Πέτρος γαιτάνος – για ο

3
2
Πέτρος γαιτάνος  για ομοφυλοφιλία quotΕίναι αμαρτία με τηνέννοια της αστοχίαςquot

Ο γνωστός τραγουδιστής, που ήταν χθες καλεσμένος στην εκπομπή του Μάρκου Σεφερλή σχολιάζοντας και την πρόσφατη δήλωση του Μητροπολίτη Ανθιμου ότι η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα είπε: «Δεν είναι θανάσιμο αμάρτημα από όσο γνωρίζω αυτό. Πιθανόν ο Παναγιότατος το ανέφερε αυτό για να δείξει πώς ο ίδιος θεωρεί ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Είναι μια αμαρτία, όπως οτιδήποτε γήινο είναι αμαρτία. Οτιδήποτε μας κάνει να εξαρτόμαστε από τη γη είναι αμαρτία.

Αμαρτία με την έννοια της αστοχίας, όχι με την έννοια ότι θα μας κάψει ο Θεός. Αυτό είναι λάθος. Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει, έχουμε όμως σημεία αναφοράς και αυτά έχουν βαθμίδες. Τίποτα δεν είναι άσπρο μαύρο. Μπορεί ένας άνθρωπος να έχει μια σχέση με έναν άνθρωπο του ιδίου φύλου, αλλά είναι άλλο πράγμα ένας άνθρωπος να το κάνει αυτό μέσα από μία λαγνεία, πορνεία και μέσα από μια αίσθηση που ρίχνει πάρα πολύ την ηθική του, σκανδαλίζει τους άλλους και καταστρέφει τη ζωή του.

Το πιο σημαντικό… καταστρέφεται η σχέση του με τον Θεό και η σωτηρία της ψυχής του. Άρα ότι έχει σχέση με τη γη, σε κλίμακες πάντα, πρέπει να το μετριάζουμε και να το αποφεύγουμε το δυνατόν».

Και συνέχισε λέγοντας:

«Ξέρουμε από τους ιερούς κανόνες ότι η σχέση δύο ανθρώπων του ιδίου φύλου είναι αμαρτία. Είναι αμαρτία δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε. Όπως επίσης είναι αμαρτία ένας άντρας και μια γυναίκα να συνάπτει σχέσεις πριν από τον γάμο. Αν σκεφτούμε ότι η εγκράτεια και η παρθενία είναι ζηλευτά στοιχεία που μέσα στους αιώνες είναι σημαίες προς τη σωτηρία της ψυχής μας -αυτός είναι ο στόχος της ζωής μας- δεν πρέπει να βάζουμε μία τάξη σε όλα αυτά; Άρα θα έλεγα ότι δεν θα έπρεπε να είμαστε τόσο επιθετικοί και αφοριστικοί με τον τρόπο έκφρασης των ανθρώπων και ειδικά όταν αυτός δεν είναι παράνομος. Άρα δύο άνθρωποι που μπορεί να έχουν μια ωραία σχέση, ακόμα και ομοφυλοφιλική, γνωρίζοντας ότι είναι αμαρτία και δεν σκανδαλίζουν τους άλλους, είναι θέμα δικό τους. Έχω δει πολύ πιο ωραία ζευγάρια ομοφυλόφιλα από ότι ετεροφυλόφιλα».

newest oldest most voted
Notify of
Μανος
Guest
Μανος

εντα@@@ι μωρε ειπε μια βλακεια ο Υπερπαναγιωτατοσεβασμιοτατος κυριος κυριος Ανιθος και ολοι πεσαν να τον φανε.. Η βλακεία ενός @@@υ που έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι σοφία

κατια
Guest
κατια

αμαρτια ειναι να εισαι αντρας και να βγαινει φωτο με πασμινα

Μανος
Guest
Μανος

για μενα ειναι αμαρτια να βαζεις τοσο πολυ @@@@@@@@@@@@ @@@@@@… σαν την Ντενιση βαφεται παντα αυτος@@@ χαχαχαχαχ