Hit enter after type your search item
freegossip.gr

Breaking news,news,lifestyle,

Άρης Λεμπεσόπουλος ΣΥΖΥΓΟΣ! Δες ποια ειναι Ο Αρης Λεμπεσόπουλος τους τελευταίους μήνες έζησε συγκινήσεις πρωτόγνωρες. Και στη ζωή και στη σκηνή. Δεν έγινε μόνο πατέρας, για πρώτη φορά, δυο δίδυμων γιων. Ταυτόχρονα δούλευε για μια παράσταση του Εθνικού, την «Κυρία από τη θάλασσα» του Ιψεν, σε μια διαδικασία παραδόξως «λυτρωτικά» χαρμόσυνη.

«Ενα παιχνίδι», την αποκαλεί ο πρωταγωνιστής. «Ο σκηνοθέτης Εϊρικ Στούμπε ούτε με στρίμωξε ούτε με στραμπούληξε ψυχολογικά. Δυστυχώς, στην Ελλάδα πρέπει να βασανιστείς. Δεν επέλεξα αυτή τη δουλειά για να είμαι δυστυχής. Και στο ελληνικό θέατρο όλοι δυστυχείς είναι. Παίρνουν χάπια. Πάνε σε ψυχιάτρους. Πίνουν… Μου είχε λείψει λίγη υγεία και η αγάπη για τον Ελληνα ηθοποιό. Εχουμε πολλούς …βρικόλακες…»! Μέσα από ένα υγιές παιχνίδι, που έκρυβε βαθιά γνώση -ο Νορβηγός σκηνοθέτης ειδικεύεται στον συμπατριώτη του δραματουργό- προέκυψε μία από τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς. Ενας λιτός, ουσιαστικά σύγχρονος Ιψεν, με «Κυρία» τη Μαρία Ναυπλιώτου.

«Υπάρχει αγάπη στην «Κυρία από τη θάλασσα». Υπάρχουν και εγωισμοί. Δεν αγαπάς χωρίς εγωισμό. Και παρ’ ότι τα πράγματα είναι πολύ μετέωρα, τελικά η γυναίκα επιστρέφει στον άνδρα», λέει ο Αρης Λεμπεσόπουλος για το έργο.

Ο Ιψεν, όμως, ρίχνει όλους τους «προβολείς» του στην Κυρία και αφήνει τον Βάνγκελ, τον σύζυγό της, τον οποίο υποδύεστε, στη σκιά. Ποτέ δεν καταλαβαίνεις τι συμβαίνει στην ψυχή του.

«Δεν έδειξε ιδιαίτερη φροντίδα ο Ιψεν για τους άνδρες. Δεν είναι τυχαίο που ανεβαίνει τόσο συχνά στην Ελλάδα. Ανεβαίνει για να παίξουν οι Ελληνίδες πρωταγωνίστριες τον επόμενο επώνυμο ιψενικό ρόλο. Σημασία στην Ελλάδα έχει ο επώνυμος ρόλος!».

Πώς προσεγγίσατε τον Βάνγκελ;

«Θα σας πω πολλά «δεν ξέρω». Πριν από μερικά χρόνια είχα παίξει στην «Αγριόπαπια». Και ξαφνικά, μετά από χρόνια, μια μέρα είπα, «κοίταξε να δεις τι ήθελε να πει αυτό το έργο!». Στον Βάνγκελ με συγκινούσε η αμηχανία του. Με συγκινούσε το αδιέξοδό του. Με συγκινούσε το ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις καίριες. Μπορεί να πιάνω τώρα ψήγματα του χαρακτήρα. Μετά από καιρό ίσως να μπορώ να πω τι ακριβώς ήθελε».

Βλέπετε μια συνέπεια του χαρακτήρα του στον τρόπο που αντιμετωπίζει το άλλο φύλο, τη γυναίκα του και τις κόρες του;

«Ναι. Εχει να κάνει με την αμηχανία του προς το άλλο φύλο. Που μπορεί να έχει να κάνει και με την αμηχανία του Ιψεν προς το άλλο φύλο».

Ο Βάνγκελ δεν είναι ευτυχισμένος.

«Είναι ένας θλιμμένος ήρωας, όπως όλοι οι χαρακτήρες στο έργο. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Στούμπε προσπαθεί να απαλύνει την ατμόσφαιρα και να δώσει μια τσεχοφική διάθεση. Γιατί πάντα με βάραινε, και ως θεατή και ως ηθοποιό, ο Ιψεν. Ο σκηνοθέτης μάς είπε «ξεχάστε ό,τι νομίζατε για τον Ιψεν»».

