Hit enter after type your search item
freegossip.gr

Breaking news,news,lifestyle,

Δάκης ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ! Από ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ! Ποια ήταν η γυναίκα του! Ηλικία, οικογένεια, η γυναίκα του, οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ, η ΣΠΟΥΔΑΙΑ καριέρα… Ο Δάκης λεγόταν Βρασίδας Χαραλαμπίδης. Το καλλιτεχνικό του όνομα όμως ήταν αυτό που τον συνόεδευε ως τον θάνατο του αλλά και στο σπουδαίο έργο του που παραμένει για τους νεότερους.

Ο Δάκης έδινε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια, έφτασε να ζυγίζει 42 κιλά, ενώ το περασμένο διάστημα νοσηλεύτηκε σε μεγάλο θεραπευτήριο της Αθήνας, καθώς δίνει μάχη με τον καρκίνο.

Τις τελευταίες μέρες είχε επιστρέψει σπίτι του, όμως η κατάσταση της υγείας του δεν έδειχνε βλετίωση

Τα αγαπημένα του πρόσωπα βρίσκονταν φυσικά στο πλευρό του, στηρίζοντάς τον στις τελευταίες δύσκολες στιγμές.

Πριν από μερικές ημέρες, ο καλός του φίλος Τάκης Σαγιώρ έγραφε στην ανάρτησή του: “Δυστυχώς τα νέα δεν είναι καλά!!!!!! Ο μεγάλος μας τραγουδιστής, με την βελούδινη φωνή ΔΑΚΗΣ….. δεν είναι καλά! βρίσκεται στο σπίτι του και τον φροντίζουν ο αγαπημένος του εξάδελφος και ο πολύ στενός του φίλος και συνάδελφος του, μαζί με την σύζυγό του, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ!!!! ακόμα κοντά του βρίσκονται ο πιανίστας του “πολλά χρόνια συνεργάτης του” και ένας Αιγύπτιος που φροντίζει το σπίτι!!!! Το τηλέφωνο του ” έχει αλλάξει νούμερο” το έχουν 2-3 στενοί του φίλοι!!!!

Δάκης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Δάκης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

κανείς άλλος δεν πλησιάζει το σπίτι! ήταν επιθυμία του Δάκη, δεν θέλει να τον βλέπουν σε αυτή την κατάσταση και να τον…. λυπούνται!!!!!

Γνωρίζω από καιρό την κατάσταση της υγείας του αλλά σεβόμουν την επιθυμία του να μην αναφερόμαστε σε αυτό το θέμα!!!! Τώρα όμως φτάσαμε στο τέλος και καμιά σημασία δεν έχει πια τι θα ειπωθεί γύρω από την ασθένεια του σπουδαίου αυτού καλλιτέχνη!!!!! Ο Δάκης σήμερα ζυγίζει 42 κιλά και δυστυχώς έχει πολύ περιορισμένη επαφή με το περιβάλλον!!!!! Σε όλη του τη ζωή πορεύτηκε με ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ, ποτέ δεν έλεγε κακιά κουβέντα για συναδέλφους, παρά την μεγάλη του καριέρα και την τεράστια αγάπη του κοινού ΔΕΝ καβάλησε ποτέ το καλάμι!!!!! Έζησε μια ευτυχισμένη ζωή!!!!!!!!!”.

Σημειώνεται ότι και η Μπέσσυ Αργυράκη, μιλώντας τις προηγούμενες ημέρες στον Ant1, δήλωσε για την υγεία του φίλου της: “Είναι λίγο δύσκολα με την υγεία του. Έχει παλέψει σαν λιοντάρι τα προβλήματά του. Τον εμπιστεύομαι πάρα πολύ γιατί έχει πολύ υψηλή ψυχολογία. Δεν είναι στο νοσοκομείο, είναι στο σπίτι. Δεν θέλει να τον επισκεφθούμε τώρα, θέλει να νιώσει κάπως καλύτερα”.

Δάκης: Ο τραγουδιστής των ρομαντικών επιτυχιών
Ο Δάκης γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκινά να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και θεαμάτων και παράλληλα ηχογραφεί το 1964 τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο “Deep in the heart of Athens” και ακολούθησαν δίσκοι που γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία στα Γαλλικά, Ιταλικά και Αγγλικά.

Ενδεικτικά οι επιτυχίες του εκείνης της περιόδου ήταν: Monsieur Cannibal, Tu Veux ou tu veux pas, Mourir ou vivre, Gaston. Μιλά έξι γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά), γεγονός που επιτρέπει να ερμηνεύει διεθνές ρεπερτόριο.

Δάκης ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Δάκης ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Το 1968 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα Ελληνικά με τίτλο “Γεια σου σ′ ευχαριστώ” με τον συνθέτη Κώστα Ξενάκη και αμέσως μετά ακολουθεί η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τις διαχρονικές επιτυχίες “Τόσα καλοκαίρια” και “Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά”, όπου η ανταπόκριση του κοινού τον τοποθέτησε γρήγορα στους πλέον περιζήτητους ερμηνευτές εκείνης της εποχής.

Είχε συνεργαστεί με Έλληνες συνθέτες όπως: Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Χατζής, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Αλέξης Παπαδημητρίου, Γιώργος Μανίκας, Σάκης Τσιλίκης, Χάρης Χαλκίτης, Βαγγέλης Πιτσιλαδής, Γιώργος Κριμιζάκης, Κώστας Ξενάκης, Γιώργος Θεοφάνους, Νίκος Λαβράνος, Νίκος Καρβέλας, Αλέκος Χρυσοβέργης, Γιώργος Θεοδοσιάδης κ.ά.

Είχε τραγουδήσει στίχους στιχουργών όπως Πυθαγόρας, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Σώτια Τσώτου, Ξενοφώντας Φυλέρης, Θάνος Σοφός, Ρόνη Σοφού κ.ά.

Μάλιστα, είχε πραγματοποιήσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε χώρους διασκέδασης όπως: “Rex”, “Diogenis Palace”, “Νεράιδα”, “Φαντασία”, “Αστέρια”, “Αθηναία”, “Ribas” και συνεργάστηκε με τους Μαρινέλλα, Κώστα Χατζή, Γιάννη Πάριο, Χάρις Αλεξίου, Άννα Βίσση και άλλους. Σε διεθνές επίπεδο έχει συνεργαστεί με τους Rolling Stones, Σαρλ Αζναβούρ, Δαλιδά, Μίλβα, Τζο Ντασέν, Σασά Ντιστέλ και Ντέμη Ρούσσο, με τον οποίο ήταν ξαδέρφια.[1]

Παράλληλα, είχε συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, στα Θέατρα Βέμπο, Παρκ, Κοτοπούλη-Ρεξ και αλλού. Επίσης, έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές παραστάσεις και σε Ελληνικές ταινίες όπως “Γοργόνες και μάγκες”, “Η θεία μου η χίπισσα” κ.ά.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ Τραγουδιού, αποσπώντας διακρίσεις και βραβεία.

Η δισκογραφία του αποτελείται από 39 LP & CD και 19 singles & 45άρια. Η πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά είναι το CD με τίτλο “Moments” (ΜΙΝΟΣ 2008) του Μίμη Πλέσσα όπου ο Δάκης τραγουδά σε 7 γλώσσες.

 

Δάκης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Γέννηση 26 Αυγούστου 1943 (78 ετών)
Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος
Εθνικότητα Ελληνική
Χώρα πολιτογράφησης Ελληνική
Ιδιότητα τραγουδιστής
Όργανα φωνή
Είδος τέχνης Τραγούδι

Ο Βρασίδας “Δάκης” Χαραλαμπίδης (26 Αυγούστου 1943) είναι Έλληνας τραγουδιστής.

Βιογραφία
Γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκινά να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και θεαμάτων και παράλληλα ηχογραφεί το 1964 τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο «Deep in the heart of Athens» και ακολούθησαν δίσκοι που γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία στα Γαλλικά, Ιταλικά και Αγγλικά. Ενδεικτικά οι επιτυχίες του εκείνης της περιόδου ήταν: Monsieur Cannibal, Tu Veux ou tu veux pas, Mourir ou vivre, Gaston. Μιλά έξι γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά), γεγονός που επιτρέπει να ερμηνεύει διεθνές ρεπερτόριο.

Το 1968 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα Ελληνικά με τίτλο «Γεια σου σ′ ευχαριστώ» με τον συνθέτη Κώστα Ξενάκη και αμέσως μετά ακολουθεί η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τις διαχρονικές επιτυχίες Τόσα καλοκαίρια και Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά όπου η ανταπόκριση του κοινού τον τοποθέτησε γρήγορα στους πλέον περιζήτητους ερμηνευτές εκείνης της εποχής.

Δάκης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Δάκης: Δίνει γενναία μάχη στο νοσοκομείο

Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ο Δάκης.

Νέος γολγοθάς για τον σπουδαίο τραγουδιστή. Ο Δάκης νοσηλεύεται εδώ και μια εβδομάδα σε μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο των βορείων προαστίων της Αθήνα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Νικόλιζα στην Espresso.

Αν και ο ίδιος για δύο και πλέον χρόνια μέσα από τη δική του μάχη με τον καρκίνο προσπαθεί να δίνει κουράγιο σε όλους τους καρκινοπαθείς, η κατάσταση της υγείας του φαίνεται να είναι αρκετά εύθραυστη. Αυτό λέει ο ίδιος ο Δάκης στους συναδέλφους του που αγωνιούν για την κατάστασή του και επικοινωνούν μαζί του, όποτε αυτό είναι εφικτό, για να μάθουν νέα για τη νέα περιπέτεια με την υγεία του.

Δάκης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Δάκης: Δίνει γενναία μάχη στο νοσοκομείο

Ο Δάκης όμως δεν λυγίζει. Πολεμάει με σθένος τον καρκίνο, όπως και στην αρχή. Ο μεγάλος ερμηνευτής έχει στο πλευρό του και σε αυτή τη νέα μάχη κάποια συγγενικά του πρόσωπα, αλλά και μερικούς πολύ καλούς φίλους, οι οποίοι προσεύχονται νυχθημερόν για εκείνον,
Έχει συνεργαστεί με Έλληνες συνθέτες όπως: Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Χατζής, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Αλέξης Παπαδημητρίου, Γιώργος Μανίκας, Σάκης Τσιλίκης, Χάρης Χαλκίτης, Βαγγέλης Πιτσιλαδής, Γιώργος Κριμιζάκης, Κώστας Ξενάκης, Γιώργος Θεοφάνους, Νίκος Λαβράνος, Νίκος Καρβέλας, Αλέκος Χρυσοβέργης, Γιώργος Θεοδοσιάδης κ.ά.

Δάκης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Έχει τραγουδήσει στίχους στιχουργών όπως Πυθαγόρας, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Σώτια Τσώτου, Ξενοφώντας Φυλέρης, Θάνος Σοφός, Ρόνη Σοφού κ.ά.

Έχει πραγματοπο

Άγριες Μέλισσες: Ο Δάκης ανησυχεί για το παρελθόν της Δρόσως και του Νώντα και το ψάχνει

ιήσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε χώρους διασκέδασης όπως: «Rex», «Diogenis Palace», «Νεράιδα», «Φαντασία», «Αστέρια», «Αθηναία», «Ribas» και συνεργάστηκε με τους Μαρινέλλα, Κώστα Χατζή, Γιάννη Πάριο, Χάρις Αλεξίου, Άννα Βίσση και άλλους. Σε διεθνές επίπεδο έχει συνεργαστεί με τους Rolling Stones, Σαρλ Αζναβούρ, Δαλιδά, Μίλβα, Τζο Ντασέν, Σασά Ντιστέλ και Ντέμη Ρούσσο, με τον οποίο ήταν ξαδέρφια.

