Δείτε πως ρημάζει το «παλάτι» του Αλέξανδρου Ιόλα στην Αγία Παρασκευή

6
9
Δείτε πως ρημάζει το παλάτι του Αλέξανδρου Ιόλα στην Αγία Παρασκευή

Με αφορμή την επέτειο θανάτου του Αλέξανδρου Ιόλα, που έφυγε από την ζωή στις 8 Ιουνίου το 1987, τα φώτα της δημοσιότητας βλέπουν οι εικόνες-σοκ του εγκαταλελειμμένου και ρημαγμένου πάλαι ποτέ «παλατιού» του στην Αγία Παρασκευή.

Ένα σπίτι που έφτιαξε ο μεγάλος συλλέκτης έργων τέχνης, ούτως ώστε μετά τον θάνατό του να γινόταν μουσείο με τη συλλογή του από αρχαιότητες και έργα σύγχρονης τέχνης. Ο Νίκο ς Μουρατίδης, μέσα από το προσωπικό του blog, nikosoline.gr, παρουσιάζει πως είναι σήμερα το σπίτι ενώ γράφει χαρακτηριστικά:

«Το σπίτι του Ιόλα είχε έργα σπάνια και μοναδικά, που αν καταφέρναμε να τα έχουμε στην Ελλάδα, θα ήταν πόλος έλξης χιλιάδων φιλότεχνων από όλο τον πλανήτη. Εκτός από Αρχαιοελληνικά, Ρωμαϊκά και Βυζαντινά γλυπτά, είχε πίνακες και γλυπτά των: Max Ernst, Rene Magritte, Andy Warhol, Pablo Picasso, Salvador Dali, Wassily Kandinsky, Juan Miro, Niki De Saint Phalle, Les Lalannes, και άλλων».

newest oldest most voted
Notify of
τρας
Guest
τρας

τα βούτη@@@ όλα η π.α.σ.ο.κ.τ.ζ.ο.ύ η Μελίνα που μισούσε τον Ιόλα τρελό σκάνδαλο

παντω
Guest
παντω

εγω ειχα διαβασει καπου ότι κατειχε το δαχτυλιδι του μεγαλεξανδρου με ένα λιονταρι πανω, αυτό δεν μπορει να το κατειχε νομιμα

νικος
Guest
νικος

τραγικο.μπορεις να κατεχεις αρχαια με αδεια απο τμημα αρχαιοτητων και τα ελεγχουν συχνα.

Τα
Guest
Τα

αρχαια δεν μπορεις να τα κατεχεις, μονο εαν ειναι δηλωμενα και μετα απο εφτα εκατομμυρια ενεργειες και ΑΝ. Τα γλυπτα, εργα τεχνης κτλ τα μεταγενεστερα φυσικα και μπορεις να τα αγορασεις. Αυτος πως τα απεκτησε και τι περι

@@@
Guest
@@@

από αρχαιοκαπηλια ηταν όλα αυτά;

χχχχ
Guest
χχχχ

Θλιβερό , κρίμα που δεν έγινε μουσειο