Hit enter after type your search item
freegossip.gr

Breaking news,news,lifestyle,

ΧΑΜΟΣ με τις ώρες που ΔΕΝ θα ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ! Οι ΩΡΕΣ 7 ως 9, είναι… Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Πρόταση Κανονισμού στο 2ο άρθρο, «ώρες τιμολογιακής αιχμής είναι: οι ώρες της ημέρας κατά τις οποίες οι τιμές χονδρικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας επόμενης ημέρας αναμένεται να είναι οι υψηλότερες, με βάση τις προβλέψεις των διαχειριστών συστημάτων μεταφοράς και των ορισθέντων διαχειριστών της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας».

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ με την Επιδότηση ρεύματος! Έτσι ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ από τους ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ λογαριασμούς!

Σύμφωνα με την Πρόταση Κανονισμού για παρεμβάσεις στην Ενέργεια που έθεσε η Κομισιόν ενώπιον των κρατών-μελών, ως ώρες αιχμές δεν ορίζονται αυτές κατά τις οποίες υπάρχει η μεγαλύτερη ζήτηση για ρεύμα, αλλά αυτές όπου η χονδρική τιμή του ρεύματος αναμένεται να είναι υψηλότερη.

Μάλλον βιάστηκαν όσοι έσπευσαν να «φωτογραφίσουν» τις απογευματινές ώρες ως ώρες αιχμής, κατά τη διάρκεια των οποίων θα πρέπει να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας κατά 5%.

Ζενεβιέβ Μαζαρί: Πέρασε το βράδυ εγκλωβισμένη και χωρίς ρεύμα

Η κομισιόν αποσαφήνισε ότι οι ώρες αιχμής δεν έχουν σχέση με τις ώρες που υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση, αλλά αντιθέτως από τις ώρες που η χονδρική τιμή του ρεύματος έχει ανέβει υψηλά.

Σύμφωνα με την Πρόταση Κανονισμού για παρεμβάσεις στην Ενέργεια που έθεσε η Κομισιόν ενώπιον των κρατών-μελών

 

 

Πώς διαμορφώνονται τα τιμολόγια των προμηθευτών ρεύματος! Όσα πρέπει να ξέρεις!
Πώς διαμορφώνονται τα τιμολόγια των προμηθευτών ρεύματος! Όσα πρέπει να ξέρεις!

 

Ρεύμα: Ποιες ώρες καταγράφονται οι υψηλότερες τιμές

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Πρόταση Κανονισμού στο 2ο άρθρο, «ώρες τιμολογιακής αιχμής είναι: οι ώρες της ημέρας κατά τις οποίες οι τιμές χονδρικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας επόμενης ημέρας αναμένεται να είναι οι υψηλότερες, με βάση τις προβλέψεις των διαχειριστών συστημάτων μεταφοράς και των ορισθέντων διαχειριστών της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας».

Το κόλπο στο σιδέρωμα για να μειώσετε το ρεύμα 50%

Αν λάμβανε κανείς υπ’ όψιν τη ζήτηση για ρεύμα, με βάση τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι οι ώρες αιχμής είναι από τις 7 το απόγευμα και μετά, με κορύφωση στις 9 το βράδυ. Τα δεδομένα αλλάζουν αν ληφθεί υπ’ όψιν ο ορισμός της Κομισιόν.

Νικόλας Παπαδομιχελάκης! “Χθες κόψανε το ρεύμα στην ανάπηρη μάνα μου”
Νικόλας Παπαδομιχελάκης! “Χθες κόψανε το ρεύμα στην ανάπηρη μάνα μου”

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, οι υψηλότερες τιμές καταγράφονται στο δίωρο 7 με 9 το πρωί -σήμερα για παράδειγμα κυμαίνονται μεταξύ 461-470 ευρώ, έναντι μέσης τιμής 376 ευρώ-, ενώ ελαφρώς χαμηλότερα κινούνται οι τιμές στο διάστημα 7 με 9 το βράδυ. Και στις δύο αυτές ζώνες το μεγαλύτερο μερίδιο στο ενεργειακό μείγμα καταλαμβάνουν το φυσικό αέριο και οι εισαγωγές ενέργειας.

Πόσο κοστίζει το ρεύμα σε κάθε πάροχο – Σύγκριση τιμών

Σε κάθε περίπτωση, και με δεδομένη την πρόθεση του υπουργείου Ενέργειας να μη θιγούν τα νοικοκυριά από τα υποχρεωτικά μέτρα εξοικονόμησης, η συμβολή των μεγάλων ενεργοβόρων επιχειρήσεων φαντάζει πιο περίπλοκη, αφού οι ώρες αιχμής καταλαμβάνουν και ώρες πλήρους παραγωγικής διαδικασίας.

