Όρθιος και ψύχραιμος άκουσε τις κατηγορίες ο Παπακωνσταντίνου: «Είμαι αθώος κύριε πρόεδρε» είπε

0
5
Όρθιος και ψύχραιμος άκουσε τις κατηγορίες ο Παπακωνσταντίνου Είμαι αθώος κύριε πρόεδρε είπε

«Είμαι αθώος κύριε Πρόεδρε. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες». Αυτή ήταν η πρώτη δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, όταν ο Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, κ. Νικολάου Πάσσος, του ζήτησε να τοποθετηθεί με την έναρξη της δίκης του.

Ο πρώην υπουργός, που παρίσταται στη δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, άκουσε όρθιος και ψύχραιμος το κατηγορητήριο που ανέγνωσε η Εισαγγελέας του Δικαστηρίου, κα. Ξένη Δημητρίου.

Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι νόθευση εγγράφου και απόπειρα απιστίας σχετικά με τους χειρισμούς του πρώην υπουργού στην πολυσυζητημένη λίστα Λαγκάρντ.

Θα πάει ως μάρτυρας υπεράσπισης ο Γιώργος Παπανδρέου;

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού, πρότειναν άλλους τρεις πέραν των μαρτύρων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο εκείνων που έχουν ήδη κλητευθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ.Παπακωνσταντίνου, ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.

Η Εισαγγελέας, από την πλευρά της, πρότεινε να κληθούν άλλα οκτώ άτομα ως μάρτυρες, αιτιολογώντας την ανάγκη να παραστούν λόγω της μείζονος ανάμειξής τους στην υπόθεση. Μεταξύ αυτών τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και Ιωάννη Καπελέρη, τον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Αναστάσιο Μπίκα, τον πρέσβη της χώρας μας στη Γαλλία όταν εστάλη η λίστα Λαγκάρντ, Κωνσταντίνο Χαλαστάνη, και άλλους που, κατά τη γνώμη της, μπορούν να φωτίσουν πτυχές της υπόθεσης.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου, κ. Ν. Πάσσος, ζήτησε την τήρηση της νομιμότητας κατά τη διάρκεια της δίκης, απαγορεύοντας κάθε μετάδοση και μαγνητοσκόπηση του περιεχομένου της και επιτρέποντας μόνον τη φωτογράφιση του κατηγορουμένου και του Δικαστηρίου.

Πρώτος μάρτυρας καταθέτει ο Δημήτριος Μασίνας πρόεδρος ΚΕΦΟΜΕΠ.

Ξεκίνησε η δίκη, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος

Σημειώνεται πάντως πως ο έλεγχος για το αν φοροδιαφεύγουν οι συγγενείς του πρώην υπουργού δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Με απλά λόγια, ο κ.Παπακωνσταντίνου δικάζεται, αλλά ο τελικός έλεγχος για να γίνει καταλογισμός των ποσών για το αν και κατά πόσο φοροδιέφυγαν δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Χαρακτηριστική ήταν μάλιστα, η αντίδραση του Προέδρου κ.Πάσσου.

«Μα τι κάνετε τόσο καιρό; Θα ακολουθήσουν προσφυγές; Θα φτάσουμε στα 10 χρόνια, αν συνεχίσουμε έτσι!!!»είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου.