Πωλείται το νεοκλασσικό της Έλλης Λαμπέτη!

0
3
Πωλείται το νεοκλασσικό της Έλλης Λαμπέτη

Στην επιβλητική νεοκλασσική κατοικία της οδού Δελφών στα Εξάρχεια, εκεί όπου η Έλλη Λαμπέτη έζησε αρκετά από τα σημαντικότερα χρόνια της ζωής της, και όπου στην είσοδο στέκει η προτομή της, μπήκε πωλητήριο. Το σπίτι όπου έζησε η θρυλική ηθοποιός σε σχεδιασμό του ιστορικού αρχιτέκτονα Κρίστιαν Χάνσεν πωλείται έναντι 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με δημοσιεύμα της Realnews.

Αν και το αντίτιμο είναι αρκετά υψηλό πολλοί είναι εκείνοι οι ξένοι και Έλληνες επιχειρηματίες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά του ακινήτου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του μεσιτικού γραφείου που έχει αναλάβει να βρει αγοραστή. Φυσικά το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών εντείνεται από το γεγονός ότι η θρυλική ηθοποιός είχε αφήσει την σφραγίδα της εκεί. 

Η Έλλη Λαμπέτη έζησε εκεί από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 μέχρι την δεκαετία του 1970. Έχοντας ήδη νοσήσει απο τον καρκίνο η Έλλη Λαμπέτη βρήκε στον ήσυχο δρόμο του κέντρου της Αθήνας το καταφύγιο που αναζητούσε. Εκεί έζησε μια από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής της με την κόρη που είχε υιοθετήσει μέχρι που το δικαστήριο μετά από αίτημα των βιολογικών γονέων του παιδιού της αφαίρεσε την κηδεμονία του. Τότε ήταν που αποφάσισε να μετακομίσει.

Όπως σημειώνει ο εκπρόσωπος του μεσιτικού γραφείου ποτέ δεν έχει υπάρξει καμία όχληση στους ιδιοκτήτες του ακινήτου από το υπουργείο Πολιτισμού, ούτε καν τώρα που το ακίνητο είναι προς πώληση, ενώ όπως επισημαίνει το δημοσιεύμα, το πιθανότερο είναι οι επόμενοι ιδιοκτήτες του ακινήτου να προέρχονται από το εξωτερικό.