«Έφτασα στο σημείο μηδέν και αναγεννήθηκα»

1
1
Έφτασα στο σημείο μηδέν και αναγεννήθηκα

Η Έρρικα Πρεζεράκου μίλησε στο «ΕΓΩ! weekly» για την κατάθλιψη που βίωσε και εξήγησε πώς την ξεπέρασε, ενώ αναφέρθηκε και στην προσωπική της ζωή.

Με ποιον τρόπο ξεπέρασες την κατάθλιψη; Έκανες ψυχανάλυση;
Έφτασα στο σημείο μηδέν και αναγεννήθηκα. Τότε άρχισα να παρατηρώ την αλήθεια του σώματός μου. Όσο ένιωθα καλύτερα, το σώμα μου ακολουθούσε. Ασχολήθηκα με τις ενεργειακές θεραπείες και με εναλλακτικές μορφές ψυχοθεραπείας. Αυτές είναι εξάλλου και οι σπουδές μου. Άρχισα να υποστηρίζω τον εαυτό μου θετικά, να τον ντανεύτω, να τον αγαπώ, να τον φροντίζω και να τον νοιάζομαι. Με τον τραυματισμό μου είχα παριέλθει σε μια κατάσταση σοκ. Όλοι με είχαν ξεγράψει. Θεωρούσαν ότι η καριέρα μου είχε τελειώσει. Επανήλθα και κέρδισα στους Βαλκανικούς και στους Πανελλήνιους Αγώνες. Διαπίστωσα πως όσο πιο θετικά και όμορφα έβλεπα τη ζωή, το σώμα μου ακολουθούσε.

Προσπάθησαν να σε εκμεταλλευτούν;
Μετά το Dancing συνάντηση και ανθρώπους που προσπάθησαν να με εκμεταλλευτούν. Κάποιοι μπορεί να το κατάφεραν σε ένα επίπεδο, αλλά αυτό είναι και το μάθημα. Το σίγουρο είναι ότι τους ευγνωμονώ. Με έκαναν πιο δυνατή. Έκαναν ακόμα πιο ξεκάθαρο το στόχο μου. Πιστεύω πολύ στο συμαπντικό δίκαιο. Αργά ή γρήγορα, ό,τι δίνεις επιστρέφεται.

Είσαι σε σχέση σήμερα;
Δεν είμαι σε σχέση εδώ και πολύ καιρό. Όταν ολοκληρωθεί μια σχέση που έχω δώσει την ενέργειά μου και ενώ έχω επενδύσει, δεν έχει λειτουργήσει, θεωρώ ότι προορίζομαι για κάτι καλύτερο. Χρειάζεται χρόνο για να ανοίξει η καρδιά. Δεν αξίζει κανένας άνθρωπος να είναι stepping stone. Είναι σημαντικό να μένεις λίγο με τον εαυτό σου.

Είσαι ανοιχτή στο να ερωτευτείς;
Όχι ακόμα. Εξετάζω εσωτερικά πώς θα ήθελα να ζήσω τη ζωή μου, τι θα ήταν καλό για εμένα. Θέλω να βρω έναν άνθρωπο αυτόφωτο, δημιουργικό, να βιώνουμε τη χαρά με έναν αμοιβαίο τρόπο. Να σεβόμαστε, να εμπιστευόμαστε και να αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Κατάλληλος σύντροφος είναι αυτός που θα σου καθρεφτίσει τα πιο θετικά σου κομμάτια.

newest oldest most voted
Notify of
σισι
Guest
σισι

Καμμια θηλυκοτητα.