ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ: Μπαίνει ΦΟΡΟΣ και στις τραπεζικές συναλλαγές-Ποιους στοχεύει το χαράτσι

8
2
ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ Μπαίνει ΦΟΡΟΣ και στις τραπεζικές συναλλαγέςΠοιους στοχεύει το χαράτσι

Γράφει και σβήνει το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να βρει έσοδα!  Εκτός από τον ΦΠΑ, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές έχει τεθεί από την κυβέρνηση και ….ειδικό τέλος στις τραπεζικές συναλλαγές!

Τα σενάρια που ακούγονται για τις τραπεζικές συναλλαγές που θα φορολογούνται είναι δύο. Είτε γι’ αυτές πάνω από 500 ευρώ, είτε γι αυτές πάνω από 300 ευρώ.

Εκτιμάται ότι μπορεί το τέλος να είναι της τάξης του 0,1%-0,2%! 

Σύμφωνα με ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο, ο συντελεστής με τον οποίο θα υπολογίζεται το τέλος επί των συναλλαγών, τελεί υπό διαπραγμάτευση, καθώς δεν έχει καθοριστεί ποιες συναλλαγές θα εξαιρεθούν.

Το ποσοστό θα εξαρτηθεί από τις εξαιρέσεις που θα προβλέπονται στο ειδικό τέλος που θα εφαρμοσθεί. Επίσης, έχει ήδη εξετασθεί και η επιβολή μιας πάγιας εισφοράς σε κάθε συναλλαγή, πρόταση πάντως που φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί.

Αν εξαιρεθούν οι κινήσεις από τα ΑΤΜ και οι συναλλαγές έως και 500 ευρώ, τότε το όφελος για τον ετήσιο προϋπολογισμό θα μπορούσε να κυμαίνεται μεταξύ 300 και 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, όπως γράφει «η Καθημερινή», εξετάζεται να εξαιρεθούν συναλλαγές με χρεωστική κάρτα, ώστε να μη λειτουργήσει το μέτρο ως αντικίνητρο στη χρήση του «πλαστικού χρήματος».Δηλαδή, όταν ο κάτοχος της χρωστικής κάρτας κάνει αγορά με αυτήν, δεν θα επιβαρύνεται με αυτήν. Αντιθέτως, ο κάτοχος πιστωτικής κάρτας θα επιβαρύνεται από τη χρήση της (για συναλλαγές άνω των 300 ευρώ).

Ερωτήματα πάντως προκύπτουν για το τι θα ισχύει με τις πληρωμές των ΔΕΚΟ, αν θα εξαιρούνται ή όχι από το μέτρο.

newest oldest most voted
Notify of
....
Guest
....

Οι ανόητοι μαλώνουν μεταξύ τους και οι έξυπνοι κάνουν κουμάντο.Να δούμε πότε θα ξυπνήσετε κι εσείς ζωαδια.Γλείφατε τα αρχ.ίδια του κάθε πολίτικου για μια θεσούλα.Πεινάστε τώρα βλήματα

ΝΑΙ Σ
Guest
ΝΑΙ Σ

ναι ρε να κρατούσαμε στην κυβέρνηση σαμαρακο και Άδωνη ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

γεια
Guest
γεια

σου ρε αλανη Γιανη ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ

.
Guest
.

Μας πήραν στον λαιμό τους αυτοί που τους ψήφισαν. Πίστεψαν οι βλάκες και οι ανεγκέφαλοι ότι θα τους χάριζαν τα χρέη και τα βερεσέδια τους. Πάρτα τώρα Λίζα και κάνε τα κορνίζα μαζί με μια μούτζα από εδώ έως το φεγγάρι. Γελά

χιχιχ
Guest
χιχιχ

αΥτοι θα τα έπαιρναν μονο απο τους πλουσιους ….

μαρακ
Guest
μαρακ

καλο θα κανουν στην χωρα.

μαρακ
Guest
μαρακ

τι να πεις.προσπαθει να τα παρει απο παντου μπας και δωσει συνταξ.εις.Δεν φταινε μονο αυτοι αλλα και ολοι οι υπολοιποι..εγω εχω προταση.να δωσουν ολοι οι πλουσιοι λιγα απο τα χρηματα τους για να ξ.εχρεωσ@@@.καλο θα κανου

Γιωργ
Guest
Γιωργ

Παιδια παμε να φυ@@@ε. Αυτή η κυβερνηση δεν είναι με τα καλα της. κάθε μερα και από μια μπαρουφα. Ρε που παμε;