To πολυσέλιδο κείμενο αγωνίας της Βανδή για τις πολιτικές εξελίξεις: «Η θλίψη μου μεγαλώνει»

81
35
Η Βανδήπολιτεύεται quotΔιάγγελμαquot με κείμενο που άλλα λέει στην αρχή και άλλα στο τέλος

Αφού καταρχήν, δηλώνει πως και εκείνη δεν ζει σε ..παράλληλο σύμπαν, αλλά μέσα στην κρίση και έχει επηρρεαστεί απ αυτήν, να της πούμε πως: Όσο και αν έχει πληγεί από την κρίση, το τεράστιο σπίτι, την πισιναρα και τη θέα που έχει στην …πανακριβη γειτονιά στο πανόραμα Βούλας την έχουν πολλοί φτωχοί, χτυπημένοι από την κρίση; Το αυτοκίνητο της έστω; Που για να φουλάρει, θέλει τρία πενηντάρικα και μετά από λίγο να το ξαναγεμίσεις; Πόσοι μέσοι Έλληνες έχουν ακόμα αυτή τη χλίδα;

 

Έτσι! Ξεκινάμε πάντα με μια αλήθεια για να σερβίρουμε στο τέλος αυτό που μας συμφέρει! 

Πολυ τεκμηριωμένη η άποψη της τραγουδίστριας που πολύ σωστά και…πονηρά, δηλώνει πως δεν ξέρει τίποτα για να μπορεί να κρίνει μ΄ένα απλό “όχι” ή ένα απλό “ναι”. Δεν είναι βανίλια ή σοκολάτα λέει – και μας εντυπωσιάζει με το ορθόταο επιχείρημα της – το δημοψήφισμα για να πει τι της αρέσει περισσότερο. Μόνο που στο τέλος του κειμένου της , μετά από ένα κατεβατό με παρόμοια εύστοχα παραδείγματα, καταλήγει με ένα τεράστιο γυριστό κόλπο, λες και απευθύνεται σε μωρά. Καταλήγει, επειδή όπως λέει δεν γνωρίζει,  να υοθετήσει μια συγκεκριμένη εκτίμηση, κάποιων…οικονομολόγων. Δεν λέει τα ονόματα τους, δεν λέει που δημοσιεύτηκε το συμπέρασμα τους, δεν λέει τα επιχειρήματα τους που την έπεισαν…άσε που δεν επιτρέπεται να την πείσουν αφού δεν μπορεί να κρίνει όπως γράφει η ίδια στην αρχή του…διαγγέλματος της.

Αυτοί λοιπόν οι οικονομολόγοι, λέει, υποστηρίζουν πως οι συνέπεις του “όχι” θα είναι πολύ πιο οδυνηρές από τις συνέπειες του “ναι”. Δηλαδή βρε Δέσποινα, αφού δεν…ΞΕΡΕΙΣ, δεν είσαι σε θέση να κρίνεις όπως λες, τελικά πως προτείνεις ποια άποψη να…πάρουμε; Άρα ξέρεις και παραξέρεις! ΆΣΕ μας στην άγνοια μας κορίτσι μου.  

 

 

Η τραγουδίστρια φέρεται να καταθέτει την αγωνία της για τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Στην επίσημη σελίδα της στο Facebook με την ονομασία «Δέσποινα Βανδή», αποκαλύπτει όλα όσα νιώθει.

Διαβάστε τι έγραψε:

«Στα αλήθεια δε ξέρω πώς να ξεκινήσω…
Βλέπω, ακούω, διαβάζω…η θλίψη μου μεγαλώνει.
Δε ξέρω τι με τρομάζει περισσότερο, το ότι είμαστε ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία ή το ότι βρίζει ο ένας τον άλλον πια με μίσος και κακία. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Οι Έλληνες συνήθως σε κρίσιμες στιγμές διχάζονταν. Δε διαφωνούσαν απλώς, γίνονταν εχθροί. Μόνο που αυτό μέχρι σήμερα αφορούσε το παρελθόν και το συναντούσαμε στις σελίδες των βιβλίων μας στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο. Μα τώρα ξαφνικά το ζούμε, είναι αληθινό και γίνεται μπροστά μας…Μισαλλοδοξία. Μιλάμε για τη Δημοκρατία που γεννήθηκε εδώ. Πώς φτάσαμε να θέλουμε να την πεθάνουμε στην ίδια γη; Τόσα έθνη προχώρησαν με το δικό μας φως και εμείς τώρα μες την αναταραχή μας είμαστε στο απόλυτο σκοτάδι.
Την Παρασκευή το βράδυ, όταν έμαθα για το δημοψήφισμα ένιωσα σαστισμένη.
Όσο το σκεφτόμουν εκνευριζόμουν ακόμη περισσότερο. Δεν είμαι οικονομολόγος ούτε έχω γνώσεις νομικής, παρόλο που πέρασα ένα χρόνο από τα έδρανα κι αυτής της σχολής. Θεωρώ ότι έχω αντίληψη πάνω σε κάποια θέματα που γνωρίζω και μπορώ να εκφέρω γνώμη.
Όμως πώς μπορώ εγώ να μεταφράσω όλους αυτούς τους κανόνες οικονομικής συναλλαγής που αφορούν το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μου; Δεν έχω αυτή τη γνώση. Είναι σα να μου δίνουν ένα κείμενο και να μου λένε να κάνω εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς όπου διακυβεύεται η ζωή ενός ανθρώπου.´Εχουμε τρελαθεί τελείως;;;; Δεν είμαι γιατρός. Να τρέξω να βοηθήσω με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ρε παιδιά, αλλά δε μπορώ να κάνω κάτι για το οποίο άλλος ορίζεται σε αυτή τη θέση!
Μου λέτε να απαντήσω με ένα ναι η με ένα όχι! Τι με ρωτάτε; Αν μου αρέσει η βανίλια ή η σοκολάτα; Μου κάνετε μια ερώτηση που αφορά ένα σύνολο ανθρώπων με συγκεκριμένες ικανότητες και ειδικότητες (οικονομολόγους, νομικούς, κοινωνιολόγους) και καθορίζει το μέλλον του τόπου μας; ΑΔΥΝΑΤΩ! Δεν το καταλαβαίνετε όλο αυτό το παράλογο; Αν εγώ σας λέω ότι δε μπορώ, πώς μπορεί η μάνα μου, η θεία μου και η γιαγιά που ζει απέναντι μου;
Εδώ ένα συμβόλαιο για τη δουλειά μου πρέπει να υπογράψω και το δίνω εννοείται σε δικηγόρο να το διαβάσει και εσείς μου λέτε ότι θα πρέπει να αποφασίσω για το οικονομικό μέλλον της πατρίδας μου;;;
Είμαι θυμωμένη.
Μας βάλατε όλους σε ένα παιγνίδι που δε μας αξίζει.
Είναι σκληρό αυτό που κάνετε και άδικο.
Όλοι κάναμε λάθη. Εμπιστευόμασταν χρόνια τώρα λάθος πολιτικά πρόσωπα που δεν είχαν επι της ουσίας κανένα όραμα γι’ αυτόν τον τόπο. Ζούμε στο ωραιότερο γεωγραφικό κομμάτι της Ευρώπης και θα πρεπε να είμαστε το στολίδι της, όχι να παραμείνουμε στο Μουζακα Τζατζικι και να αισθανόμαστε περηφάνια μόνο για το ανυπέρβλητο εκτόπισμα του Παρθενώνα για την Αρχαία Ελλάδα και ό,τι γέννησε αυτή.
Και η Ευρώπη έκανε λάθη. Μας στρίμωξε τα τελευταία χρόνια τόσο πολύ που ξέχασε τον ανθρωπιστικό της χαρακτήρα και ότι είχε να κάνει με ανθρώπινες ψυχές, που χάνανε τις δουλειές τους και τους συντηρούσε στην καλύτερη των περιστάσεων η σύνταξη των γονιών τους.
Γιατί; Γιατί μέσα σε όλη αυτή τη δίνη της κρίσης που ζούμε χρόνια τώρα -και μη με διαχωρίζετε, είμαι μέρος του συνόλου, δε ζω σε παράλληλο σύμπαν – δεν είδα κανένα σχέδιο ανάπτυξης πουθενά και δεν άκουσα να γίνεται κάτι ουσιαστικό στον ιδιωτικό τομέα.
Το μόνο που κάνουμε είναι να “κράζουμε” τους Ευρωπαίους για τα λεφτά που μας δάνεισαν και φυσικά και θέλουν να τα πάρουν πίσω. Γιατί δεν “κράζουμε” το γεγονός ότι οι νόμοι, η γραφειοκρατία, η φορολογία είναι τέτοια στη χώρα μας που δε γίνονται επενδύσεις να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας; Τι δε λειτουργεί καλά και δεν πάμε μπροστά; Μήπως πρέπει να αλλάξουμε πολλά και στη νοοτροπία μας; Γιατί όλες οι άλλες χώρες αναπτύχθηκαν και εμείς σήμερα χρεοκοπούμε; Πώς γίνεται μια Γερμανία ισοπεδωμένη το ’45 να αναγεννάτε από τις στάχτες της και μέσα σε 20 χρόνια από την καταστροφή της να δίνει θέσεις εργασίας σε ανθρώπους από άλλα κράτη; Τι κάνανε αυτοί σωστά και εμείς όχι; Αναρωτιέμαι φωναχτά και δημόσια.
Αποφασίζω να εκθέσω τις σκέψεις μου που με προβληματίζουν και ενδεχομένως κάποιοι να προβληματιστούν και κάποιοι να διαφωνήσουν με τον άκομψο και αγενή τρόπο των ημερών.
Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης μας ανήκει. Ας πάψουμε να γκρινιάζουμε και να εξαπολύουμε επιθέσεις ο ένας στον άλλον.
Είναι ώρα για περισυλλογή. Και επειδή εγώ, όπως ανέφερα στην αρχή, δεν έχω τη γνώση, απλώς αντιλαμβάνομαι κάποια πράγματα,θέλω να σας πω ότι χθες διάβασα ένα κείμενο που το υπογράφουν 246 καθηγητές οικονομικών σχολών της χώρας μας.
Λένε λοιπόν πως οι συνέπειες μιας χρεοκοπίας θα είναι πιο επώδυνες απο τις συνέπειες των σκληρών μέτρων του συμβιβασμού.
Συγκεκριμένα, μιλάνε για κλείσιμο των τραπεζών, κούρεμα των καταθέσεων, έλλειψη προϊόντων από τη αγορά, πτωχεύσεις εταιριών και εκτόξευση της ανεργίας.
Θα χαμηλώσουν πολύ οι μισθοί και οι συντάξεις (δηλαδή πόσο πιο κάτω θα πάνε)
Θα έχουμε προβλήματα στη δημόσια υγεία και στην άμυνα, κοινωνικές αναταραχές και βαθιά ύφεση.
Όλα αυτά βραχυπρόθεσμα.
Μεσοπρόθεσμα:
Διεθνής απομόνωση της χώρας, αποκλεισμός από τις διεθνείς αγορές, διακοπή κοινοτικών κονδυλίων, μείωση του βιοτικού επιπέδου και επίσης, πως οι επιπτώσεις για την εθνική μας ασφάλεια θα είναι ανυπολόγιστες και καταστροφικές…
Δεν είναι ότι άλλαξε κάτι στην αρχική μου σκέψη αυτό το κείμενο. Απλώς ονομάτισε ξεκάθαρα όλες μου τις φοβίες και όλα αυτά που ήταν σκόρπια στο κεφάλι μου τα έβαλε σε μία τάξη. Βεβαιώθηκα λοιπόν πως στο ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας αυτοί που έχουν πολλά χρήματα θα αποκτήσουν ακόμη περισσότερα και αυτοί που δεν έχουν δε μπορώ να διανοηθώ που θα φτάσουν. Επίσης θα βρεθούμε εκτεθειμένοι απέναντι σε όλους αυτούς που χρόνια τώρα εποφθαλμιούν τα χωρικά μας ύδατα!
Δε χρειάζεται να μείνουμε με “μια ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι” για να ξαναφτιάξουμε αυτόν τον τόπο από την αρχή».

