Μαρία Μπακοδήμου: «O από μηχανής Θεός είναι δικός μας»

1
4
Μαρία Μπακοδήμου O από μηχανής Θεός είναι δικός μας

Με τις τελευταίες κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας, επικρατεί μια σύγχυση. Οι άνθρωποι είναι τρομοκρατημένοι και φοβούνται για το μέλλον τους.

Η Μαρία Μπακοδήμου, μέσα από το προσωπικό της blog, στέλνει ένα μήνυμα προς όλους τους Έλληνες. Κάνει έκκληση, να μείνουμε όλοι ενωμένοι σε αυτές τις δύσκολες ώρες και να μην τσακωνόμαστε μεταξύ μας.

Η παρουσιάστρια εξηγεί, πως ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψη του και πρέπει να είναι σεβαστή από όλους. Στο κείμενο, που έγραψε η ίδια, έβαλε τίτλο «O από μηχανής Θεός είναι δικός μας».

«Μην φαγωθούμε μεταξύ μας. Την έχουν ζήσει αυτή την ιστορία όλων μας οι οικογένειες. Ο πατέρας μου ήταν 12 χρονών όταν ένα βράδυ χτύπησαν την πόρτα του πατρικού του 3 κουκουλοφόροι και απήγαγαν τον πατέρα του. Μετά από δυό μέρες η γιαγιά μου, ο πατέρας μου, ο 11χρονος αδελφός του κι η θεία μου που ήταν μωρό ειδοποιήθηκαν ότι τον βρήκαν πυροβολημένο στο ποτάμι. Έτσι γνώρισε το φόβο ο πατέρας μου. Όταν βιαστικά φόρτωσαν σε ένα γαϊδούρι, ό,τι πιο πολύτιμο είχαν. Πρώτο από όλα τις φωτογραφίες της οικογένειας κι έφυγαν από το όμορφο χωριό Σταμνά. Ο πατέρας μου δεν πήγε γυμνάσιο γιατί έπρεπε να δουλέψει για να ζήσει την τετραμελή οικογένεια που είχε εγκατασταθεί όπως όπως στο Μεσολόγγι. Έζησε πάντα με αυτό το τραύμα. Αυτό το τραύμα του, ένιωσα κι εγώ από πολύ μικρή, κι αυτό το τραύμα τώρα ματώνει. Τώρα που μυρίζει ο αέρας διχασμό» και συμπληρώνει «όλα γύρω είναι πραγματικά τραγικά. Ας ελπίσουμε ότι θα κάνει το θαύμα του ο Ευριπίδης. Θα εμφανιστεί και στη δική μας τραγωδία ο από μηχανής θεός, που παρεμβαίνει όταν το έργο έχει φτάσει σε αδιέξοδο, και δίνει λύση. Κάποτε θα έρθει. Όλες οι τραγωδίες έχουν τέλος. Μέχρι τότε πρέπει να έχουμε σεβασμό ο ένας στον άλλο. Εμείς είμαστε Έλληνες. Είμαστε όλοι Έλληνες».

newest oldest most voted
Notify of
λ
Guest
λ

μαζεψε την καλικατζαρο μωρη