Δολοφονήθηκε ο θρύλος του μπλουζ B.B. King;

0
2
Δολοφονήθηκε ο θρύλος του μπλουζ BB King

Σχεδόν δυο εβδομάδες μετά το θάνατο του B.B. King σε ηλικία 89 ετών, μια είδηση έρχεται να «σκάσει» σαν βόμβα: δεν αποκλείεται ο θρύλος των μπλουζ να δολοφονήθηκε.

Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν οι κόρες του, που ζήτησαν να γίνει νεκροψία – νεκροτομή για να διευκρινιστεί αν είναι βάσιμες οι υποψίες τους πως ο πατέρας τους δηλητηριάστηκε από τους βοηθούς του!

Η Karen Williams και η Patty King κατηγορούν τον προσωπικό βοηθό του πατέρα τους, Myron Johnson και τον μάνατζέρ του, LaVerne Toney πως τις κράτησαν μακριά του ενώ τον δηλητηρίαζαν. «Πιστεύουμε πως ο πατέρας μας δολοφονήθηκε», δήλωσαν.

Τόσο ο Johnson όσο και ο Toney αρνήθηκαν να σχολιάσουν. «Τα ίδια λένε συνέχεια. Τι καινούργιο υπάρχει» σχολίασε μόνο ο Toney, άνθρωπος που δούλευε για τον B.B. King επί 39 χρόνια και τον εκπροσωπούσε και ως δικηγόρος του.
Στη διαθήκη του, ο King χρίζει τον Toney διαχειριστή της περιουσίας του, που μπορεί να ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια…
Ο Johnson ήταν στο προσκέφαλο του βασιλιά των μπλουζ όταν πέθανε, στο σπίτι του στο Λας Βέγκας. Κανένα από τα μέλη της οικογένειάς του δεν ήταν παρών.

Έτσι, το γραφείο του ιατροδικαστή της πολιτείας της Νεβάδα (σ.σ. ο King πέθανε στις 14 Μαΐου στο Λας Βέγκας, όπου ζούσε όταν δεν ήταν σε περιοδεία), ξεκίνησε έρευνα.

«Ο ιατροδικαστής μας, ο οποίος είναι αρμόδιος για τη σορό του #BBKing διεξάγει αυτοψία. Αποτελέσματα: 6-8 εβδομάδες μίνιμουμ, έρευνα για ανθρωποκτονία @LVMPD» , το μήνυμα που ανέβηκε στο twitter από το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Κλαρκ στη Νεβάδα.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι η κηδεία του, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Μέμφις, αναβάλλεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Εδώ και μερικούς μήνες, ο B.B. King, διαβητικός, υπέφερε από σοβαρά προβλήματα υγείας. Τον Οκτώβριο αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια συναυλίας του εξαιτίας εξάντλησης και αφυδάτωσης, γεγονός που προκάλεσε τη ματαίωση της υπόλοιπης περιοδείας του.