Hit enter after type your search item

Χρυσοχοΐδης για τις παρακολουθήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Η Ελληνική Δημοκρατία δεν νοείται να έχει σχέση με παρακράτος | ΕΛΛΑΔΑ

/
/
img

Καταπέλτης ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη δήλωσή του με την οποία σχολίασε τα δημοσιεύματα περί παρακράτους στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πήρε θέση με ηχηρό τρόπο σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά»το οποίο αναφέρει ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε στηθεί ένα παρακράτος που παρακολουθούσε πολιτικούς, πολίτες και δημοσιογράφους. Σε αυτό τον μηχανισμό, κατά το ίδιο δημοσίευμα, φέρονται ότι εμπλέκονταν και πρώην υπουργοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΔ: Αποκαλύπτεται παρακράτος Καμμένου επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -«Ο Τσίπρας γνώριζε, τι έκανε;» -Δείτε διαλόγους

Στην Κέρκυρα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης -Επαφές με αντιπεριφερειάρχη, δημάρχους, βουλευτές

Η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται δήλωσε: «Θέλω με την ευκαιρία αυτή και με αφορμή  δημοσιεύματα και απομαγνητοφωνημένα κείμενα, στον κεντρικό τύπο να πω ότι είναι αδιανόητα αυτά τα οποία γράφονται και αφορούν στη λειτουργία ενός παρακράτους εδώ και αρκετά χρόνια πριν την ανάληψη της εξουσίας από τη σημερινή κυβέρνηση. Ενός παρακράτους που περιλαμβάνει ανήκουστες πράξεις πολιτικών, πολιτών, αλλά και ταυτόχρονα ανώτερων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Θέλω να σας πω ότι για αυτές τις πράξεις υπάρχουν υπόλογοι που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις

Ο κ. Χρυσοχοΐδης προσέθεσε:

«Σε ό,τι αφορά στην αστυνομία, η ΕΛ.ΑΣ είναι ένα σώμα που υπερασπίζεται τη Δημοκρατία, λειτουργεί στο πλαίσιο του Συντάγματος και σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να ανέχεται να λειτουργεί, εντός της, παρακράτος. Η ΕΛ.ΑΣ θα αποβάλλει όλους εκείνους οι οποίοι είναι διεφθαρμένοι και συνεχίζουν να εννοούν ότι μπορούν να συμμετέχουν σε κυκλώματα διαφθοράς και ανομίας. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και η πολιτική ηγεσία  είναι σε επαφή και συνεννόηση με την εισαγγελία, ούτως ώστε να της δοθούν υπεύθυνα από την πλευρά της, εκείνοι που φέρονται ως ύποπτοι, και στη συνέχεια με ακριβοδίκαιο τρόπο να προβεί σε ενέργειες πάρα πολύ σύντομα.

»Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν νοείται να έχει σχέση με παρακράτος. Αυτή η κυβέρνηση αγωνίζεται για την βελτίωση της λειτουργίας των θεσμών, επιμένει στη διαφάνεια και τη λογοδοσία, ώστε να καταπολεμάται η διαφθορά. Να είστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν δράσεις της αστυνομίας που στην πράξη θα εξαρθρώσουν κυκλώματα που αφορούν τη διαφθορά, αλλά και το οργανωμένο έγκλημα».

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας ήταν σε γνώση της δράσης του παρακράτους

Νωρίτερα είχε αντιδράσει στο δημοσίευμα και η ΝΔ:

«Τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύπτονται σήμερα από την εφημερίδα “Παραπολιτικά” δείχνουν ότι το παρακράτος που λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν είχε μόνο ένα πλοκάμι, αυτό του παραδικαστικού, αλλά πολλά. […] Οι εντολές προς την Αστυνομία από τη σύζυγο του τότε Υπουργού Άμυνας (σ.σ. Ελενα Τζούλη, σύζυγος του Πάνου Καμμένου), για τη σύλληψη δύο δημοσιογράφων, του Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου, η φυσική παρακολούθησή τους και όσα απίστευτα έχουν καταγραφεί, παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκή δημοκρατία».

Η ανακοίνωση της ΝΔ κατέληγε ως εξής:

«Από τις αποκαλύψεις προκύπτει ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν σε γνώση της δράσης του παρακράτους ύστερα από ενημέρωση του τότε αρχηγού της ΕΥΠ (σ.σ. του Γιάννη Ρουμπάτη). Τι έκανε; Γιατί αδράνησε; Ήταν τέτοια η ισχύς του συγκυβερνήτη του και της συζύγου του ώστε τους έκανε πλάτες; Σε κάθε περίπτωση καλείται τώρα να πάρει θέση».

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :