Φιλέλληνες παρουσιαστές του ZDF: Νιώθουμε ντροπή για την γερμανική άγνοια

0
6
Φιλέλληνες παρουσιαστές του ZDF Νιώθουμε ντροπή για την γερμανική άγνοια

Οι φιλέλληνες παρουσιαστές του ZDF και της εκπομπής «Die Anstalt», οι οποίοι στηρίζουν την Ελλάδα και να ασκούν παράλληλα κριτική στη σκληρή λιτότητα που έχει επιβληθεί στη χώρα μας κυρίως από το Βερολίνο, σε συνέντευξη που έδωσαν στο «Πρώτο Θέμα», αποκάλυψαν πως κατάφεραν να αποδομήσουν τα στερεότυπα και τα ταμπού για την ελληνική κρίση, τη ναζιστική θηριωδία και τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Το σκετς τους για το Δίστομο στο οποίο είχε εμφανιστεί ο επιζήσας Αργύρης Σφουντούρη έσπασε ρεκόρ τηλεθέασης.

«Μείναμε έκπληκτοι από τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στην Ελλάδα. Ένα εκατομμύριο θεατές στο Διαδίκτυο είναι περίπου το μισό του συνηθισμένου κοινού στην Γερμανία. Με αυτήν την εκπομπή γίναμε μια αληθινή ευρωπαϊκή σατιρική εκπομπή και αυτό είναι φανταστικό» δήλωσαν οι συντελεστές του «Die Anstalt» Μαξ Ούτχοφ και Κλάους φον Βάγκνερ.

Ο τελευταίος μάλιστα βρέθηκε στην Ελλάδα αφού η γερμανική εκπομπή πήρε πρόσκληση από τον Λάκη Λαζόπουλο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να υπάρξει καλλιτεχνική συνύπαρξη του Έλληνα Κωμικού με τους Γερμανούς.

Η συγκεκριμένη εκπομπή που προβλήθηκε στις 31 Μαρτίου προκάλεσε αντιδράσεις στη Γερμανία , όπως ανέφερε ο Βάγκνερ, υπογραμμίζοντας πως τα στερεότυπα κάποιων δημοσιογράφων και η άγνοια της νέας γενιάς για την σκληρή ιστορία της ναζιστικής κατοχής της Ελλάδας έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση μιας εσφαλμένης εικόνας για τη χώρα μας.

«Οι αντιδράσεις στη Γερμανία ήταν έντονες και εξαιρετικά θετικές. Θα έλεγα ότι το 98 % εκτίμησε το μήνυμα της εκπομπής. Αν κοιτάξετε τις δημοσκοπήσεις υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία που αντιτίθεται στη διαπραγμάτευση για τις πολεμικές αποζημιώσεις. Αλλά πρέπει να γνωρίζετε πως ελάχιστοι έχουν γνώση για την σκληρή ιστορία του ναζιστικού τρόπου στην Ελλάδα και ιδίως η νέα γενιά» ανέφερε και πρόσθεσε: «Η Γερμανία επωφελείται οικονομικά από την κρίση του Ευρώ, Και ναι η επιβληθείσα πολιτική λιτότητας είναι μια μεγάλη αποτυχία. Και τέλος νιώθουμε ντροπή για την γερμανική άγνοια σχετικά με τα θύματα του ναζισμού στην Ελλάδα.»