Σκρέκας: Γραμμή έκτακτης ανάγκης για επανασύνδεση του ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά

Ρεύμα: Οι εξάρσεις

Κι ενώ οι αποφάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας έχουν ακόμα περιθώριο ημερών ή και εβδομάδων έως ότου δηλαδή περάσουν κατ’ αρχάς από το Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας, οι αποφάσεις για τις επιδοτήσεις ειδικά στο φυσικό αέριο δεν μπορούν να περιμένουν.

 

Σίσσυ Χρηστίδου σπίτι με τα παιδιά χωρίς ΡΕΥΜΑ ΝΕΡΟ και ΘΕΡΜΑΝΣΗ στους -5

Στην πραγματικότητα, το ολλανδικό χρηματιστήριο ενέργειας, ο περιβόητος δείκτης TTF, μοιάζει με κινούμενη άμμο, που καθιστά δυσχερή κάθε ασφαλή σχεδιασμό.

 

Πρόθεση του οικονομικού επιτελείου είναι να επιδοτήσει και τη χρήση του φυσικού αερίου, πέρα από τους δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης, ωστόσο η διαφορά σε σχέση με πέρσι είναι χαώδης, κι αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι οι επιβαρύνσεις σε αυτούς τους καταναλωτές θα είναι μεγάλες.

Ποιοι δεν θα έχουν έκπτωση σε ρεύμα και φυσικό αέριο

 

Στην Αθήνα παρακολουθούν με ανακούφιση τις διακυμάνσεις του φυσικού αερίου, που οδεύει για την τρίτη εβδομάδα αποκλιμάκωσης.

 

Μετά το pick στα 333 ευρώ την 26η εβδομάδα, η τιμή του υποχωρεί -έστω με εξάρσεις- και πλέον βρίσκεται κάτω από τα 190 ευρώ, παρά τις απειλές από τη Μόσχα για πλήρη διακοπή της ροής. Αναλυτές εκτιμούν πως το ότι ούτως ή άλλως οι ροές είναι εξαιρετικά χαμηλές (20%), σε συνδυασμό με το ότι η Ευρώπη έχει γεμίσει τις αποθήκες κατά 85%, ενδεχομένως σημαίνει πως δεν θα δούμε νέο ράλι τιμών.

 

Ακόμα κι έτσι, η τιμή του φυσικού αερίου είναι υψηλότερη κατά 118% από πέρσι, κι αυτό σημαίνει πως ακόμα και η κρατική επιδότηση καλύψει το 50%-60% της αύξησης, όπως είναι το βασικό σενάριο, τα κοινόχρηστα για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά θα «καίνε»…

 

Σκρέκας: «Σχεδόν μηδενικές»

Πολύ μικρές, σχεδόν μηδενικές χαρακτήρισε τις πιθανότητες για διακοπές ρεύματος ή ρεύμα με «δελτίο» ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

 

«Στη ζωή και όταν μαίνεται ένας πόλεμος συμβατικός και ενεργειακός, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, αλλά επαναλαμβάνω ότι είναι πολύ μικρές αυτές οι πιθανότητες, σχεδόν μηδενικές», τόνισε ο υπουργός.

«Και στις αιχμές θα έχουμε ρεύμα και φυσικό αέριο και έχουμε κάνει ό,τι πρέπει ώστε η Ελλάδα να μην έχει μεγάλο κίνδυνο να έχουμε ‘’δελτίο’’ όπως το λέτε εσείς», είπε ο κ. Σκρέκας τονίζοντας ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει το μικρότερο ρίσκο σε σχέση με την επάρκεια ενέργειας.

 

Περιέγραψε τους τρεις στόχους της κυβέρνησης για:

-Να διασφαλιστούν προσιτές τιμές ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

-Να ληφθούν ρυθμιστικές αποφάσεις για την αποσύνδεση της τιμής φυσικού αερίου από της ηλεκτρικής ενέργειας

-Να διασφαλιστεί η επάρκεια εφοδιασμού

-Η στήριξη στους λογαριασμούς ρεύματος και οι τρεις κλίμακες

 

Διαβεβαίωσε ότι στους λογαριασμούς ρεύματος θα συνεχιστεί η απορρόφηση του 90& με 94% των αυξήσεων και πως τα νοικοκυριά θα στηριχθούν ανεξαρτήτως εισοδήματος και εάν πρόκειται για κύρια ή μη κύρια κατοικία.

 

Εξήγησε ότι στον νέο μηχανισμό θα υπάρξουν τρεις κλίμακες με το μεγάλο ποσοστό των νοικοκυριών να βρίσκεται στην πρώτη κλίμακα και όσους έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση στην δεύτερη και την τρίτη.

 

«Εκεί θα δίνουμε τη δυνατότητα σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση εφόσον μειώσουν κατά 15% την κατανάλωση ενέργειας, όταν έρθει ο εκκαθαριστικός λογαριασμός να λάβουν μια επιπλέον επιδότηση που θα έρθει στον εκκαθαριστικό λογαριασμό από τον προμηθευτή τους», είπε ο υπουργός Ενέργειας.

 

Τι θα γίνει με το φυσικό αέριο

Για το φυσικό αέριο τόνισε ότι η στήριξη θα είναι τέτοια που να καθιστά πιο προσιτή την τιμή αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι όπως ήταν προ κρίσης, καθώς η τιμή έχει αυξηθεί κατά 7 με 10 φορές σε 1,5 χρόνο.

 

Πρόγραμμα επιδότησης για ηλιακούς θερμοσίφωνες

 

Ο υπουργός Ενέργειας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ προανήγγειλε επίσης πρόγραμμα επιδότησης για ηλιακούς θερμοσίφωνες. Το πρόγραμμα, για το οποίο ο υπουργός δεν είπε περισσότερες λεπτομέρειες, αναμένεται το επόμενο διάστημα.

 

Αλλιώς διακοπή: Οι 5 ώρες την ημέρα που θα μειώνεται υποχρεωτικά το ρεύμα

Με τις επιπτώσεις της σχεδόν πρωτοφανούς κρίσης στις τιμές ενέργειας να γίνονται αντιληπτές κυρίως στις τσέπες των πολιτών, οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρώπης αναζητούν τρόπους μείωσης της κατανάλωσης ρεύματος για να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται ενόψει χειμώνα.

 

Τη δραματική κατάσταση που καλούνται να διαχειριστούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις περιέγραψε το Bloomberg σημειώνοντας ότι η διακοπή ρεύματος εξετάζεται είναι όμως η έσχατη λύση. Θα προηγηθεί η σύσταση στους πολίτες να χαμηλώσουν τους θερμοστάτες και να κάνουν πιο σύντομο ντους, να μειωθεί η θερμοκρασία στις δημόσιες πισίνες και να κλείνει ο εξωτερικός φωτισμός των δημόσιων κτιρίων τη νύχτα.

 

Στη συνέχεια θα γίνει έκκληση στις ενεργοβόρες εταιρείες (πολλές από τις οποίες έχουν ήδη προκαθορισμένες συμφωνίες με τις κυβερνήσεις), να μειώσουν τη χρήση και αν και τότε τα πράγματα δεν βελτιωθούν θα ακολουθήσουν οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος.

 

Οι κυβερνήσεις της Ευρώπης θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν τις απροειδοποίητες διακοπές οι οποίες εκτός του ότι θα ταλαιπωρήσουν αφάνταστα τους πολίτες θα δώσουν ένα ακόμη χτύπημα στην οικονομία των χωρών.

 

Την ίδια ώρα το ελληνικό σχέδιο που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ κινείται στη λογική της υποχρεωτικής μείωσης της κατανάλωσης προκειμένου να μην φτάσουμε στην ακραία λύση των διακοπών ρεύματος.

 

Πιο συγκεκριμένα θα υπάρχει σύσταση στα νοικοκυριά για εξοικονόμηση ενέργειας και περιορισμό στην κατανάλωση ενώ οι ενεργοβόρες βιομηχανίες, θα δίνουν τις προσφορές τους για να κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας οι ίδιες με κίνητρο μια αποζημίωση.

 

Το ελληνικό σχέδιο βασίζεται στην υποχρεωτική μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 5% τις ώρες αιχμής – 13.00 έως 16.00 το μεσημέρι και 20.00 έως 22.00 το βράδυ και θα στηρίζεται στο νέο μοντέλο επιδοτήσεων στο οποίο όσο λιγότερο καταναλώνεις τόσο μεγαλύτερη επιδότηση θα έχεις.

 

Εάν το σχέδιο δεν πετύχει τον στόχο του και δεν επιτευχθεί η μείωση που απαιτείται (τα πάντα θα κριθούν από το πόσο βαρύς θα είναι ο φετινός χειμώνας) τότε θα ακολουθήσει… σκληρό ροκ με τις προγραμματισμένες διακοπές να είναι πλέον μονόδρομος.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner