Η μεγάλη επιστροφή της Nintendo

0
1
Η μεγάλη επιστροφή της Nintendo

Η Nintendo ετοιμάζεται για σημαντικές ανακοινώσεις στην έκθεση Ε3 που θα γίνει σε λίγες μέρες. Στη συνάντηση όλων των μεγάλων κατασκευαστών παιχνιδιών θα αναγγείλει επίσημα την έλευση του Dr. Mario: Miracle Cure για τη φορητή κονσόλα 3DS (διαθέσιμο από τις 11 Ιουνίου) και του Bravely Second in North America για το 2016. Η εταιρεία ετοιμάζει και τους δύο δημοφιλέστερους ήρωές της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες λανσάροντας τον τίτλο Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της κονσόλας Wii, ο διάδοχός της, το Wii U, δεν αποδείχτηκε εξίσου δημοφιλής. Σε δηλώσεις του ο CEO Satoru Iwata αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται ήδη η επόμενη «γενιά» που προς το παρόν ονομάζεται Wii NX, και ότι η εταιρεία θα φτιάξει original παιχνίδια με τους γνωστούς της χαρακτήρες για mobile συσκευές.

Αλλά το σημαντικότερο νέο είναι η επιστροφή στα κέρδη. Όπως ανακοινώθηκε τον Μάιο, η εταιρεία είχε λειτουργικά κέρδη $350 εκατ. για το τελευταίο οικονομικό έτος -έναντι ζημιών 390 εκατ. την προηγούμενη χρονιά- και καθαρά κέρδη $350 εκατ., έναντι 195 εκατ. Ωστόσο τα έσοδα έπεσαν ελαφρώς, από $4,8 δισ. σε $4.6 δισ.

nintendo2

Στα βελτιωμένα νούμερα συνέβαλαν, φυσικά, οι αυξημένες πωλήσεις. To Pokemon Omega Ruby and Alpha Sapphire για το 3DS πούλησε 10 εκατ. αντίτυπα, άλλα τόσα πούλησε το Super Smash Bros, ενώ το Mario Kart 8 έγινε το best seller του Wii U με 5 εκατ. κομμάτια.