Απάτη η «ψυχίατρος» που μίλησε στα κανάλια για την Άννυ: Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ΟΚΑΝΑ

0
1
Απάτη η ψυχίατρος που μίλησε στα κανάλια για την Άννυ Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ΟΚΑΝΑ

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το πρωί, από τις καταγγελίας μιας ψυχιάτρου του ΟΚΑΝΑ, η οποία τόνισε στα κανάλια πως είχε τέσσερις φορές ζητήσει να αφαιρεθεί η επιμέλεια από τους γονείς της μικρής Άννυς, κάτι που δεν έκαναν δεκτό οι Αρχές.

Λίγη ώρα πριν ο ΟΚΑΝΑ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, διαψεύδοντάς τόσο πως η κυρία αυτή ανήκει στο δυναμικό του, όσο και ότι ήταν μέλη του θεραπευτικού προγράμματος ο πατέρας και η μητέρα της Άννυς.

«Σε συνέχεια της δημόσιας αναστάτωσης που προκλήθηκε σήμερα μετά από δηλώσεις κάποιας κυρίας σε τηλεοπτικά κανάλια ότι ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ παρακολουθούσε τους γονείς της Άννυ Μπορισόβα και μετά από ενδελεχή έρευνα που διενήργησε ο Οργανισμός, σας ενημερώνουμε ότι:   Στο ανθρώπινο δυναμικό του ΟΚΑΝΑ δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ εργαζόμενη οποιασδήποτε ειδικότητας με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου. Από τον ΟΚΑΝΑ τηλεφωνικά αναζητήθηκε αλλά δεν βρέθηκε να υπάρχει το όνομα της κας Μαρίας Καλογεροπούλου ούτε στους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας ή Πειραιά.

Από τα αρχεία του θεραπευτικού προγράμματος υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ δεν βρέθηκε να είναι μέλη ούτε ο πατέρας Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ ούτε η μητέρα Ντιμιτρίνα Μπορισόβα. Ούτε βρέθηκαν αιτήσεις τους σε αναμονή για ένταξη στο πρόγραμμα υποκατάστασης. Τα ονόματά τους δεν βρέθηκαν, επίσης, σε κανένα αρχείο κάποιας άλλης δομής ή υπηρεσίας του Οργανισμού.

Ο ΟΚΑΝΑ θεωρεί ότι τόσο επώδυνα περιστατικά, όπως η περίπτωση της Άννυς, που συνδέονται με έντονη δημόσια συναισθηματική φόρτιση, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολλή προσοχή και ευαισθησία από όλες τις πλευρές και να αξιολογούνται η αξιοπιστία και η εγκυρότητα των πηγών, από τις οποίες αντλούνται όσες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα σχετικές ή μη».