 

 
newest oldest most voted
Notify of
Άντε
Guest
Άντε

@@@ι όμως καλή μου: Χρειάζεται να μείνουμε με μια ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι, όπως λέει κι ο ποιητής που θυμήθηκες, για να ξαναφτιάΞουμε αυτόν τον τόπο έτσι ώστε να αποκλείει τα είδωλα σαν εσένα.

@@@
Guest
@@@

η βανδή μένει με ενοίκιο. δεν πλήρωσε ποτέ ένφια

ζου
Guest
ζου

μετα τον πατσαρουβα και τη βανδη, ετοιμαζονται να παρουν θεση και οι μαζου εν δε ζουουουουου@@@

κωλέ
Guest
κωλέ

σκασε κι εσυ

ΑΦΟΥ
Guest
ΑΦΟΥ

Ο ΤΣΙΠΡΑς ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕς ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟς ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΣΕ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΥΡΩΣΕ???Η ΜΗΠΩς ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ?ΤΙ ΝΑ ΠΩ ,ΜΑς ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙ

συμφω
Guest
συμφω

θα παμε με σχεδιο

παντω
Guest
παντω

αν παμε σε δραχμή χωρις σχεδιο ,θα ναι η απολυτη καταστροφή μας.το νέο νομισμα αργει να τυπωθεί,οι τράπεζες κλειστες η με κανα εικοσαρι το πολύ την ημερα και δυσκολοι καιροι με δελτια

σι
Guest
σι

πιονια είναι κι αυτοι στα πολι.τικα παιχ@@@ια

ΓΙΑΤΙ
Guest
ΓΙΑΤΙ

ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙς ΟΤΙ Η ΒΑΝΔΗ ΕΧΕΙ ΤΙς ΚΑΤΑΘΕΣΕΙς ΤΗς ΕΔΩ??ΑΥΤΟΙ ΜΕΤΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ.ΟΙ ΓΟΝΕΙς ΜΑς ΠΟΥ ΧΑΝ ΚΑΤΙ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΕΜΑς ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥς ,ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΝ.

νν
Guest
νν

ολοι οι βολεμένοι θέλουν ναι για να μην χάσουν τις καταθέσεις τους. Πάντα το ατομικό συμφέρον α ρε έλληνα κσατόφαρα.

Ειλικ
Guest
Ειλικ

Καλά θα κάνουν να μη μιλάνε μερικοί μερικοί…… Ξέρουν αυτοί γιατί……

χαχα
Guest
χαχα

θα μας πει τωρα η βανδη και ο αντρας της πως θα ξαναφτιάξουμε τον τοπο από την αρχη.

οπ
Guest
οπ

ολη της η σκεψη συνοψιζεται στην τελευταια φραση.σκεφτεται και αυτη οπως η τσιμτσιλη και οι υπολοιποι του ναι:εγω εχω μια καλη ζωη γιατι να μου την στερησετε εσεις που πεινατε;

ΚΡΙΜΑ
Guest
ΚΡΙΜΑ

ΤΙ ΚΡΙΜΑ, Κα ΒΑΝΔΗ@@@@@@@@@ ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΑΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΟΜΩΣ ΕΙΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΒΙΣΜΕΝΗ ΑΝ ΟΧΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ… ΤΙ ΚΡΙΜΑ

@@@
Guest
@@@

θα επρεπε όμως να υπαρχει φανερο σχεδιο δραχμης γιατι η ευρωζω θα διαλυθει ούτως η αλλως

τρας
Guest
τρας

Δεν υπάρχει υπόγειο σχέδιο δραχμής απλώς ο Τσίπρας υποστηρίζει ανάπτυξη με μείωση χρέους υπάρχει αντίθετα εξαθλίωση και έλεγχος μέσω ευρώ. Ασπρη μέρα με το ευρώ δεν είδαμε δέκα χρόνια ούτε θα δούμε

Ε@@@
Guest
Ε@@@

Τα αριστερα δολια παραμυθια εξι μηνες τωρα οδη@@@ν στη δραχμή. Αυτό θελει και ο Σοιμπλε. ΝΑΙ σημαινει όχι στο υπογειο σχεδιο δραχμης των αριστερων αλλα και του Σοιμπλε.

@@@@@@@@@@@@@@@
Guest
@@@@@@@@@@@@@@@

@@@@@@@@@ @@@@@@@@@ @@@@@@@@@

ντεμη
Guest
ντεμη

Η βρωμιαρα ας μιλησει και λιγο για των ψωμιαδη για να μας συγκινησει .μαθε σιχαμα οτι οι ελληνες ζουν με πιο λιγα και τιμια λεφτα απο εσενα

@@@
Guest
@@@

τα πουκαμισα .. γενικως μου εχει δωσει μια πολυ καλη ηθικη πλευρα .. τωρα δν @@@ρω ποτε δεν @@@ρεις τι ειναι ο αλλος αλλα δεν το πιστευω αυτο με την τραπεζα

@@@
Guest
@@@

ναι εννοω πολυ εντα@@@ι τυπος για να φοροδιαφευγει ετσι … δεν το νομιζω ποτε δεν εχει ακουστει κατι μωρε για αυτην .. ειναι απο τις λιγες στο χωρο που εχει δημιουργησει μια οικογενεια και δεν αλλαζει τους γκομενους σαν τ

Μοντ
Guest
Μοντ

Εντά@@@ι υπέρ του ναι είναι η τύπισσα απλώς το πάει “μέσω Λαμίας” για να μη φάει κράξιμο.Δεν τρώμε κουτόχορτο και στη τελική σκασίλα μας και για τη Βανδή και για τη κάθε ασήμαντη ήταν κάποτε φίρμα.

κωστα
Guest
κωστα

ο,τι καλυτερο εχω διαβασει τις τελευταιες μερες@@@@@@ΕΥΓΕ ΔΕΣΠΟΙΝΑ@@@@@@

@@@
Guest
@@@

μπορεί να είναι πολύ εντά@@@ι τύπος. Όμως με δεκα χιλιαδες και καρτα ανεργιας δεν συντηρείς βιλες και πολυτελη ζωη

@@@
Guest
@@@

δεν @@@ρω .. απλα μου φαινεται πολυ ντα@@@ι τυπος .. και γενικως ατομα που εχουν συναναστραφει μαζι της λενε τα καλυτερα ( δεν μιλαω για αυτα που λενε σε επιπεδο δημοσιων σχεσεων )

@@@
Guest
@@@

μοίραζαν τα λεφτά στα φιλαράκια, ανακεφαλαίωνε το κρατος, τα ξαναμοίραζαν τις ξαναέσωνε ο σαμαρας. Ασε βρωμάει από παντού το θέμα

@@@
Guest
@@@

εξαρτάται και σε ποια τράπεζα το εχει. Αν η τράπεζα είναι καποιου πλουτοκράτη που συχνάζουν μαζί στα στέκια της Εκάλης ανετα της το δίνει το δάνειο; πως νομίζεις ότι χρεοκόπησαν οι τράπεζες δέκα φορές;

@@@
Guest
@@@

ετσι ενα δημοσιο προσωπο … αλλο να λες την γνωμη σου και αλλο να λες ανακριβιες γτ εχουν και παιδια και μπαινουν και διαβαζουν διαφορα ειναι κριμα

@@@
Guest
@@@

ηρεμα … απλα λεει κατι και δεν το τεκμηριωνει … εγω δεν νομιζω οτι ισχυει παντως γιατι οντως το σ@@@ι το νοικιαζει .. δεν μπορει να παρει σταγαστικο και να μην αγορασει σ@@@ι …και απλα ειπα οτι ειναι αδικο να προσβαλεις

@@@
Guest
@@@

μπορει να είναι καποιος τραπεζικος το παιδι και το ξέρει, τι ζόρι τραβας; που θα ή@@@ρε ότι ο Ντέμης είναι στο ταμειο ανεργίας;

@@@@@@@@@i@@@
Guest
@@@@@@@@@i@@@

αυτο που κανετε δεν ειναι σωστο μπορε@@@ε ελευθερα να λετα αν συμφωνε@@@ε η αν οχι … αλλα οχι να λετε ανακριβειες προς το προσωπο της οτι ταχα μου εκανε ρυθμιση σταγστικου και οτι δηλωνει δεκα χιλιαδες .. δεν εινα ηθικο

@@@
Guest
@@@

και που είναι το σπίτι που αγόρασε με το στεγαστικο, προχθες ελεγε ότι μένει στο νοίκι. Εφτακόσια χιλιαρικα αρπαξ.ε εε, μπραβο της

@@@
Guest
@@@

@@@@@@:@@@@@@:0@@@ ανεφερεσαι στην βανδη ?? και αν ναι πως το γνωριζεις ?

