Πώς ένα προκλητικό φόρεμα της JLo άλλαξε για πάντα την αναζήτηση στο Google

0
6
Πώς ένα προκλητικό φόρεμα της JLo άλλαξε για πάντα την αναζήτηση στο Google

Το προκλητικό πράσινο φόρεμα με το αβυσσαλέο ντεκολτέ που φόρεσε η Jennifer Lopez στην τελετή των βραβείων Grammy του 2000 έχει ήδη γραφτεί στην ιστορία της μόδας, καθώς εξασφάλισε στην ποπ ντίβα μία από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις της καριέρας της.

Ωστόσο, αυτό που ίσως δεν γνωρίζει το ευρύ κοινό είναι πως το συγκεκριμένο φόρεμα του γνωστού οίκου Versace άλλαξε για πάντα τον τρόπο με τον οποίο αναζητούμε εικόνες στο Ίντερνετ.

Σε μία πρόσφατη συνέντευξή του στον ιστότοπο project-syndicate.org, ο Πρόεδρος της Google Eric Schmidt αποκάλυψε ότι το έντονο ενδιαφέρον του κοινού για το συγκεκριμένο φόρεμα έκανε την δημοφιλή μηχανή αναζήτησης να προχωρήσει στην δημιουργία της ενότητας των εικόνων, ώστε να ικανοποιήσει την επιθυμία των εκατομμυρίων χρηστών που έψαχναν εναγωνίως φωτογραφίες της φλογερής Λατίνας.

«Εκείνη την εποχή, ήταν το πιο δημοφιλές ερώτημα αναζήτησης, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Όμως δεν είχαμε έναν αξιόπιστο τρόπο να παρέχουμε στους χρήστες αυτό ακριβώς που ήθελαν: Την εικόνα της JLo με το φόρεμα. Έτσι γεννήθηκε το Google Image Search», σημείωσε ο Schmidt.