Γιάννενα: Θέμα ωρών οι πρώτες συλλήψεις για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη – Κλήθηκε για νέα κατάθεση η μάνα του άτυχου φοιτητή!

0
9
Γιάννενα Θέμα ωρών οι πρώτες συλλήψεις για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη  Κλήθηκε για νέα κατάθεση η μάνα του άτυχου φοιτητή

Την ώρα που η γαλακτοκομική σχολή αστυνομοκρατείται, οι έρευνες για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη παίρνουν νέα τροπή…

Τρία 24ωρα μετά την κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Σελλί του Ρεθύμνου, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση είναι έτοιμοι να συλλάβουν τρία άτομα, που ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως οι υβριστές του αυτόχειρα φοιτητή.

Ο εντοπισμός τους έγινε μέσω διαδικτύου, έπειτα από ποινική δίωξη που άσκησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος κατά των διαχειριστών της ιστοσελίδας μέσω της οποίας δημοσιεύθηκαν τα επίμαχα υβριστικά σχόλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τρία άτομα είναι φοιτητές – δύο από την Αθήνα και ένας από τη Μυτιλήνη – με τους αστυνομικούς να θεωρούν πως θα εντοπιστούν εντός της ημέρας. Τα στοιχεία δόθηκαν τη νύχτα από τη Google στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τώρα ερευνάται τόσο η μεταξύ τους σχέση που θεωρείται δεδομένη, όσο και η σχέση τους με άτυχο Βαγγέλη.

Η κατάθεση της μάνας του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Εν τω μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ., αναμένεται να καλέσει τις επόμενες ημέρες για κατάθεση την μητέρα του Βαγγέλη για να καταγραφεί με λεπτομέρειες η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της το προηγούμενο βράδυ και κατά τη διάρκεια της οποίας φαίνεται να της ανακοίνωσε τα άσχημα βαθμολογικά αποτελέσματα.

Πάντως, η τελευταία τηλεφωνική κλήση που φαίνεται ότι δέχθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ήταν στις 12:53 το μεσημέρι της 6ης Φεβρουαρίου, μία ώρα πριν εξαφανιστεί, από έναν συμφοιτητή του που τον κάλεσε για να φάνε μαζί στο εστιατόριο της εστίας.

Η τηλεφωνική αυτή κλήση κράτησε μόλις 14 δευτερόλεπτα, δεν προέκυψε κάτι άλλο από αυτή και συν τοις άλλοις είχε αναφέρει εγκαίρως ο συγκεκριμένος φοιτητής την σύντομη αυτή τηλεφωνική επικοινωνία και στην κατάθεση που είχε δώσει στην Αστυνομία.

Σε κλοιό αστυνομικών η Γαλακτοκομική σχολή

Εν τω μεταξύ η κοινωνία των Ιωαννίνων «βράζει» μετά τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Και χθες, Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση έξω από τη Σχολή με τους διαδηλωτές να ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά και να εξαπολύουν ύβρεις και απειλές κατά των σπουδαστών.

Οι φοιτητές επαναλαμβάνουν ότι ζουν έναν εφιάλτη καθώς διστάζουν πλέον να βγουν από το κτίριο και να φτάσουν μέχρι τις κοντινές καφετέριες, όπως συνήθιζαν να κάνουν όλο αυτό το διάστημα. Αποτέλεσμα της έντασης που επικρατεί είναι η Σχολή να αστυνομοκρατείται. Αστυνομικοί βρίσκονται τόσο περιμετρικά όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου προκειμένου να προστατεύσουν τους σπουδαστές.