κατα
Guest
κατα

Το στεγαστικό δάνειο είναι επτακόσιες χιλιάδες ευρώ και οι ετήσεις αποδοχές της δέκα χιλιάδες ευρώ και ο σύζυγος προσκόμισε κάρτα ανέρ@@@.

@@@@@@@@@@@@ @@@@@@@@@@@@@@@
Guest
@@@@@@@@@@@@ @@@@@@@@@@@@@@@

Η κυρία αυτή παρουσιάστηκε την Παρασκευή με το κλείσιμο των τραπεζών πριν το διάγγελμα Τσίπρα και έκανε ρύθμιση του στεγαστικού της δανείου @@@00.000 ευρώ, αφόύ προσκόμισε φορολογική δήλωση με ετήσεις αποδοχές @@@0.000 ευρώ και

@@@
Guest
@@@

περασε την πρωτη χρονια στην νομικη της κομοτηνης αλλα επε@@@ δεν εχει χρημα@@@ σπουδασει εκει μετα απο ενα χρονο ξαναεδωσε πανελλαδικες οπου και περασε στο ΦΠΨ στην θεσσαλονικη

αβγ
Guest
αβγ

ή θα πρεπει να ειχε περασει πρωτα στη Νομικη και μετα στη Φιλολογια ή να ειχε τελειωσε τη Φιλολογια και μετα με κατατακτηριες να περνουσε και στη Νομικη.Ομως ως γνωστον τη Φιλοσοφικη δεν την εχει τελειωσει.Μας δουλευει

αβγ
Guest
αβγ

..ψιλο γαζι μου φαινεται

αβγ
Guest
αβγ

βλεπω οτι κανεις δε σχολιασε αυτο που λεει περι Νομικης,οτι και καλα περασε ενα χρονο στα εδρανα αυτης της σχολης.πως εγινε αυτο;

Τρας
Guest
Τρας

Μανέτα μόλις βγει το όχι στείλε μου τη διεύθυνσή σου για να έρθω να στο χώσω στον γκόλο

ασπα
Guest
ασπα

Πα ΣΟΚΑ

ασπα
Guest
ασπα

μιλησε η @@@α ως το κοκκαλο βανδη, που μεχρι πριν λιγα χρονια μας ελεγε ότι δεν Ξερει που να Ξοδεψει τα λεφτα της με τον ντεμυ που εφαγε δις μαζι με τοβν ψωμιαδη

ε
Guest
ε

γιατι δεν ανοιξ,ε η βανδιολα μια βιομηχανια με τα εκατομμύρια που εβγαλε αυτή κι ο αντρας της;

ουτις
Guest
ουτις

Οι πλουσιοι εχουν τρομοκρατηθει@@@

τρας
Guest
τρας

Μιλάει καλά και μου αρέσει που ε@@@έλους κάποιος μιλάει ότι αρκετά μείναμε στις γραφικότητες με τον μουσακά και τον δήθεν τουρισμό, αρκετά με το κολπάκι αποβιομηχανοποίησης

Μανέτ
Guest
Μανέτ

Τα νούμερα καταρρέουν. Στο διάολο όλοι σας. Νέα αρχή.

Λένε
Guest
Λένε

Τρέμουν οι τρα@@@διαρες μήπως χάσουν το κοκο.

Χαχαχ
Guest
Χαχαχ

Μετά τη Σάκα και ο Μαικλ Τζακσον στη Βουλή

Εύγε
Guest
Εύγε

Βανδή σου βγαζω το καπέλο@@@Εύγε@@@

απαντ
Guest
απαντ

δε πίστευα ποτέ ότι θα με πείραζε τόσο πολύ αλλά τελικά πονάει. μπροστά στα μάτια μου, βλέπω τη χώρα μου να παραδίδεται στα χέρια των ξένων από τους ίδιους τους έλληνες. τους ίδιους τους συμπολίτες μου. είναι τόσο αποκαρδ