Χάρης Ακριτίδης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα τραγούδια

Χάρης Ακριτίδης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα τραγούδια Ο Χάρης Ακριτίδης γεννήθηκε στη Βέροια. Μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούσαν έντονα τα ήθη και τα έθιμα της ποντιακής παράδοσης και με την αγάπη μιας μάνας που του μετέδιδε κάθε στιγμή πως πρέπει να ζει με αρετή και τιμιότητα. Έτσι από μικρό παιδί έκανε πάρα πολλές δουλειές (όπως το λέει και το καυχιέται και ο ίδιος) για να βοηθάει τους δικούς του. Στα 10 του χρόνια τον στείλανε σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων για να μάθει μια τέχνη όπως συνηθίζονταν εκείνα τα χρόνια, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους μηχανικούς αυτοκινήτων της πόλης και αργότερα όλης της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας και μάλιστα σε πολύ νεαρή ηλικία.

Κρυφά μέσα του όμως, φώλιαζε η μεγάλη αγάπη για την μουσική και το τραγούδι. Τα νανουρίσματα της μάνας, τα παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια, οι μελωδίες απ’ τα τραγούδια του Σ. Καζαντζίδη, του Σ. Διονυσίου, του Μ. Αγγελόπουλου, του Π. Γαβαλά στριφογυρνούσαν μες στ’ αφτιά του. Πάντα λοιπόν και παράλληλα με τη δουλειά του φρόντιζε γι’ αυτό του το μεράκι. Έτσι, πότε σε γάμους, πότε σε πανηγύρια, πότε σε κάποιο κέντρο της Βέροιας πάντα οι τραγουδιστές, που τον γνώριζαν, του έδιναν το μικρόφωνο.
Δεν άργησε λοιπόν να ωριμάσει το ταλέντο του κι έτσι σιγά-σιγά άρχισε να εμφανίζεται σε κέντρα διασκέδασης της περιοχής, ασκώντας πάντα ως κύριο επάγγελμα αυτό του μηχανικού αυτοκινήτων και διατηρώντας ένα απ’ τα μεγαλύτερα συνεργεία αυτοκινήτων στην πόλη. Έλα όμως που (ταλαντούχος και υπερδραστήριος γαρ), άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής και ως τραγουδιστής με αποτέλεσμα να τον απορροφάει όλο και περισσότερο η ενασχόλησή του με το τραγούδι αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τη δουλειά του συνεργείου. Κάποια στιγμή λοιπόν και φτάνοντας σε ένα σημείο που τα πράγματα είχαν ωριμάσει μέσα του πια, (αφού όπως λέει κι ο ίδιος ακόμα:…βρήκα τοίχο, δεν έχει εξέλιξη αυτή η δουλειά…) αποφάσισε να κλείσει το συνεργείο και να κατέβει στην Αθήνα αναζητώντας κάτι καλύτερο, κάτι πιο μεγάλο.

Ήταν άνοιξη του 1997.Παρόλο που η Αθήνα ήταν ένας καινούργιος και άγνωστος κόσμος, δεν το έβαλε κάτω και με υπομονή και επιμονή προσπαθούσε να βρει τον δρόμο του. Από οντισιόν σε οντισιόν, πότε μέσω κάποιου γνωστού, πότε μέσω κάποιου φίλου αγωνιζόνταν να κερδίσει μια θέση σε κάποιο μαγαζί καθώς σε δουλειά σαν κι αυτήν, κανείς δεν χαρίζεται σε κανέναν. Έπρεπε να κερδίσει μια θέση στ’ όνειρό του, κι αυτό θα πραγματοποιούταν μόνο με υπομονή και συνεχή αγώνα. Τότε μαθαίνει ο αείμνηστος Γιάννης Χέλιος, ιδιοκτήτης του κέντρου Caravan ότι, κάποιος πολύ καλός λαϊκός τραγουδιστής απ’ τη βόρεια Ελλάδα κυκλοφορεί στην πιάτσα και πηγαίνει κρυφά σε μια οντισιόν στη Νεράιδα όπου βρισκόταν για ακρόαση. Γοητεύεται από την ζεστή μπάσα φωνή του και “εν μια νυκτί τον παίρνει “σηκωτό” στο μαγαζί του. Αυτό ήτανε. Άρχισε να τραγουδά στο Caravan και με την απεριόριστη συμπαράσταση του Γ. Χέλιου συμμετέχει σε όλα τα προγράμματα του κέντρου και συνεργάζεται με πολλούς τραγουδιστές (Θέμη Αδαμαντίδη, Βασίλη Τερλέγκα, Στάθη Αγγελόπουλο, Θάνο Καλίρη, Ζαφείρη Μελά, Αντζελα Δημητρίου, Κατερίνα Στανίση, Κατερίνα Κόρου, Ρίτα Σακελαρίου κ.α.) γνωρίζοντας την αποδοχή του κοινού της Αθήνας. Εκεί γνωρίστηκε με τον Γιάννη Πλούταρχο και γίνανε φίλοι, μια φιλία που κρατάει ακόμα και σήμερα.

Στον ίδιο χώρο τον ανακαλύπτει ο παραγωγός Μπάμπης Μπίρης και του κλείνει συμβόλαιο στην Polygram (νυν Universal) δημιουργώντας τον πρώτο του δίσκο “Με τον άσσο στο μανίκι” τον Σεπτέμβριο του 1997. Πάνω λοιπόν που αρχίζει να ακούγεται ο δίσκος του προμηνύοντας την επιτυχία που ονειρευόταν (για κακή του τύχη), σε ένα επεισόδιο κάποιο βράδυ στο μαγαζί χάνει τη ζωή του το αφεντικό του ο Γ. Χέλιος. Πανικοβλήθηκε ο Χάρης, έχασε το στήριγμά του, τον “άνθρωπό του”, (τον αγαπούσε πολύ) άρχισε να πελαγοδρομεί, να μην ξέρει τι να κάνει.

Χάρης Ακριτίδης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα τραγούδια

Δεν άργησε βέβαια να ανακάμψει -παρ’ όλες τις αντιξοότητες- και να συνεχίσει ν’ αγωνίζεται γι’ αυτό που αγαπούσε, και εφόσον ήταν πλέον γνωστός στους επιχειρηματίες της Αθήνας, αρχίζει να εμφανίζεται σε διάφορα κέντρα όπως: “Skyladiko”, “Αμπάρες” με τον Βασίλη Τερλέγκα, “Εθνική Οδός” με την Κατερίνα Κόρου, “la Note”, Ποσειδώνιο με την Άντζελα Δημητρίου, (δεύτερος δίσκος στην MBI το 1999 “Ότι Αισθάνομαι”), Θεσσαλονίκη στη “Νεράϊδα” με την Κατερίνα Στανίση και τον Νεκτάριο Σφυράκη, Αθήνα πάλι στη “Νεράιδα” με τον Βαλάντη και την Ελένη Καρουσάκη, “Μορφές” με τον Χρήστο Αντωνιάδη, (τρίτος δίσκος στην Nitro το 2001 “Θα δείξει”), στο “Life” με τον Τριαντάφυλλο, (τέταρτος δίσκος στην Alpha Records τα Χριστούγεννα του 2004 “Σαν Σαββατόβραδο”), καλοκαίρι του 2005 στο “Παραλία_Live”.

Το 2006 μετακινείται στην εταιρεία MINOS-EMI και κυκλοφορεί τον δίσκο “ΖΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ”, ενώ παράλληλα αρχίζει να ηγείται μουσικών σχημάτων. Έτσι το 2006 – 2007 – 2008 , τραγουδάει στο «Παραλία LIVE» στις «Μούσες» Αθηνών, στο «ΡΟΔΟΝ Live» στο «Ακρόαμα» ως πρώτος τραγουδιστής. Ταυτόχρονα όμως είναι ο «Πρώτος» και στην καρδιά των συναδέλφων , των επιχειρηματιών , των μουσικών, και γενικά όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με την νυχτερινή διασκέδαση. Και αυτό επειδή λειτουργεί με συνέπεια και αγάπη όχι μόνο για την δουλειά του αλλά και για τους ανθρώπους γύρω του. Το 2009 κυκλοφορεί από την MINOS-EMI τον δίσκο «Τώρα τι να λέμε», σε δημιουργία και παραγωγή Χ. Σιγανού – Βαλεντίνο. To 2012 κυκλοφορεί τον δίσκο «Οι αγάπες» με την «Καθρέφτης» με 18 καταπληκτικά τραγούδια που θα κλέψουν τις καρδιές των ακροατών. Σήμερα ετοιμάζει την νέα του δισκογραφική παρουσία, έχοντας πια την ωριμότητα αλλά και την αγάπη για το ελληνικό τραγούδι.
Ο Χάρης Ακριτίδης είναι ένας καλλιτέχνης με όλη την σημασία της λέξης και άνθρωπος που αγαπάει, πονάει και αγωνίζεται για το καλό λαϊκό τραγούδι.

Δισκογραφία :
1997 – Με τον Ασσο στο μανίκι
1999 – Ότι αισθάνομαι
2001 – Θα δείξει
2005 – Σαν Σαββατοβραδο
2006 – Ζω για σένα
2010 – Τι να λέμε
2012 – Οι αγάπες
2013 – Έτοιμος για όλα
2014 – Ύμνοι της Βέροιας
2014 – Ψυχοθεραπεία
2016 – Αναναιωμένος

Χάρης Ακριτίδης! Ο Σταμάτης Γονίδης του έγραψε ΝΕΟ τραγούδι

Στην αποψινή παρέα του «The 2Night Show», έρχεται και ο Χάρης Ακριτίδης. Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής μοιράζεται συγκλονιστικές, αλλά και άγνωστες ιστορίες από τη ζωή του.

Μιλάει για την πρόωρη γέννησή του, το «αεροβάπτισμα», τα φτωχικά, αλλά γεμάτα αγάπη παιδικά χρόνια, για το πρώτο του επάγγελμα ως μηχανικός αυτοκινήτων, καθώς και για τη γυναίκα της ζωής του, που τον στήριζε πάντα. Για ποιο λόγο τον κορόιδευαν οι συμμαθητές στο σχολείο; Πώς βρέθηκε από τα συνεργεία αυτοκινήτων στις πίστες των νυχτερινών κέντρων;

Γιατί δεν έχει βαφτιστεί κανονικά και πότε σκοπεύει να το κάνει; Επίσης, μιλάει για τη δυνατή σχέση του με τον Σταμάτη Γονίδη και το «συλλεκτικό» σκαραβαίο που του έφτιαξε, ενώ θυμάται με συγκίνηση την τραγική βραδιά που έφυγε από τη ζωή ο καλός του φίλος, Παντελής Παντελίδης. Τέλος, με την αυθεντική λαϊκή φωνή του και συντροφιά με τους μουσικούς του, ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια.

Χάρης Ακριτίδης! Ο Σταμάτης Γονίδης του έγραψε ΝΕΟ τραγούδι Ο Σταμάτης Γονίδης, εκτός από σπουδαίος ερμηνευτής είναι και καταξιωμένος δημιουργός, με πάρα πολλά από τα τραγούδια του να έχουν γραφτεί από τον ίδιο. Πάντως έχει δώσει και αρκετά τραγούδια σε συναδέλφους του, που έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες.

Τελευταίο χρονικά τραγούδι του Σταμάτη Γονίδη που έγραψε σε συνάδελφό του είναι αυτό στον Χάρη Ακριτίδη.

Χάρης Ακριτίδης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα τραγούδια
Χάρης Ακριτίδης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα τραγούδια

Οι δύσκολες ώρες του Χάρη Ακριτίδη: Ένιωσε να “σβήνει” πάνω στην πίστα!

Ο τίτλος του είναι «Πάμε γι’ άλλα» και σε αυτό ο δημοφιλής ερμηνευτής υπογράφει, τόσο τη μουσική όσο και τους στίχους του.

Πρόκειται για ένα ρυθμικό τραγούδι, με το οποίο επιστρέφει δυναμικά στη δισκογραφία ο Χάρης Ακριτίδης, ο οποίος με τη μουσική διαδρομή του έχει κερδίσει τον σεβασμό τόσο του κόσμου όσο και των συναδέλφων του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σταμάτης Γονίδης, σε μήνυμά του στα social media για το τραγούδι που έδωσε στον Χάρη Ακριτίδη, αναφέρει τα εξής:

«Ο Χάρης μου ζήτησε με πολύ ευγενικό τρόπο αν μπορώ να του γράψω ένα τραγούδι. Όταν γνωριστήκαμε διαπίστωσα πως αγωνίζεται χρόνια για την αγάπη του, που είναι η μουσική. Εγώ δεν μπορούσα να μην συμμετάσχω στο όνειρο και στην επιθυμία του, άλλωστε κερδίζεις τα προς το ζην από αυτά που παίρνεις. κερδίζεις τη ζωή από αυτά που δίνεις. Με αγάπη λοιπόν έγραψα το ”Πάμε γι’άλλα” Ελπίζω να σας αρέσει».

Συγκλονίζει Έλληνας τραγουδιστής: «Κόντεψα να μπω στο Δαφνί με τις κρίσεις πανικού»