Η Lufthansa είχε συστήσει την ψυχολογική παρακολούθησή του Λούμπιτς!

0
1
Η Lufthansa είχε συστήσει την ψυχολογική παρακολούθησή του Λούμπιτς

Ενώ στην αρχή δεν επιβεβαιώνονταν καν οι πληροφορίες που ήθελαν τον 28χρονο συγκυβερνήτη, Andreas Lubitz, να έχει ψυχολογικές διαταραχές, πλέον υπάρχουν αναφορές που δείχνουν πως οι γιατροί συνιστούσαν περαιτέρω ψυχολογική παρακολούθηση του Γερμανού πιλότου.

Oι γιατροί της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, της οποίας η Germanwings είναι θυγατρική, είχαν συστήσει την ψυχολογική παρακολούθηση του Andreas Lubitz μετά το καταθλιπτικό επεισόδιο το οποίο υπέστη ο συγκυβερνήτης του Airbus της Germanwings.

Η γερμανική αρχή επίβλεψης των αερομεταφορών (Luftfahrtbundesamt, LBA) ανακάλυψε μία παρατήρηση σε έναν από τους φακέλους της Lufthansa, που αφορούσε στον Andreas Lubitz, γράφει η Bild am Sonntag, η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild.

Οι ιατροί της αεροπορικής εταιρείας είχαν επισημάνει ότι «ο Lubitz πρέπει να συνεχίσει να παρακολουθείται από ψυχολόγους, παρά το γεγονός ότι του είχε χορηγηθεί πιστοποιητικό καταλληλότητας πιλότων» από έναν ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα το 2009, αφού ο συγκυβερνήτης είχε υποστεί ένα μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο, εξηγεί η εφημερίδα.

Ερωτηθείς από την εφημερίδα, ένας εκπρόσωπος τύπου της Lufthansa αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά επί του θέματος, προκειμένου να μην «διαταράξει την πορεία των ερευνών» που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γερμανία.