Η 86χρονη που έγινε τοπ μόντελ!!!

0
2
Η 86χρονη που έγινε τοπ μόντελ

Η τρίτη ηλικία αντεπιτίθεται. Τα γκρίζα μαλλιά γίνονται μόδα και γυναίκες βγαίνουν από τη… σύνταξη για να γίνουν ξανά μοντέλα.

Φαίνεται πως είναι μία νέα τάση της εποχής. Κάτι τέτοιο δείχνει και η ιστορία της Daphne Selfe, μίας 86χρονης από τη Βρετανία που ζει τη δεύτερη καριέρα της στο μόντελινγκ. Παρότι γιαγιά με τέσσερα εγγόνια, έκλεισε μία νέα καμπάνια, της Vans x & Other Stories, στην οποία ποζάρει δίπλα στην 22χρονη Flo Dron.

Η Selfe είχε ξεκινήσει το μόντελινγκ το 1950, αλλά οι πρώτες καμπάνιες ήρθαν πριν από δέκα χρόνια, όταν μία βρετανική εταιρεία της ζήτησε να εμφανιστεί στην επίδειξη μόδας που διοργάνωνε. Θεωρήθηκε ότι εξέφρασε το «granny-chic»- σε ελεύθερη μετάφραση το… σικ στιλ της γιαγιάς- και έκλεισε συμβόλαιο με το κορυφαίο πρακτορείο μοντέλων του Λονδίνου.

Από τότε, έχει ποζάρει για την Vogue αλλά έχει εμφανιστεί και σε πολλές διαφημιστικές καμπάνιες, μεταξύ άλλων των TK Maxx, Nivea και Dolce & Gabbana, όπου στήθηκε μπροστά στο φακό του διάσημου Mario Testino.

Πού να το φανταζόταν, όταν στη δεκαετία του ’60 άρχισε να δυσκολεύεται να βρει δουλειές, όταν τα αδύνατα μοντέλα όπως η Twiggy κατέκτησαν τον κόσμο της μόδας και οι γυναίκες με καμπύλες, όπως εκείνη, βρέθηκαν στο περιθώριο.

Η Selfe αδυνάτισε, προσπάθησε να επιστρέψει, αλλά της είπαν ότι δεν είχε αυτό που χρειαζόταν. Τελικά τους διέψευσε, αρκετές δεκαετίες αργότερα. Δεν είναι η μόνη γυναίκα που αντιστέκεται στη… συνταξιοδότηση. Με την 80χρονη Joan Didion να ποζάρει για την Céline και την 69χρονη Helen Miren για την L’Oréal, φαίνεται πως η μόδα ανακάλυψε την ομορφιά των μεγαλύτερων γυναικών.