ΦΩΤΟ: Νεαροί έκαναν «μαύρο» στο ξύλο 18χρονο με αυτισμό γιατί τον έβρισκαν… περίεργο

0
19
ΦΩΤΟ Νεαροί έκαναν μαύρο στο ξύλο 18χρονο με αυτισμό γιατί τον έβρισκαν… περίεργο

​Ασύλληπτο θράσος είχαν κάποιοι νεαροί οι οποίοι έκαναν μαύρο στο ξύλο έναν 18χρονο με σύνδρομο Άσπεργκερ (πρόκειται για μια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού), αφού του το έπαιξαν… φίλοι του!


Ο Γκάλβιν Τζόσεφ από το Ιλινόις των ΗΠΑ έκανε παρέα με την συγκεκριμένη παρέα, η οποία είχε άλλους σκοπούς καθώς ήθελε απλά να τον πλησιάσει για να τον χτυπήσει, επειδή τον έβρισκε… περίεργο, λόγω του αυτισμού! Εκείνος, ωστόσο, αν και τη «γλίτωσε» με μελανιές, διάσειση και σπασμένη μύτη αποφάσισε να μην κινηθεί νομικά… αλλά να τους δώσει ένα διαφορετικό μάθημα!

Ζήτησε από τους νεαρούς και τις οικογένειές τους να παρακολουθήσουν ένα εικοσάλεπτο βίντεο, που έφτιαξε ο ίδιος, στο οποίο εξηγεί πόσο δύσκολη είναι η ζωή στην κατάστασή του και το πόσο τον πλήγωσαν. Τους ζήτησε, ακόμα, να γράψουν μια έκθεση για το σύνδρομο Άσπεργκερ.


Η μητέρα του, έγραψε στο Facebook την ιστορία του γιού τους, ενώ ανέβασε και φωτογραφίες του τραυματισμένου 18χρονου.

«Κάποια παιδιά έλεγαν πόσο περίεργο ήταν που κυκλοφορούσε πάντα μόνος του, καθώς πήγαινε μόνος του σε διάφορα μέρη και παρατηρούσε τον κόσμο. Έλεγαν ότι είναι «ανατριχιαστικό» το ότι ήθελε να γίνει φίλος με άτομα που δεν γνώριζε καν. Κάποιο άλλο παιδί που άκουσε αυτή την συζήτηση, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό του. Ο Γκάβιν είναι καλά. Έχει μια ήπια διάσειση, μελανιασμένο οισοφάγο, κάταγμα στην άκρη της μύτης του και αιμάτωμα στο μάτι του, αλλά τίποτα το μόνιμο. Είμαι τόσο περήφανη γι’ αυτόν και ελπίζω πως όποιος ακούσει την ιστορία του, θα πάρει ένα σημαντικό μάθημα».