Ο συνεργάτης του Ξηρού: Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία του!

3
1
Ο συνεργάτης του Ξηρού Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία του

Τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 39χρονου «Ιάσονα», συνεργού του Χριστόδουλου Ξηρού, που συνελήφθη στα τέλη Φεβρουαρίου, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. 

Πρόκειται για τον Χρήστο Ροδόπουλο, του Ηλία και της Βασιλικής, ο οποίος γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1976 στην Αθήνα.

Ο 39χρονος κατηγορείται για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», κατασκευή, προμήθεια και κατοχή από κοινού εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών, παράνομη κατοχή πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων, με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι από τις εργαστηριακές-συγκριτικές εξετάσεις DNA που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι γενετικό υλικό του 39χρονου συλληφθέντα ταυτίζεται με γενετικό υλικό που έχει εντοπιστεί:

  • Σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό (φάκελος) που εστάλη στον πρόεδρο Εφετών Αθηνών, αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας, Δημήτριο Μόκκα, και ανεφλέγη στο σπίτι του, την 1η Σεπτεμβρίου 2013 στην οικία του.
  • Σε αυτοσχέδιο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε βραδινές ώρες της 23ης Μαρτίου 2014 στην κεντρική είσοδο του κτιρίου που στεγάζεται η ΔΟΥ Κορυδαλλού, ο οποίος εξουδετερώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.
  • Στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό (δέμα) που απεστάλη στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, στις 30 Απριλίου 2014.
  • Σε πειστήρια, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κρησφύγετο-«γιάφκα» που εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Περαχώρας Λουτρακίου, μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, στις 3 Ιανουαρίου 2015.
  • Σε πειστήρια, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο άλλο κρησφύγετο-«γιάφκα» στην Ανάβυσσο Αττικής, όπου διέμενε ο Χριστόδουλος Ξηρός μέχρι τη σύλληψή του.Πλαστή ταυτότητα της Αγγελικής

Παράλληλα, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες πλαστού δελτίου ταυτότητας, με τα στοιχεία: Τσιργιώτη Γεωργία του Βασιλείου και της Φωτεινής, γεννηθείσα 18-01-1990 στην Αθήνα Αττικής, δημότης Κηφισιάς Αττικής, με αριθμό δημοτολογίου 36204/5 και ύψος 1.65, στο οποίο υπάρχει φωτογραφία της συλληφθείσας Σπυροπούλου Αγγελικής.

Το συγκεκριμένο πλαστό δελτίο ταυτότητας βρέθηκε και κατασχέθηκε, κατά τη διενέργεια έρευνας σε μονοκατοικία στο Αιάντειο Σαλαμίνας. 

newest oldest most voted
Notify of
Ομοιότητα
Guest
Ομοιότητα

Ίδιος ο Θανάσης χαχαχα

123
Guest
123

Πώς είσαι έτσι μωρή;

Το άλλο
Guest
Το άλλο

Το @@@, το @@@ που λέει κι η Θεοπούλα ατο παρά πέντε