freegossip.gr

Breaking news,news,lifestyle,

Χρήστος Παπαδόπουλος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Ο Χρήστος Παπαδόπουλος είναι Έλληνας συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής. Υπήρξε μέλος του λαϊκού συγκροτήματος «Τα Παιδιά Από Την Πάτρα»

Βιογραφία
Γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου στα Γρεβενά όπου και μεγάλωσε μέχρι τα 18 του ξεκινώντας να παίζει τρομπέτα στη φιλαρμονική της πόλης του ενώ στα τέλη της δεκαετίας του 70 όπου σπούδαζε στην Πάτρα Μηχανολόγος Μηχανικός, γνωρίστηκε με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος «Τα Παιδιά Από Την Πάτρα». Στην Αθήνα ξεκίνησε να ζει από το 1984.

Στην υγειά μας ρε παιδιά: Ο Θέμης Αδαμαντίδης στον Σπύρο Παπαδόπουλο

Με τα “Παιδιά Από την Πάτρα”
Στα τέλη της δεκαετίας του 70 γνωρίστηκαν πρώτα ο Λάμπρος Καρελάς (φοιτητής Βιολογικού) με τον Αργύρη Παπαγεωργίου (φοιτητής Φυσικής) και αργότερα προστίθεται στην παρέα ο Βαγγέλης Δεληκούρας (φοιτητής Πολιτικών Μηχανικών) και ο Παναγιώτης Μανωλάκος (επαγγελματίας μουσικός). Ο Χρήστος Παπαδόπουλος προστίθεται τελευταίος μιας και τότε υπηρετούσε στο στρατό

Στην υγειά μας ρε παιδιά: Ο Θέμης Αδαμαντίδης στον Σπύρο Παπαδόπουλο!

Παρά το γεγονός πως το σχήμα το είχαν ονομάσει “Τα Παιδιά Από την Πάτρα”, κανένας τους δεν καταγόταν από την Πάτρα. Ο Αργύρης Παπαγεωργίου καταγόταν από τον Ορχομενό, ο Λάμπρος Καρελάς από την Καρδίτσα, ο Βαγγέλης Δεληκούρας από την Αθήνα, ο Χρήστος Παπαδόπουλος από τα Γρεβενά και ο Παναγιώτης Μανωλάκος, ο οποίος και έφυγε από τη ζωή στα μέσα της δεκαετίας του 90, από τη Σπάρτη.

Η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1983 με το πρώτο τους άλμπουμ “Αφιερωμένο εξαιρετικά” ο οποίος πούλησε γύρω στα 350.000 αντίτυπα και έγινε χρυσό. Το πιο γνωστό τους τραγούδι υπήρξε το “Δεν θέλω τη συμπόνοια κανενός” που τους έδωσε σε δεύτερη εκτέλεση ο Άκης Πάνου. Το συγκρότημα σημείωσε μεγάλη επιτυχία και επτά δίσκοι του έγιναν πλατινένιοι με 750.000 πωλήσεις.

Το 1995 διαλύεται, όμως το 2014 επανενώνεται για μικρό χρονικό διάστημα όπου και βραβεύεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών με ευκαιρία τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου.

O Aργύρης Πανταζάρας από το Κόκκινο Ποτάμι, τραγουδά στην Αυλή των Χρωμάτων

Προσωπική καριέρα
Ο Χρήστος Παπαδόπουλος στη δεκαετία του 90 ξεκίνησε να ταξιδεύει σε Μέση Ανατολή, Τουρκία, Ιράκ, Συρία, Ινδία, Αίγυπτο, όπου και ανακάλυψε νέους ήχους, που τον επηρέασαν μουσικά και ξεκίνησε να μαθαίνει το ούτι. Σταθμός στην καριέρα του υπήρξε η μουσική εκπομπή «Χάριν Ευφωνίας» που παρουσίαζε στο τηλεοπτικό κανάλι SEVEN X και αργότερα στην ΕΡΤ-3 όπου γυρίστηκαν γύρω στις 150 εκπομπές και προβαλλόταν μέχρι το 2002 ενώ από το 2017 μέχρι το 2020 γύρισε άλλες 55 εκπομπές στο Κανάλι της Βουλής.Χρήστος Παπαδόπουλος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

«Ο Χρήστος Νικολόπουλος και ο Σπύρος Παπαδόπουλος είναι ρατσιστές»

Ο ίδιος έχει συνεργαστεί με αρκετούς γνωστούς τραγουδιστές όπως με τους Πασχάλη Τερζή, Γλυκερία, Δημήτρη Μητροπάνο, Γιώργο Νταλάρα, Θέμη Αδαμαντίδη, Δούκισσα, Σταμάτη Κόκκοτα, Ρίτα Σακκελαρίου, Δημήτρη Μπάση, Πέγκυ Ζήνα, Ονιράμα, Μέλισσες, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Σταμάτη Κραουνάκη κλπ

Έχει γράψει μουσική για αρκετές τηλεοπτικές σειρές όπως Μαύρος Ωκεανός (1998), Κάτι Τρέχει Με Του Δίπλα (1999), Πρόκληση (2000), Η Φωνή (2001), Αρχιπέλαγος (2005), Της Αγάπης Μαχαιριά (2006), Για την καρδιά ενός Αγγέλου (2007), Εξαφάνιση (2008) αλλά και για ταινίες όπως I Love Karditsa (2010), Λάρισα Εμπιστευτικό (2012), Οι Γαμπροί της Ευτυχίας (2015), Ο Κλέρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός (2016).