Ηταν εύκολη η συνεργασία σας με έναν Νορβηγό;

«Πάντα αισθάνεσαι αμήχανα με έναν άνθρωπο που κουβαλά άλλη κουλτούρα. Στην πρώτη πρόβα είπε «είστε για μένα πιο σημαντικοί από τον ρόλο που έχετε μπροστά σας». Ξέρετε τι είναι κάθε φορά στην πρόβα να σου λέει ο σκηνοθέτης σου «ευχαριστώ»; Το έχω ξανακούσει πάλι από έναν ξένο, τον Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς. Δεν ξέρω αν είναι θέμα άλλης κουλτούρας».

Το γεγονός ότι την περίοδο των προβών αποκτήσατε τα πρώτα σας παιδιά, επηρέασε το «χτίσιμο» του Βάνγκελ;

«Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Στο έργο έχω δύο κόρες και εγώ απέκτησα δύο γιους. Εχω παίξει και άλλες φορές τον πατέρα, αλλά για πρώτη φορά νιώθω ένα αντίκρισμα».

Αλλάξατε;

«Είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα έγινε στροφή 360 μοιρών. Η έγνοια μου πλέον είναι αυτά τα δύο πλασματάκια. Σίγουρα η παρουσία ενός παιδιού σώζει από αυτό το επάγγελμα. Γιατί έχω δει ανθρώπους στα 69 και στα 70 τους, χορτασμένους και με το μύθο τους πια, να ρωτάνε με αγωνία «πώς σου φάνηκα;». Είναι δυνατόν ακόμα να ρωτάς «σου άρεσε η παράσταση;» Εδώ και χρόνια την έχω κόψει αυτή την ερώτηση. Δεν μπορεί να έχεις εφ’ όρου ζωής την αγωνία «άρεσα;»! Η δουλειά είναι δουλειά. Την αγαπώ στο μέτρο του δυνατού. Ποτέ δεν ήμουνα όμως φανατικός. Δεν θέλω 24 ώρες το 24ωρο να ασχολούμαι με το τι είπε ο Ιψεν. Υπάρχουν ηθοποιοί που το κάνουν».

Άρης Λεμπεσόπουλος ΣΥΖΥΓΟΣ και ΠΑΙΔΙΑ! Δες ποια ειναι
Άρης Λεμπεσόπουλος ΣΥΖΥΓΟΣ και ΠΑΙΔΙΑ! Δες ποια ειναι

Πώς νιώθετε με την κατάσταση της χώρας μας; Μπορείτε να είστε αισιόδοξος για το μέλλον της;

«Είμαι μάχιμα απαισιόδοξος. Αισιόδοξα απαισιόδοξος. Μακάρι η έξωθεν πίεση να οδηγήσει σε αποτελέσματα. Αλλά όταν μια χώρα χρωστάει τόσα χρόνια, δεν ξέρω τι μπορεί να ανατραπεί. Τι να αλλάξει όταν έρχεται ο κλειδαράς και δεν σου δίνει απόδειξη; Πώς μπορεί να αλλάξει ο Ελληνας όταν γνωρίζει ότι το κράτος δεν τον σέβεται; Αλήθεια, γιατί κάναμε τους Ολυμπιακούς αφού χρωστάγαμε; Και τι έγινε που τους κάναμε; Ρημάζουμε! Δυστυχώς είχαμε πολλούς αιώνες Τούρκους. Και κάτι χάλασε. Αλλά οι Τούρκοι σήμερα μας ξεπερνάνε. Οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι θα μας περάσουν. Η Αλβανία κατάφερε να ξεφύγει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πώς από τα γαλλικά βαλσάκια που τραγουδούσαμε, γίναμε η «Ελλάδα της Ιεράς Οδού», μια χυδαιότητα, δεν μπορώ να το συλλάβω!».*

Άρης Λεμπεσόπουλος: Στα χρόνια της κρίσης, ευτυχώς η γυναίκα μου είχε ένα εισόδημα – Με 3 μήνες θέατρο δεν ζεις (βίντεο)

Η κάμερα της εκπομπής MEGA Καλημέρα και ο Κώστας Τσουρός συνάντησαν τον Άρη Λεμπεσόπουλο, ο οποίος μίλησε για τα παιδιά του, τη φορά που έπαιξε στο θέατρο για 3 θεατές, αλλά και για τη σειρά του MEGA «Σκοτεινή θάλασσα» όπου παίζει, και η οποία προβάλλεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22.30!

«Η “Σκοτεινή θάλασσα” έχει μια αισθητική που μου αρέσει. Όταν πρωτοσυναντηθήκαμε όλοι μαζί είπα ότι αυτή θα είναι μια ωραία σειρά, γιατί δεν υπήρχε το στοιχείο της έπαρσης. Φιλοδοξία μου είναι μια σειρά να αντέχει στο χρόνο» είπε ο Άρης Λεμπεσόπουλος για την αγαπημένη σειρά του MEGA «Σκοτεινή θάλασσα».

