Μαλακώνει και ο Γκάμπριελ: Δεν θα αρνηθούμε βοήθεια επειδή δεν μας άρεσε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

2
4
Μαλακώνει και ο Γκάμπριελ Δεν θα αρνηθούμε βοήθεια επειδή δεν μας άρεσε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

«Οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν ανάγκη από βοήθεια και δεν θα τους την αρνηθούμε, μόνο και μόνο επειδή δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα τουδημοψηφίσματος», δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ενώ επισήμανε τον κίνδυνο ότι επίκειται οριστική αδυναμία πληρωμών της χώρας. Ωστόσο, τόνισε ότι σέβεται την απόφαση του ελληνικού λαού, αλλά η κατάσταση των ανθρώπων στην Ελλάδα τον θλίβει.

Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να είναι έτοιμες να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κινηθεί πολύ γρήγορα, καθώς, πιθανότατα θα ασχοληθεί με το θέμα, αύριο, η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης.

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη επανάληψη της προσπάθειας για συμφωνία με τους πιστωτές, ο κ. Γκάμπριελ ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση, αν θέλει να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη, «να καταθέσει γρήγορα μια σημαντική προφορά, η οποία θα υπερβαίνει την μέχρι τώρα διάθεση» και υπενθύμισε ότι η πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί από τις 18 χώρες της Ευρωζώνης, οι οποίες «και αυτές είναι Δημοκρατίες». Επισήμανε δε ότι αν απαιτούσε κάθε χώρα ειδικούς όρους, όπως η Ελλάδα, τότε θα διαλυόταν η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο Γερμανός αντικαγκελάριος σημείωσε ότι συνιστά απόρριψη των κανόνων της οικονομικής και νομισματικής ένωσης. «Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι δεν σημαίνει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά. 

newest oldest most voted
Notify of
ΕΝΝΟΕ
Guest
ΕΝΝΟΕ

Δεματα με ζωοτροφες;Οχι ευχαριστω

Ζαν
Guest
Ζαν

φαε το αυγο σου ρε μπουλη