Η μαφία των φυλακών οργάνωσε την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη;

0
3
Η μαφία των φυλακών οργάνωσε την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη

“Είναι άδικο να μου κρύβετε τον ήλιο, το παιδί μου και έχω δικαίωμα να βλέπω τον ήλιο που είναι το παιδί μου” γράφει μεταξύ άλλων στο ασυνάρτητο σημείωμα δυο σελίδων που άφησε στο δωμάτιο της στο Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη λίγο πριν από την απόδρασή της.

Από τότε, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου είναι άφαντη, παρά το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολυθεί από τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν διαπιστώθηκε ότι ο όγκος στο κρεββάτι δεν ήταν εκείνη αλλά ένας σωρός μαξιλάρια για να ξεγελάσει τους φρουρούς της.

Το ιδιόχειρο και ασύντακτο σημείωμα που βρέθηκε στο κρεββάτι της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε γραφτεί την 1η Απριλίου. Αλλά δεν ήταν ψέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται η Σταμάτη έγραψε το γράμμα λίγο πριν την απόρριψη της νέας αίτησης αποφυλάκισης.

24 ώρες εξαφανισμένη η Βίκυ Σταμάτη και η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό της. Από χθες οι αστυνομικοί έχουν ερευνήσει πάνω από 20 σπίτια και διευθύνσεις, που είναι πιθανόν να κρυβόταν αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη έχει οργανωθεί από ποινικούς μέσα από τις φυλακές, λόγω των επαφών που διατηρεί το τελευταίο διάστημα με βαρυποινίτες ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Οι αστυνομικοί δεν βλέπουν απλά μια απόδραση. Βλέπουν ένα οργανωμένο σχέδιο για την απόκρυψη σε ασφαλές μέρος για μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλιστα ίσως με στόχο να επανασυνδεθεί με το παιδί της.

Έμπειροι αστυνομικοί που μετέχουν στις έρευνες βλέπουν ένα μεγάλο κενό. Από τη 01:45 που ήταν και η τελευταία φορά που την είδε κάποιος, ως τις 06:00 υπάρχει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το οποίο μπορεί να έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα στη Βίκυ Σταμάτη και τους ανθρώπους που τη βοήθησαν.

Μέσα σε πέντε ώρες από την Αττική μπορεί να φτάσει κανείς παντού, λένε έμπειροι αστυνομικοί που εξετάζουν ακόμη και την πιθανότητα διαφυγής με αεροπλάνο ή σκάφος. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν τώρα τα κινητά, αλλά και οι επαφές που είχε τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της.

Ο 8χρονος γιος της κατά πάρα πιθανότητα βρίσκεται μαζί με τη γιαγιά του σε συγγενικό του σπίτι στη Φθιώτιδα προκειμένου να αποφύγουν τις κάμερες και τη δημοσιότητα. Οι γονείς της Βίκυς Σταμάτη έχουν τις τελευταίες μέρες μαζί του το παιδί, προκειμένου να περάσουν μαζί του τις μέρες του Πάσχα.

Παράλληλα έχουν κλείσει οι έξοδοι από τη χώρα καθώς υπάρχουν φόβοι ότι ίσως η Βίκυ Σταμάτη θα επιχειρήσει να διαφύγει στο εξωτερικό προκειμένου στη συνέχεια να πάει να τη βρει το παιδί της.

Οι τέσσερις σωφρονιστικοί, στο μεταξύ αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για την απελευθέρωση κρατουμένου.