Ξεκίνησαν να δίνουν μετρητά κάποια ATM

6
2
Ξεκίνησαν να δίνουν μετρητά κάποια ATM

​Τα capital controls είναι πλέον στη ζωή μας, αφού κάποια ATM στην Αθήνα ξεκίνησαν από τις 12:00 να δίνουν χρήματα, με ανώτατο όριο ανάληψης τα 60 ευρώ. Την ίδια ώρα μάλιστα το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε ότι σήμερα μέχρι τις 16.00 θα ανακοινωθεί ο τρόπος καταβολής των συντάξεων.

Συγκεκριμένα, τα ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, έχουν ήδη ξεκινήσει να δίνου χρήματα, όπως επίσης και κάποια της Εθνικής, ενώ σιγά σιγά αρχίζουν να μπαίνουν στο νέο σύστημα και τα ATMs των υπόλοιπων τραπεζών.

Η ελληνική οικονομία μπαίνει σε πρωτόγνωρη φάση, καθώς μετά από το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων οι οικονομικές υποχρεώσεις ετεροχρονίζονται για το μέλλον.

Σύμφωνα μάλιστα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, το κλείσιμο των τραπεζών θα ισχύει από σήμερα έως και τις 6 Ιουλίου και αφορά εκτός από τις τράπεζες, ελληνικές και ξένες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και όλα τα Ιδρύματα πληρωμών ηλεκτρονικού χρήματος.

Η καταβολή των συντάξεων εξαιρείται από τους περιορισμούς τραπεζικών συναλλαγών της παρούσας. Οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων θα ανακοινώσουν τον τρόπο καταβολής τους.

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές εντός της χώρας δεν θα επηρεαστούν. Δηλαδή, θα διεξάγονται κανονικά όλες οι συναλλαγές με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και με άλλους ηλεκτρονικούς τρόπους πληρωμών(web banking, phone banking). Οι προπληρωμένες κάρτες (prepaid cards) μπορούν να χρησιμοποιούνται μέχρι το όριο, που υπήρχε, πριν την έναρξη της τραπεζικής αργίας.

Παράλληλα, από το μεσημέρι της 29 Ιουνίου θα λειτουργούν τα ATM με ημερήσιο όριο ανάληψης 60€ ανά κάρτα, που αντιστοιχούν σε 1.800€ το μήνα. Οι αλλοδαποί τουρίστες θα μπορούν να κάνουν κανονικά αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ με τις κάρτες τους, εφόσον έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό.

Έχει συσταθεί ειδική Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η Επιτροπή αυτή θα αντιμετωπίζει αιτήματα για επείγουσες και αναγκαίες πληρωμές, που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με το όριο ανάληψης μετρητών ή μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών (π.χ. πληρωμές προς το εξωτερικό για λόγους υγείας).

Οι μισθοί που καταβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω τραπεζικών λογαριασμών δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

newest oldest most voted
Notify of
@@@
Guest
@@@

που δεν καταφέραμε να στείλουμε έστω και εναν στη βουλή που να έχει φιλότιμο

@@@
Guest
@@@

Για αυτήν την κατάσταση φταίνε κυρίως οι πολ@@@ικοί , μικρά και μεγάλα κόμματα γιατι οι μισοί είναι λαμογια και οι άλλοι μισοί ανίκανοι να πράξουν οτιδήποτε δεν συμφέρει το κόμμα και φυσικά τους ίδιους. ΦΤΑΙΜΕ και εμείς

Ο
Guest
Ο

Σωστή η Νικόλ.

.
Guest
.

Σωστά Νικόλ.

νικολ
Guest
νικολ

@@@0 χρονια ποιοι κυβερνουσαν?ποιοι φαγανε και τελειωμο δεν ειχαν?ποιοι μας κανανε @@@σουφακια των Ευρωπαιων?τα τελευταια @@@ χρονια δεν τα βλέπεις τα χαλια γυρω σου?ακουτε τα παπαγαλάκια που τρωνε με χρυσα κουταλια…

Οργή
Guest
Οργή

Συριζαίοι τα κάνατε σαν τα μούτρα σας, εξαφανιστείτε. Η οργή μας @@@χειλίζει. Ποτέ δεν περιμέναμε τόση ανικανότητα σε τόσο μικρο χρονικό διάστημα. Ποτέ η Ελλάδα δεν ήταν σε τέτοια χάλια