μπαζιάνα, μητέρα δυο παιδιών, ενθάρρυνε τον 40χρονο Αλέξη Τσίπρα, να ασχοληθεί με την πολιτική, την περίοδο που το μόνο το οποίο τον ενδιέφερε, ήταν ο αθλητισμός.


Αφορμή, στάθηκε ένας τραυματισμός στο πόδι, που τον κράτησε μακριά από τα σπορ.

Όταν ήταν και οι δυο μαθητές, η Περιστέρα τον έπεισε να ηγηθεί της Κομμουνιστικής Νεολαίας το 1990, παρά το γεγονός ότι η καταγωγή του ήταν από μια μεσοαστική οικογένεια.

Μέσα σε ένα χρόνο, οι δυο τους ηγούνταν μιας επανάστασης στο Λύκειο τους στους Αμπελοκήπους στην Αθήνα, ενάντια σε μη δημοφιλείς εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις.


Ο νέος Πρωθυπουργός, κράτησε σκόπιμα την οικογένεια του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, για όσο διάστημα οδηγούσε τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέση ισχύος.

Πολλοί ωστόσο πιστεύουν ότι η πεισματάρα Μπέτυ που είναι στο πλευρό του περισσότερα από 20 χρόνια, ίσως είναι η πραγματική δύναμη πίσω από τον «θρόνο».


Έτρωγαν και κοιμόντουσαν μέσα στο σχολείο, ενώ ο τότε νεαρός Τσίπρας έκανε δηλώσεις στα κανάλια της εποχής, για το δικαίωμα των φοιτητών να διαλέγουν το εκπαιδευτικό τους μέλλον.

Και οι δυο πέρασαν στο Πολυτεχνείο, όπου φοίτησαν ως Μηχανικοί.

Σύμφωνα με φίλους της Περιστέρας από το Πολυτεχνείο της Πάτρας, η «Μπέτυ» είναι «στρατιωτική», πεισματάρα και πολύ δυναμική.Κάποτε, πήγε έναν καθηγητή της στα δικαστήρια όταν προσπάθησε να υπονομεύσει την διδακτορική της διατριβή.


Επίσης βαριέται να περνά τις ώρες της ψωνίζοντας, ή πηγαίνοντας στο κομμωτήριο. Αποφεύγει τα ΜΜΕ, και οι δημόσιες εμφανίσεις της με τον Αλέξη Τσίπρα είναι μετρημένες στα δάχτυλα.

Μένουν σε μια επταώροφη πολυκατοικία στην Κυψέλη, μια εργατική περιοχή της Αθήνας», καταλήγει το δημοσίευμα.

newest oldest most voted
Notify of
Φψ
Guest
Φψ

Μπράβο Περιστέρα@@@@@@@@@ Δυναμική, απλή, αυθεντική@@@@@@@@@ Έτσι και να παραμείνεις@@@@@@@@@ Φτάνει με τις πλαστικούρες τις δήθεν.

ΟΧΙ
Guest
ΟΧΙ

μια χαρα ειναι …αφηστε τις χαζοαμερικανιες…ουστ τττ…η συντροφος του πρωθυπουρ@@@ οφειλει να παραμεινει αυτη που ειναι …αρκετα με τις σιχαμενες ,επηρμενες και κουτοπονηρες συζυ@@@ς…αντε στο διαολο ΗΛΙΘΙΟ ΒΟΓΚ

απλη
Guest
απλη

Nαι βρε,μην τη χαλασετε κι αυτή.Μια χαρα είναι και ωραια οικογενεια εχουν.Βαρεθηκαμε τα ψωνια και τις πρωτες κυριες φι@@@ρινια και φασιον αικονς.

ρε
Guest
ρε

αφήστε την γυναικα ησυχη ..είναι χαμηλων τονων αυτή..δεν είναι λιανη και νατασα…….