Το κόστος της κρίσης πλήρωσαν οι φτωχοί και η μεσαία τάξη»

3
1
ΛαγκάρντΤο κόστος της κρίσης πλήρωσαν οι φτωχοί και η μεσαία τάξη

Νέα αναφορά στην Ελλάδα έκανε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, αυτή τη φορά στην εφημερίδα «La Repubblica».
Η κ. Λαγκαρντ τονίζει πως την ανησυχούν οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ότι πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά και ότι, για τον λόγο αυτό, θα χρειαστεί μεγάλο πνεύμα συνεργασίας, προσθέτοντας: «από την μεριά μας υπάρχει πλούσιο πνεύμα συνεργασίας».
Υπογραμμίζει, επίσης ότι «πιστεύει τα όσα της είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ότι η Ελλάδα θα πληρώσει τα χρέη της προς τους πιστωτές, την εβδομάδα αυτή». Σημειώνεται ότι η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, και την Πέμπτη η Ελλάδα επέστρεψε στο ΔΝΤ 450 εκατομμύρια ευρώ.
Η Κριστίν Λαγκάρντ, σχολίασε, επίσης, την δήλωση του εκπροσώπου της Βραζιλίας στο ΔΝΤ, Πάολο Νογκέϊρα Μπατίστα, ο οποίος θεωρεί ότι «στην περίπτωση της Ελλάδας οι κανόνες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου παραβιάστηκαν και προσαρμόσθηκαν για να τύχουν κατανόησης οι ανάγκες της ζώνης του Ευρώ».
«Οι δηλώσεις του κυρίου αυτού είναι ανακριβείς. Είναι σαφώς μεροληπτικές και δεν βασίζονται στα γεγονότα. Παραδείγματος χάρη, εκπονήσαμε μελέτη σχετικά με την δημόσια οικονομική προσαρμογή που ζητήθηκε από το Ταμείο σε διάφορες χώρες και διαπιστώσαμε ότι η προσπάθεια που ζητήθηκε από τους ευρωπαίους είναι μεγαλύτερη, σε όγκο και περιεχόμενο, από εκείνη που ζητήσαμε, π.χ., από χώρες της Μέσης Ανατολής όπως η Ιορδανία, η Τυνησία και το Μαρόκο» σχολιάζει σχετικά η κ. Λαγκάρντ.
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τέλος, δηλώνει ότι «την ανησυχεί ιδιαίτερα το ότι το κόστος της κρίσης κλήθηκαν να το σηκώσουν κυρίως η οι πιο φτωχοί και η μεσαία τάξη» και συμπληρώνει «για τον λόγο αυτό καταβάλλαμε προσπάθεια για να αλλάξουν τα όλα δεδομένα. Πριν, όταν μια τράπεζα ήταν σε δύσκολη κατάσταση και χρειαζόταν βοήθεια, αυτό γινόταν με τα χρήματα των πολιτών. Τώρα δημιουργήσαμε ένα σύστημα το οποίο μεταθέτει την υποχρέωση της διάσωσης στους μετόχους των χρηματοοικονομικών οργανισμών που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση».

newest oldest most voted
Notify of
Μπούρ
Guest
Μπούρ

(βλ η ανάπτυξη έρχεται, είναι στο δρόμο, πήγε για κατούρημα κ θα ρθει κλπ), κανένα μεγάλο φοροφυγά δεν έπιασαν για να επιστρέψει τα χρωστούμενα (βλ χρέη καναλιών), παρόλα αυτά εξώθησαν τόσο κόσμο στην αυτοκτονία… Δεν είδα

Μπούρ
Guest
Μπούρ

Δεν είδα καμια Λαγκάρντ ή Τόμσεν να λέει ΦΤΑΝΕΙ ως εδώ. Νισάφι σταματήστε τις σαχλαμάρες κ κάντε έργο.. Τα βρίσκαν με το ΣΑΜΑΡΑ κι όλα καλά. Ότι και να πουν πλέον αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζ@@@ ότι είναι ΨΕΜΑ

Μπούρ
Guest
Μπούρ

Περάσαμε τόσα χρόνια να μας έχουν πατήσει κάτω με την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, ενώ παράλληλα μας έβριζαν οι ίδιοι οι πολ@@@ικοί μας (βλ μαζί τα φάγαμε, κοπρίτες) ή να κοροϊδεύουν τη νοημοσύνη μας (βλ η ανάπτυξη έρ