Λούκας Γιώρκας: Ποζάρει στη γειτονιά που μεγάλωσε

0
11
Λούκας Γιώρκας Ποζάρει στη γειτονιά που μεγάλωσε

Ο Λούκας Γιώρκας επέστρεψε στον τόπο του, την Κύπρο και φωτογραφίζεται στη γειτονιά που μεγάλωσε, στην Αραδίππου. Ο τραγουδιστής μίλησε στο κυπριακό περιοδικό Down Town και τον Αλέξανδρο Πρίφτη για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε στην καριέρα του, τα παιδικά του χρόνια, τις φιλίες του, τη σχέση του με την Ελληνίδα βουλευτή, Έλενα Ράπτη και την προοπτική οικογένειας.

Σε τι φάση είσαι αυτή την περίοδο, Λούκα, στα επαγγελματικά σου; Έχεις συγκεκριμένα πλάνα, κάποια δισκογραφική δουλειά στα σκαριά;
Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησα το καινούριο μου τραγούδι με τίτλο «Στην ουσία» το οποίο πάει πολύ καλά, ενώ θα ξεκινήσω τον Ιούλιο περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο. Επίσης, ήδη είμαι στη φάση που ψάχνω και ακούω τραγούδια, για να επιλέξω το επόμενό μου τραγούδι που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο…

Ως νέος καλλιτέχνης της γενιάς σου, έχεις το άγχος της επιτυχίας, δεδομένου ότι όλο και πιο πολλοί νέοι τραγουδιστές κατακλύζουν το χώρο, «κλέβοντας» χώρο από τους ήδη υπάρχοντες;

Το βασικό άγχος που έχω -και πιστεύω και κάθε άνθρωπος της γενιάς μου- είναι της επιβίωσης. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, αλλά κατά την άποψη μου ο ανταγωνισμός πρέπει να υπάρχει με τον εαυτό μας και σε κάθε τι που κάνουμε να προσπαθούμε για να πηγαίνουμε ένα βήμα μπροστά. Στο τέλος της ημέρας καταλαμβάνουμε όλοι τον χώρο για τον οποίο εργαστήκαμε.

Πόσο πιστεύεις ότι άλλαξες από τότε που σε γνωρίσαμε μέχρι σήμερα;
Νομίζω ότι άλλαξα πάρα πολύ! Βίωσα κάποια πράγματα που για μένα ήταν δύσκολα και έτσι αναγκάστηκα να γνωρίσω τον εαυτό μου όσο καλύτερα μπορούσα. Ακόμα τον γνωρίζω και ξέρω ότι θα το κάνω για πολύ καιρό ακόμα. Για μένα είναι σημαντικό ένας άνθρωπος να έχει το «γνώθι σ’ αυτόν» σε όλες τις φάσεις της ζωής του. Πιστεύω πραγματικά ότι αυτό μας αναπαύει.

Όταν δεν πραγματοποιείς εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές ή συναυλίες, ζεις άνετα οικονομικά;

Η δουλειά μου στο επίπεδο που βρίσκομαι δυστυχώς δεν μου παρέχει σταθερότητα. Αν την αφήσεις σε αφήνει. Αυτό, όμως, είναι στο πλαίσιο της πολλής δουλειάς. Δεν έχω τη δυνατότητα να εφησυχάσω.

Με πόσα χρήματα κυκλοφορείς συνήθως στο δρόμο;
Αυτό είναι ανάλογο με το πού βγαίνω και πού θέλω να πάω. Δεν είμαι ο καλύτερος διαχειριστής των χρημάτων, οπότε προσπαθώ να κουβαλάω λίγο περισσότερα από αυτά που υπολογίζω να χαλάσω.

Με την Έλενα Ράπτη είστε μαζί σχεδόν δύο χρόνια. Θεωρείς ότι η σχέση σας έχει περάσει τις απαραίτητες «εξετάσεις» ώστε να αντέξει στο χρόνο;
Εξετάσεις δίνουμε κάθε μέρα και σε προσωπικό επίπεδο αλλά και στις σχέσεις μας με τους ανθρώπους. Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο. Τα αποτελέσματα φαίνονται κατά την πάροδο του χρόνου.

Τελικά η διαφορά ηλικίας, σε βάθος χρόνου, αποσταθεροποιεί ή ενδυναμώνει τη σχέση ενός ζευγαριού;
Αυτό έχει να κάνει με τον άνθρωπο και τη διαχείριση καταστάσεων από αυτόν. Έχουμε παραδείγματα σχέσεων μεταξύ ανθρώπων χωρίς διαφορά ηλικίας που δεν πέτυχαν και σχέσεις ανθρώπων με διαφορά ηλικίας που πέτυχαν. Δεν υπάρχουν συνταγές στις ανθρώπινες σχέσεις.

Θα ήθελες να κάνεις ένα παιδί με την Έλενα και να γίνει η μητέρα των παιδιών σου;
Ευελπιστώ ότι όλα θα γίνουν την κατάλληλη στιγμή.

Τι είναι αυτό που θαυμάζεις τόσο πολύ σε εκείνην;
Θαυμάζω τον δυναμισμό, το πάθος και τη μεθοδικότητά της. Τα θαυμάζω, γιατί δύσκολα συνδυάζονται. Συνήθως οι άνθρωποι που έχουν πάθος είναι και παρορμητικοί στις αποφάσεις τους. Η Έλενα μπορεί και ισορροπεί το πάθος με την υπομονή και τη μεθοδικότητα.

Είσαι πιο προσεκτικός στον τρόπο που εκφράζεσαι για εκείνη, λόγω της ιδιότητας της ως βουλευτή;
Λέω πάντα αυτό που αισθάνομαι. Δεν μπορώ να υποκριθώ γιατί ο άνθρωπος είναι πιο σημαντικός από την ιδιότητα του.

Οι γονείς σου χαίρονται με την εκάστοτε επιλογή στην προσωπική σου ζωή;

Οι γονείς μου στηρίζουν κάθε μου επιλογή, γιατί νομίζω ότι εμπιστεύονται την κρίση μου. Εκ των πραγμάτων η σχέση μας ήταν πάντα μια σχέση εμπιστοσύνης.

Πάντα έτσι ήταν; Δεν υπήρξαν ποτέ παρεμβατικοί και υπερπροστατευτικοί;

Ποτέ. Πιστεύω ότι οι γονείς γίνονται υπερπροστατευτικοί ή παρεμβατικοί όταν προσπαθούν να διεκδικήσουν ένα κομμάτι στη ζωή του παιδιού τους, γιατί μπορεί και το ίδιο το παιδί να μην τους το επιτρέπει. Για μένα, όμως, οι γονείς μου ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου.

Εσύ θεωρείς ότι θα είσαι καλός πατέρας ή αυστηρός στο μέλλον;
Όλοι το πιστεύουμε όταν ακόμα δεν είμαστε, αλλά το εύχομαι γιατί αυτή είναι η μεγαλύτερη «καριέρα» που μπορεί να κάνει ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του.

Όταν κλείνεις τα μάτια η πρώτη σου μεγάλη επιθυμία πού εστιάζεται, στην προσωπική σου ζωή ή στα επαγγελματικά σου;

Όπως είπα και πιο πριν, ο άνθρωπος είναι πολυδιάστατο ον. Σίγουρα εύχομαι να έχω την ευκαιρία να δημιουργήσω τη δική μου οικογένεια με υγεία και να πετύχω επαγγελματικά για να μπορέσω να τη συντηρήσω.