freegossip.gr

News, Lifestyle

img
freegossip.gr

News, Lifestyle

Χριστόφορος Παπακαλιάτης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Γέννηση Χριστόφορος Παπακαλιάτης 23 Δεκεμβρίου 1975 (46 ετών) Ηράκλειο Εθνικότητα Ελληνική Ύψος 1,76 μ. Εκπαίδευση και γλώσσες Ιδιότητα Ηθοποιός
Σκηνοθέτης Σεναριογράφος Αξιοσημείωτο έργο Οι Απαράδεκτοι Οι φρουροί της Αχαΐας Κωστής Παλαμάς Δέκα Μικροί Μήτσοι Αναστασία Ανατομία ενός εγκλήματος Ντόλτσε Βίτα Βαμμένος Ήλιος

Άγγιγμα ψυχή Η ζωή μας μια βόλτα Να με προσέχεις Οι Τρεις Ευχές Κλείσε τα μάτια Δυο μέρες μόνο 4 Ο Δάσκαλος κινηματογράφος Ηρακλής Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι (ταινία) Αν… Ένας άλλος κόσμος Οικογένεια Γονείς Μανώλης Παπακαλιάτης Villy Malami Αδέλφια Φίλιππος Παπακαλιάτης Στέφανος Παπακαλιάτης Νάρα Παπακαλιάτη Εν ενεργεία 1991-παρόν

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης (Ηράκλειο, 23 Δεκεμβρίου 1975) είναι Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο το 1992 σε ένα επεισόδιο της σειράς Οι Απαράδεκτοι. Τη δεκαετία 1999-2010 έγραψε πέντε σειρές με δικό του σενάριο, ενώ σκηνοθέτησε κάποιες από αυτές, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.[1]

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Επιστροφή στην Ελλάδα για τα Χριστούγεννα! Ποιους συνάντησε

3 Παραπομπές
Πρώιμα χρόνια
Ο Παπακαλιάτης γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1975. Ο πατέρας του, Μανώλης Παπακαλιάτης, είναι από την Κρήτη και η μητέρα του Villy Malami είναι ελληνικής καταγωγής από τη Νότια Αφρική. Χώρισαν όταν ο Χριστόφορος ήταν τεσσάρων ετών. Μεγάλωσε στην Αθήνα με την μητέρα του και τον μικρότερο αδελφό του, Φίλιππο. Έχει ακόμα δύο αδέλφια από τον δεύτερο γάμο του πατέρα του, τον Στέφανο και τη Νάρα.

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Αυτή είναι η εντυπωσιακή αδελφή του

Σε ηλικία 16 ετών διάβασε μια αγγελία στην οποία αναζητούνταν ηθοποιός για κάποια σειρά της εταιρίας παραγωγής Studio ATA. Περνώντας από καστινγκ πήρε τον πρώτο του ρόλο, ενώ ακόμη πήγαινε σχολείο, στην σειρά της Δήμητρας Παπαδοπούλου Οι Απαράδεκτοι, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλες συμμετοχές σε σειρές.

Είναι υποστηρικτής του Παναθηναϊκού.[2]

Καριέρα
1991-1993: Πρώτες συμμετοχές σε σειρές στην εφηβεία
Μετά τους Απαράδεκτους, ακολούθησαν οι συμμετοχές του σε τέσσερις σειρές τη σεζόν 1992-1993. Πιο συγκεκριμένα έπαιξε στη σειρά Οι φρουροί της Αχαΐας όπου άνηκε στο βασικό καστ της σειράς, ενώ συμμετείχε στις σειρές Γυναίκες και Κωστής Παλαμάς. Παράλληλα είχε έναν από τους βασικούς ρόλους στην σατιρική σειρά του Λάκη Λαζόπουλου Δέκα Μικροί Μήτσοι που διήρκεσε μέχρι το 2001.

1993-1999: Άλλες συμμετοχές σε σειρές
Τη σεζόν 1993-1994 έπαιξε στη δραματική σειρά Αναστασία της Μιρέλλας Παπαοικονόμου που προβλήθηκε από το Mega.

Το 1994 συμμετείχε σε δύο επεισόδια της αστυνομικής σειράς του Πάνου Κοκκινόπουλου Ανατομία ενός εγκλήματος και σε ένα επεισόδιο της σειράς Εσύ Αποφασίζεις. Τη σεζόν 1996-1997 πρωταγωνίστησε σε δύο σειρές: τη δραματική σειράς Βαμμένος Ήλιος στον ANT1 και στο δεύτερο κύκλο της σειράς Ντόλτσε Βίτα.

Ακολούθησε η σειρά του Μανούσου Μανουσάκη Άγγιγμα ψυχής τη σεζόν 1998-1999 όπου πρωταγωνίστησε μαζί με τους Σταύρο Ζαλμά, Θεοφανία Παπαθωμά, Έλενα Ναθαναήλ, Γιάννη Βογλη, Δήμητρα Ματσούκα και άλλους.Χριστόφορος Παπακαλιάτης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

1999-2010: Συγγραφή σειρών και σκηνοθεσία
Το 1999 αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί και να αρχίσει να φτιάχνει τις δικές του τηλεοπτικές δουλειές. Έτσι, σε ηλικία 24 ετών έγραψε το πρώτο του σενάριο με τίτλο Η ζωή μας μια βόλτα, που προβλήθηκε από το Mega Channel. Όπως έχει πει σε συνέντευξή του, “η αρχική συμφωνία ήταν για 14 πιλοτικά επεισόδια, που λόγω ανταπόκρισης, του ζητήθηκε από το Mega να κάνει 24.[εκκρεμεί παραπομπή] Στην πρώτη του αυτή σειρά, πρωταγωνίστησε μαζί με τους Φιλαρέτη Κομνηνού, Δημοσθένη Παπαδόπουλο, Χάρη Ασημακόπουλο και Γωγώ Μπρέμπου.

Η επιτυχία της πρώτης δικής του τηλεοπτικής δουλειάς, έδωσε το πράσινο φως για μια σειρά από τηλεοπτικές παραγωγές, που είχαν την υπογραφή του. Ακολούθησε η δραματική σειρά Να με προσέχεις την σεζόν 2000-2001 και πάλι στο Mega. Το θέμα της σειράς ήταν ο έρωτας δύο αδερφών για την ίδια γυναίκα, ένα θέμα αμφιλεγόμενο που απασχόλησε το κοινό.[3] Το 2002 ακολούθησε η τηλεταινία με τίτλο Τρεις Ευχές, σε δικό του σενάριο, που προβλήθηκε από το Mega και πρωταγωνίστησε ο ίδιος μαζί με τους Χάρη Ασημακόπουλο, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, και Μαριλίτα Λαμπροπούλου.[4]

Τις σεζόν 2002-2004 προβλήθηκε η επιτυχημένη σειρά Κλείσε τα μάτια, σε σενάριο Παπακαλιάτη. Η σειρά παρουσίαζε τον έρωτα μίας μάνας και μίας κόρης για τον ίδιο άνδρα. Στο Κλείσε τα μάτια έκανε την πρώτη του απόπειρα ως σκηνοθέτης, αναλαμβάνοντας τη σκηνοθεσία του δεύτερου και τρίτου κύκλου της σειράς.

Μετά από μία σεζόν αποχής από την τηλεόραση, επέστρεψε τη σεζόν 2005-2006 με τη σειράς Δυο μέρες μόνο. Τη σεζόν 2009-2010 έγραψε την πέμπτη του σειρά, με τίτλο 4.

Το 2012 δήλωσε πως έχει αντιληφθεί τις “εκπτώσεις” των παραγωγών σειρών της ιδιωτικής τηλεόρασης[5] και έτσι στράφηκε στον κινηματογράφο, που ήταν η μεγάλη του αγάπη.

2011-παρόν: Πρώτα βήματα στον κινηματογράφο και διεθνής καριέρα
Τo 2011 έπαιξε στο θέατρο Βρετάνια τον ρόλο του Αμαντέους Μότσαρτ στην παράσταση Αμαντέους, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη. Η παράσταση, λόγω επιτυχίας, συνεχίστηκε και για δεύτερη σεζόν. Στο ενδιάμεσο, προετοίμαζε το επόμενο σεναριακό του βήμα, αυτή τη φορά στον κινηματογράφο.

Τα Χριστούγεννα του 2012 έκανε πρεμιέρα η πρώτη του κινηματογραφική ταινία με τον τίτλο Αν…. Η ταινία ξεπέρασε τις πωλήσεις 500 χιλιάδων εισιτηρίων και προβλήθηκε για περισσότερους από τέσσερις μήνες.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επιστρέφει στο Mega με μια νέα δραματική σειρά

Τα Χριστούγεννα του 2015 προβλήθηκε η δεύτερη κινηματογραφική του δουλειά σε σενάριο, σκηνοθεσία, παραγωγή και με πρωταγωνιστή τον ίδιο, με τίτλο Ένας άλλος κόσμος (Worlds Apart). Η ταινία απέσπασε 4,5 εκατομμύρια ευρώ, θεωρήθηκε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια[6] και επίσης προβλήθηκε και στο εξωτερικό στο 2017.[7][8] Στα πλαίσια της προώθησης της ταινίας, ο Παπακαλιάτης ταξίδεψε σε περισσότερες από 15 πόλεις της Ελλάδας (στα πλαίσια Q&A) αλλά και στο εξωτερικό (σε διάφορες πρεμιέρες της ταινίας).

Το 2017, έδωσε την φωνή του στον Batman στην ταινία κινουμένων σχεδίων The Lego Batman Movie, σε διανομή της Tanweer.[9][10]

Τη σεζόν 2021-2022, έπειτα από 11 χρόνια αποχής από την ελληνική τηλεόραση, ετοιμάζει μια νέα κοινωνική σειρά με τίτλο «Ο Δάσκαλος», που θα προβληθεί από το MEGA τον Ιανουάριο του 2022.

Renuion για τον Παπακαλιάτη – Δεν φαντάζεστε με ποιον σέξι ηθοποιό ποζάρει

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επέστρεψε στα γυρίσματα της νέας του σειρά «Ο Δάσκαλος» η οποί θα προβληθεί από το MEGA.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κάνει γυρίσματα στην Αθήνα και μέσα στα πλάνα που κυκλοφόρησαν είδαμε και έναν ακόμα αγαπημένο μας ηθοποιό.

Πιο συγκεκριμένα το μεσημέρι του Σαββάτου δημοσιεύτηκε φωτογραφία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη με τον Χρήστο Λούλη, ηθοποιό με τον οποίο είχε συμπρωταγωνιστήσει στην σειρά «Δυο μέρες μόνο».

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :