ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ η Έλενα Μακρή-Λυμπέρη για τα όσα βίωσε όταν έκλεισαν οι εκδόσεις Λυμπέρη

0
3
H Έλενα ΜακρήΛυμπέρη για τα όσα βίωσε όταν έκλεισαν οι εκδόσεις Λυμπέρη

Συνέντευξη στο «Πρώτο θέμα» έδωσε η Έλενα Μακρή- Λυμπέρη, η οποία μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που έζησε όταν έκλεισαν οι εκδόσεις Λυμπέρη.

Όταν ρωτήθηκε για την τελευταία μέρα της εκεί και για το πώς ένιωσε, τονίζει: «Υπάρχουν πράγματα, εικόνες και συναισθήματα που δεν μεταφέρονται με λόγια. Είναι σαν να μου ζητάς να σου πω πώς ένιωσα την ημέρα που είδα το φέρετρο των γονιών μου να κατεβαίνει στη γη. Αυτά τα μεταφέρεις στην καρδιά σου, στη μνήμη σου, που σε ζωντανεύει και σε ταράζει ή αν μπορείς μόνο στο χαρτί».

Η ίδια λέει ότι δεν έκλαψα για το κτίριο αλλά για τα περιοδικά της, τα οποία αποκάλεσε «παιδιά» της. «Ποτέ δεν αγάπησα το κτίριο και ποτέ δεν έκλαψα γι’ αυτό. Δεν κλαίω για τα τσιμέντα. Έχω αλλάξει πολλά σπίτια στη ζωή μου και απ’ ότι φαίνεται θα αλλάξω πολλά ακόμα. Όταν έκλεισε για πάντα η καφέ καγκελόπορτα του κτιρίου των εκδόσεων μας, εκεί μέσα πέθαναν οι μέρες, τα χρόνια μου, οι άνθρωποι και οι ζωντανοί μου οργανισμοί, τα περιοδικά μου. Τα περιοδικά ήταν για μένα τα παιδιά μου. Είχα τρία παιδιά στο σπίτι και τρία στο γραφείο».