Αλ Τσαντίρι Νιουζ: Η εμφάνιση-έκπληξη της ακτιβίστριας που «τρόμαξε» τον Ντράγκι και τα συγκινητικά της λόγια για τους Έλληνες

0
3
Αλ Τσαντίρι Νιουζ Η εμφάνισηέκπληξη της ακτιβίστριας που τρόμαξε τον Ντράγκι και τα συγκινητικά της λόγια για τους Έλληνες

Μια έκπληξη περίμενε το τηλεοπτικό κοινό, το βράδυ της Τρίτης, στο ανανεωμένο «Αλ Τσαντίρι Νιουζ». Η ανεξάρτητη ακτιβίστρια, Ζοζεφίν Βιτ, η οποία σκαρφάλωσε στο τραπέζι μπροστά από τον Μάριο Ντράγκι φωνάζοντας στα αγγλικά: «Σταματήστε τη δικτατορία της ΕΚΤ» και πετώντας κομφετί, έκανε την εμφάνισή της.

Η 21χρονη εμφανίστηκε με μπλουζάκι που έγραφε «Refugees welcome» (καλώς ήρθατε πρόσφυγες) και μίλησε στον Λάκη Λαζόπουλο τόσο για το επίμαχο περιστατικό, αλλά και με τα καλύτερα λόγια για τους Έλληνες.

«Ήμουν πάρα πολύ νευρική. Δεν το περίμενα καν να μπω στο κτίριο αυτό. Όταν τελικά κατάφερα και μπήκα, ανέβηκα στο τραπέζι κι έγινε αυτό που έγινε. Τον Ντράγκι δεν τον εκλέξαμε κι όμως αποφασίζει για τις ζωές μας. Πρέπει να σταματήσει τώρα τη δικτατορία της ΕΚΤ», είπε χαρακτηριστικά.

Και κατόπιν πρόσθεσε: «Όση αλληλεγγύη δεν ένιωσε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ένιωσα εγώ σε μια ημέρα που βρίσκομαι εδώ».

Όσο για το θέμα των προσφύγων, η Ζοζεφίν τόνισε: «Παρακολουθώντας την εκπομπή από τα παρασκήνια, συγκινήθηκα πολύ, όταν είδα τον Λάκη να μιλά για τους πρόσφυγες. Η αλληλεγγύη δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, ή την Ευρώπη, αφορά όλους τους ανθρώπους του κόσμου. Κι εγώ με αυτήν την προσπάθεια αυτό θέλω να κάνω. Οι πρόσφυγες είμαστε εμείς, οι πρόσφυγες είναι παντού και πρέπει να φερθούμε με ανθρωπιά».