Το 2004 ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων συνθέτει τη μουσική για το ντοκιμαντέρ Modern Greece ενώ το 2015 συμμετέχει με τη σύνθεση “Jazz & Συρτάκι” στον εθνικό τελικό για την επιλογή τραγουδιού της Eurovision με ερμηνεύτρια τη Θωμάη Απέργη (Eurosong 2015) [7]

Το 2021 επανέρχεται στη δισκογραφία με το δίσκο «Είναι κάτι στιγμές», που κυκλοφορεί από FM Records και παραπέμπει σε ένα μουσικό ταξίδι σε Ανατολή και Δύση με ερμηνείες από τους Πέγκυ Ζήνα, Θέμης Αδαμαντίδης, Ματθαίος & Κων/νος Τσαχουρίδης, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης κλπ[8].

Την ίδια χρονιά συνεργάζεται με τον Χρήστο Θηβαίο στο τραγούδι “Τη Θάλασσα Ζητούσες Να Ξεβάψεις” που κυκλοφορεί από την εταιρεία Ogdoo Music[9]

Δισκογραφία
Μαζί με τα Παιδιά από την Πάτρα

Αφιερωμένο Εξαιρετικά (1984)

Αχαρνών (1985)

Καραβάν (1985)

Απόψε Πάλι (1986)

Θα Πεθάνω Νωρίς (1987) Μαζί με τον Βαγγέλη Δεληκούρα

Τα Χρυσά Τραγούδια (1988)

Μια Βραδιά με τα Παιδιά από την Πάτρα (1989)

Δε Χρωστάω (1990) Μαζί με τον Βαγγέλη Δεληκούρα

Θα χτυπήσω αναβολή (1991)

Ανατολή Λατρεία μου (1992)

Τα Παιδιά Από την Πάτρα στα Ελληνάδικα (1997)

Τα Παιδιά Από την Πάτρα (Συλλογές) (Μεγάλες Επιτυχίες)

Χωρίς Ανθρακικό (1995)

Κάτι Απ’ τα Παλιά (1998)

Τα Παιδιά από την Πάτρα και τα Φιλαράκια τους (2000)

Τα Παιδιά από την Πάτρα παρουσιάζουν τις Κυρίες (2002)

Ξηγημένα και Παρεξηγημένα (2004) Μαζί με τα Παιδιά Από την Πάτρα

Τα Χορευτικά (Ζωντανές Ηχογραφήσεις) (2006)

Soundtracks

Μαύρος Ωκεανός (1998)

Πρόκληση (2000)

Η Φωνή (2001)

Αρχιπέλαγος (2005)

Της Αγάπης Μαχαιριά (2006)

Τύχη Βουνό (2007)

Για την καρδιά ενός Αγγέλου (2007)

Εξαφάνιση (2008)

I Love Karditsa (2010)

Λάρισα Εμπιστευτικό (2012)

Οι Γαμπροί της Ευτυχίας (2015)

Ο Θησαυρός (2017)

Το Κόκκινο Ποτάμι (2020)

Κύκλοι τραγουδιών για τις χαμένες πατρίδες….

Ξεριζωμός 91 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης (2013)

Αυτή η Γη έχει Φωνή (2013)

11 Τραγούδια από τον Ερωτόκριτο (2014)

Ξενιτεμέντσα Παναΐα (2014)

Ανάσες (2016)

Πέρασμα (2016)

Χωρισμός (2017)

Σπίτι με το Mega με τον Χρήστο Παπαδόπουλο

Σπίτι με το Mega, απόψε στις 22:00.

Το Σπίτι με το MEGA, απόψε στις 22:00, υποδέχεται τον Χρήστο Παπαδόπουλο. Ο δεξιοτέχνης μουσικός και συνθέτης, μέλος του συγκροτήματος «Τα Παιδιά απ’ την Πάτρα» που έγραψε ιστορία τη δεκαετία του ΄80, έχει ετοιμάσει μία ξεχωριστή βραδιά αποκλειστικά για τους τηλεθεατές του MEGA.

Σε ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι με πρωταγωνιστή το λαϊκό τραγούδι, ο Χρήστος Παπαδόπουλος μαζί με τον Λάμπρο Καρελά, συνοδοιπόρο του στα «Παιδιά απ’ την Πάτρα», συναντούν τον Γιώργο Σαρρή από τους θρυλικούς «Ζιγκ Ζαγκ» και πολλούς αγαπημένους φίλους.

Δίπλα στον Χρήστο Παπαδόπουλο θα βρεθούν οι «Παίδες Εν Τάξει», «BandaLaika», Ελεάνα Παπαϊωάννου, Μαριάννα Παπαμακαρίου, Πάνος Μπλέτζας και Ozlem Δουργούτη, για να κάνουν μία μοναδική μουσική αναδρομή στο λαϊκό τραγούδι.

Το «Σπίτι με το MEGA» μας προσκαλεί απόψε, στις 22:00, σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, κέφι και ωραίες συγκινήσεις.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner
Αρέσει σε %d bloggers: