Ντυθείτε καλά και πάρτε ομπρέλα: Νέο κύμα ισχυρής κακοκαιρίας στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο

0
0
Ντυθείτε καλά και πάρτε ομπρέλα Νέο κύμα ισχυρής κακοκαιρίας στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο

Σαββατοκύριακο στο έλεος των υπερκαταιγίδων προβλέπουν για τη χώρα μας οι μετεωρολόγοι, καθώς το μέτωπο της κακοκαιρίας που πλήττει ήδη τις ευρωπαϊκές χώρες κινείται απειλητικά προς τα μέρη μας.
 
Στη Μεγάλη Βρετανία τις τελευταίες μέρες έχουμε ισχυρές χιονοπτώσεις και πολύ δυνατούς ανέμους. Στην κεντρική Ευρώπη, αλλά και στις χώρες τις γειτονικές σε εμάς όπως είναι η Ιταλία και η Κροατία έχουμε ισχυρές καταιγίδες και σφοδρούς ανέμους.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που θα «χτυπήσει» την χώρα μας είναι η πολύ ισχυρή βροχόπτωση και οι πολύ δυνατοί άνεμοι που θα φτάνουν τοπικά μέχρι τα 28 μέτρα ανά δευτερόλεπτο δηλαδή 10 μποφόρ στο βόρειο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο το βράδυ της Παρασκευής και νωρίς το πρωί του Σαββάτου.
 
Η χώρα μας θα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα το Σάββατο, όποτε τα υψηλότερα ποσοστά βροχοπτώσεων αναμένονται στο Αργοστόλι, στην Άρτα, στο Κιλκίς, στην Κομοτηνή, στην Πρέβεζα, στην Πάτρα και στην Ξάνθη.

Θα έχουμε πολύ ισχυρές βροχές που θα πλήξουν κυρίως το δυτικό κορμό της χώρας. Σταδιακά από το πρωί αύριο μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν τα φαινόμενα στα ανατολικά. Την Κυριακή τα φαινόμενα θα έχουν μικρότερη ένταση, όμως δεν θα πάψουμε να έχουμε ισχυρές καταιγίδες σ΄ αυτό το κομμάτι της Κεντρικής Ελλάδας, στην Πελοπόννησο και τη Βόρεια Ελλάδα.
 
Παρά τις κατακλυσμιαίες βροχές οι οποίες είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσουν πλημμύρες και τις σφοδρές χιονοπτώσεις στα ορεινά, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι που θα φυσούν θα είναι νοτιάδες.