Άρης Λεμπεσόπουλος: “Μετά από αυτήν τη σειρά ήρθε μια παύση”

«Αγαπώ την τηλεόραση από το 1997 που έπαιξα στην “Αίθουσα του θρόνου”. Ακόμη και σήμερα με σταματάνε στο δρόμο άνθρωποι που έβλεπαν τη σειρά και αυτό μου δημιουργεί μεγάλη χαρά. Έχω ωραίες αναμνήσεις από την “Αίθουσα του θρόνου”. Ο Αλέκος Αλεξανδράκης δε σου άφηνε περιθώρια να τον πλησιάσεις, άφηνε πάντα μια απόσταση. Ο Νίκος Ρίζος ήταν γυναικάς, όταν ερχόταν εξαφανίζονταν οι γυναίκες», περιέγραψε ο ίδιος.

«Κάποια στιγμή μετά την κρίση δεν υπήρχαν προτάσεις. Είμαστε χιλιάδες ηθοποιοί», παραδέχτηκε ο ηθοποιός, ενώ πρόσθεσε ότι «Δεν ξέρω τι σημαίνει καταξιωμένος ηθοποιός, αυτά είναι υποκειμενικά».

Άρης Λεμπεσόπουλος: «Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν μου μιλούσε για τρία χρόνια»

«Μετά την “Αίθουσα του θρόνου” δεν είχα δουλειά. Ποτέ δε χτύπησα πόρτα για δουλειά, ούτε θα χτυπήσω. Άκουγα το ρήμα “πουλάει”, ποτέ δεν το κατάλαβα. Κάποτε με φώναξαν να κάνω μια διαφήμιση και μου είπαν “Καταλαβαίνετε ότι αυτό πρέπει να το πουλήσετε;”. Τους απάντησα όχι και έφυγα», ανέφερε ο Άρης Λεμπεσόπουλος σχετικά με τις δύσκολες περιόδους που έχει περάσει επαγγελματικά.

«Τα χρόνια της κρίσης αν ήμουν μόνος μου όλα αυτά τα χρόνια δεν ξέρω πως θα τα έβγαζα οικονομικά, μπορεί να είχα εγκληματήσει, ευτυχώς η γυναίκα μου είχε ένα εισόδημα. Το να δουλεύεις 3 μήνες στο θέατρο δεν είναι δουλειά», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

«Δεν ξέρω να κάνω άλλη δουλειά και αυτή που κάνω αν την κάνω καλά. Δεν

Άρης Λεμπεσόπουλος βιογραφικό! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

έγινα ποτέ διάδοχος του Δημήτρη Χορν. Όταν με έχρισε ο Χορν διάδοχό του αρκετοί ζήλεψαν, αλλά δεν είχα ανάλογη πορεία με εκείνον», σημείωσε.

«Είμαι χαρούμενος όταν παίζω σε ένα γεμάτο θέατρο, αλλά έπαιξα και στο θέατρο πριν 3 χρόνια με τρεις ανθρώπους και είπα “αυτοί σε τίμησαν”», περιέγραψε ο αγαπημένος ηθοποιός.

«Έκανα εκπτώσεις, γιατί έπρεπε να ζήσω από αυτό το επάγγελμα. Είμαι αυθεντικός Άρης, έχω τη μαχητικότητα. Έπρεπε να επιβιώσω σε αυτό το επάγγελμα και να συνεχίσω να είμαι σε αυτή τη δουλειά», παραδέχτηκε.

«Είχα συγκρούσεις σε συνεργασίες. Ανήκω στο ζώδιο του Ταύρου και έχω συγκρουστεί και έχω φωνάξει. Δεν αντέχω να με προσβάλει κάποιος», είπε ο Άρης Λεμπεσόπουλος σχετικά με το χαρακτήρα του.

Άρης Λεμπεσόπουλος: «Την αγάπησα την τηλεόραση»

Με την σύζυγό του

«Όταν ήρθαν τα παιδιά μου στη ζωή πρώτα αυτά σκεφτόμουν και αυτά επικαλούμαι στα δύσκολα. Είμαι ένας κανονικός μπαμπάς με ελαττώματα. Τα παιδιά μου είναι 12 ετών και τα έκανα μεγάλος», σημείωσε για τα παιδιά του.

Τέλος, αναφέρθηκε στον πατέρα του και πώς αντέδρασε όταν του είπε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός, λέγοντας ότι «Ο πατέρας μου έπαθε σοκ όταν του είπα θα γίνω ηθοποιός, αλλά ερχόταν σε όλες τις πρεμιέρες μου και κρατούσε αρχείο. Δεν μου είπε ποτέ ότι και εκείνος ήθελε να γίνει ηθοποιός, ίσως και να έκανα κάτι που να ήθελε εκείνος».

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :