“Μπρούσκο”: Το τροχαίο θα φέρει τα πάνω-κάτω

0
4
quotΜπρούσκοquot Το τροχαίο θα φέρει τα πάνωκάτω

Η σύσκεψη των Ματθαίων με την Αναστασία στην Κύπρο, θα αποδειχθεί θυελλώδης, καθώς τα επιχειρήματα και οι απόψεις της Αναστασίας θα γίνουν δεκτά απ΄ όλους, με αποτέλεσμα να πυροδοτηθεί η οργή και η ζήλια της Όλγας, με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Ο Αχιλλέας με διάφορα τεχνάσματα και ψέματα, προσπαθεί να κρύψει από τη Μελίνα, την κατάσταση με την Αλεξάνδρα, αλλά οι φήμες έχουν φτάσει μέχρι τα Χανιά και φαίνεται αδύνατον πια να μην φτάσουν και στα αυτιά της Μελίνας.

Η Δάφνη, στην Κύπρο, προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεπεράσει την απιστία του Μάρκου, ο οποίος απεγνωσμένα την παρακαλάει να γυρίσει πίσω και να τον συγχωρέσει. Ο Νεκτάριος ανακαλύπτει μέρος από τα «μυστικά σχέδια» του Πάτροκλου στο κτήμα Δημοσθένους και η σύγκρουση μεταξύ τους θα είναι σφοδρή, αφού ο πρώτος βρίσκει την συμπεριφορά του ακατανόητη και παράξενη. Στο μεταξύ, ο Νεκτάριος προσπαθεί απεγνωσμένα να μάθει πού έχει πάει η Αντιγόνη και τα βάζει με τη Μελίνα. Ένα τηλεφώνημα που θα λάβει η Στεφανία στα Χανιά, θα προαναγγείλει μια καινούργια εξέλιξη στο θέμα της εξαφάνισης του Σήφη, αφού στην άλλη άκρη της γραμμής, βρίσκεται ο πατέρας της. Ο Σήφης Γιαννακάκης κρύβεται στο κέντρο της Αθήνας και, όταν αυτό φτάνει στα αφτιά του πατέρα του, ο Παύλος, δε διστάζει να πάρει το πρώτο αεροπλάνο και να τον ψάξει με τη βοήθεια του Μάρκου.

Εν τω μεταξύ, η παραμονή της Αναστασίας στην Κύπρο παρατείνεται, λόγω του Ματθαίου. Το πρώην ζευγάρι βγαίνει για φαγητό σε γνωστό εστιατόριο και τους βλέπει ο Χρήστος, ο οποίος ενημερώνει άμεσα στην Όλγα. Εκείνη με την σειρά της ξεσπά πάνω στον Ματθαίο όλη της τη ζήλια κι εκείνος την αντιμετωπίζει σκληρά και με αδιαφορία. Λίγο πριν φύγει από την Κύπρο, ο Ματθαίος συναντά για την Αναστασία. Καθώς πάει να την πλησιάσει, τη χτυπά ένα αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου, ενώ κρατούσε τον γιο της. Ευτυχώς το παιδί δεν παθαίνει κάτι, απλά σοκαρισμένο από τη σύγκρουση κλαίει δυνατά. Η Αναστασία όμως πέφτει αιμόφυρτη στο έδαφος και ο Ματθαίος ειδοποιεί ασθενοφόρο ενώ η κατάστασή της κρίνεται κρίσιμη…