Συγκλονιστικό: Είδε το πρόσωπο του νεκρού αδερφού της σε κάποιον άλλον μετά από μεταμόσχευση!

0
6
Συγκλονιστικό Είδε το πρόσωπο του νεκρού αδερφού της σε κάποιον άλλον μετά από μεταμόσχευση

Ένα απίστευτο βίντεο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο χθες, προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα σε όσους το έχουν δει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι περνάει αρκετά μηνύματα, όπως  το πόσο σημαντική είναι κάποιες φορές η μεταμόσχευση οργάνων. Πριν 18 χρόνια ο Richard Norris, γυρνώντας στο σπίτι πολύ μεθυσμένος και μετά από ένα τσακωμό με τον αδερφό του πήρε μια καραμπίνα και απειλούσε ότι θα αυτοπυροβοληθεί. Προς κακή του τύχη, η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να υποστεί τεράστια παραμόρφωση το πρόσωπο του. Μάλιστα, το 2012 έγινε ευρέως γνωστός όταν υποβλήθηκε στην επέμβαση αποκατάστασης.

μεταμοσχευση

Μέσα στην ατυχία του ο Norris είδε την τύχη να του χαμογελάει ξανά. Πριν από 3 χρόνια ο 21χρονος Joshua Aversano, έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Η οικογένεια του αποφάσισε να δωρίσει το πρόσωπο του νεκρού γιού τους στον παραμορφωμένο άντρα. Μέσα στον φρικτό πόνο του θανάτου είχαν τη δύναμη να πράξουν κάτι πραγματικά ανθρώπινο.

Η αδερφή του νεαρού, του οποίου δόθηκε το πρόσωπο του για μεταμόσχευση, θα συναντούσε τον άνδρα που θα το είχε πλέον και η κάμερα της εκπομπής «60 Minutes on Nine» θέλησε να απαθανατίσει την συνάντηση αυτή. Η αντίδραση της νεαρής κοπέλας ήταν συγκλονιστική, καθώς δεν πίστευε στα μάτια της αυτό που έβλεπε, λέγοντας: «Σε πειράζει, αν σε αγγίξω; Θεέ μου, είναι το πρόσωπο με το οποίο μεγάλωσα».

μετα

Η μητέρα της, που ήταν εκείνη που προχώρησε στη δωρεά, δήλωσε: «Βλέπουμε τον γιο μας μέσα από εκείνον. Κάποια από τα χαρακτηριστικά του προσώπου του Norris μας θυμίζουν τον γιο μας, υπάρχουν ομοιότητες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που μπορέσαμε να τον βοηθήσουμε, παρότι η απώλειά μας ήταν τραγική. Δώσαμε σε κάποιον άλλον το δικαίωμα να ζήσει καλύτερα».

Όσο για τον Norris, εκφράζει την ανακούφιση του τονίζοντας πως πια μπορεί να ζει τη ζωή του όπως πριν: «Τώρα, μπορώ να περπατάω ανάμεσα στους ανθρώπους, χωρίς να μου ρίχνουν δεύτερη ματιά».