Βαριά «καμπάνα» σε δολοφόνο δύο σκύλων- Θα πληρώσει πρόστιμο 60.000 ευρώ!

7
0
Βαριά καμπάνα σε δολοφόνο δύο σκύλων Θα πληρώσει πρόστιμο 60000 ευρώ

Σκότωσε δύο σκυλιά και θα πληρώσει πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ!

​Ο λόγος για έναν 85χρονο από το χωριό Άνυδρο της Ανατολικής Φθιώτιδας, ο οποίος στις 25 Ιανουαρίου, ανήμερα των εκλογών, πυροβόλησε και σκότωσε τα δύο σκυλιά του γείτονά του.

Οι κάτοικοι του χωριού κατήγγειλαν το περιστατικό στο Α.Τ. Στυλίδας και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία. Ο 85χρονος εκτός από το τσουχτερό πρόστιμο, το οποίο του επιβλήθηκε όπως προβλέπει η νομοθεσία, -30.000 για τη θανάτωση του κάθε σκύλου- θα έρθει αντιμέτωπος και με τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία, το πρόστιμο για θανάτωση ή κακοποίηση ζώων, το βεβαιώνουν οι κατά τόπους αστυνομικές αρχές. Στη συνέχεια  κοινοποιείται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, η οποία καλεί το δράστη για εξηγήσεις.

Το πρόστιμο μάλιστα θα κοινοποιηθεί στη ΔΟΥ Λαμίας και θα καταβληθεί στον δικαιούχο ΟΤΑ, ενώ στην περίπτωση που δεν θα πληρωθεί από τον παραβάτη εντός 2 μηνών, βεβαιώνεται υποχρεωτικά εντός 3μήνου από τον οικείο ΟΤΑ στην αρμόδια ΔΟΥ.

Επίσης το τελευταίο διάστημα από τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές της Φθιώτιδας και στο πλαίσιο του νόμου που ψηφίστηκε το 2014, έχουν βεβαιωθεί και αρκετά πρόστιμα σε ιδιοκτήτες σκύλων που δεν διαθέτουν “τσιπάκι”. Το ύψος του συγκεκριμένου προστίμου ανέρχεται σε 300 ευρώ και ήδη η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής έχει επικυρώσει αρκετά από αυτά.

newest oldest most voted
Notify of
.
Guest
.

Ου να μου χαθείς βρωμόγερε, τι ψυχή θα παραδώσεις όπου να ‘ναι;;

##
Guest
##

δεν ειναι μη φιλοζωοι. ειναι σαδιστες ζωων. υπαρχει διαφορα. οι απλα “μη φιλοζωοι” δεν ενοχλουν κανεναν.

ειρηνη
Guest
ειρηνη

καλα να παθει@@@Να ειναι καλα αυτος που εκανε αυτο το νομο και ο δικαστης ο οποιος τον εφαρμοσε…..διοτι θα μαζευτουν τωρα ΟΛΟΙ οι μη φιλοζωοι.Ευγε…

μπλε
Guest
μπλε

Ετσι μπραβο@@@@@@@@@

ΟΥΡ
Guest
ΟΥΡ

ε@@@ελους μια καλη αποφαση κακο ψοφο να χει ο αθλιος

ΕΛΕΝΗ
Guest
ΕΛΕΝΗ

Και λιγα ειναι. Αν ειναι δυνατον ο κλαθε εγκληματιας @@@ γιατι περι αυτού πρόκε@@@αι@@@ να μην τιμωρείται.

Ψοφος
Guest
Ψοφος

Καλά να πάθει ο σκα το ψυχος , κω λο @@@ς