Δάκης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Δάκης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, στα Θέατρα Βέμπο, Παρκ, Κοτοπούλη-Ρεξ και αλλού. Επίσης, έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές παραστάσεις και σε Ελληνικές ταινίες όπως «Γοργόνες και μάγκες», «Η θεία μου η χίπισσα» κ.ά.

Συγκινημένος ο Δάκης από την απώλεια του Δημήτρη Ψαριανού

Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ Τραγουδιού, αποσπώντας διακρίσεις και βραβεία.

Βρίσκεται από το 1967 στην πρώτη γραμμή του Ελληνικού τραγουδιού. Η δισκογραφία του μέχρι σήμερα αποτελείται από 39 LP & CD και 19 singles & 45άρια. Η πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά είναι το CD με τίτλο «Moments» (ΜΙΝΟΣ 2008) του Μίμη Πλέσσα όπου ο Δάκης τραγουδά σε 7 γλώσσες.Δάκης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Φεστιβάλ
1969, 2η Διεθνή Ολυμπιάδα Τραγουδιού, Παναθηναϊκό Στάδιο
Έρωτα παντοτινέ μου του Κώστα Ξενάκη

1970, Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης
Κλείσε τα μάτια και θυμήσου της Βεατρίκης Δαλαμάγκα

1971, Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης
Κρυφό μου όνειρο της Βεατρίκης Δαλαμάγκα

Δάκης: Το παρασκήνιο και οι ίντριγκες στο χώρο του τραγουδιού

1971, Διεθνές Φεστιβάλ Τραγουδιού, Χιλή
Πώς να κοιμηθώ των Νίκου Λαβράνου (μουσική) και Κώστα Κωτούλα (στίχοι)

1975, Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης
Β΄ Βραβείο, Κι όλο ψάχνω να σε βρω των Γιώργου Μανίκα και Σάσας Μανέτα (στίχοι)

1976, Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης
Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας, Παλιέ μου φίλε απ’ το στρατό του Σάκη Τσιλίκη

1980, Ελληνογαλλικό Φεστιβάλ «Rose d’Or», Καλλιμάρμαρο
Β΄ Βραβείο, La melancolie του Jeff Barnel

1980, Προκριματικά Eurovision
2η Θέση, Πάρε ένα κοχύλι απ΄το Αιγαίο των Κ. Χατζή – Ξ. Φιλέρη

2000, Διεθνές Φεστιβάλ Τραγουδιού, Κάιρο
Εγώ για σένα του Ανδρέα Μπονάτσου

Δισκογραφία
L.P. & CD
1. Το ωροσκόπιο της αγάπης («Μίνος», 1970)

2. Δάκης Special («Μίνος», 1973)

3. Ελάτε μαζί μου («Μίνος», 1974)

4. Δάκης 100% («Μίνος», 1975)

5. Δάκης 72 («Μίνος», 1971)

6. Δάκης («Μίνος», 1976)

7. Παιχνίδι με τη φωτιά («Μίνος», 1989)

8. Τσάι με λεμόνι («Μίνος», 1992)

9. 2.000 φιλιά («Μίνος», 1994)

10. Θωρακισμένη Mercedes («Μίνος», 1991)

11. Τα ωραιότερα μου τραγούδια («Philips», 1995)

12. Το πρώτο μας πάρτυ («Μίνος», 1991)

13. Welcome to Greece («Μίνος», 1974)

14. Μην ξεχνάς («Philips»)

15. Άκρως απόρρητο («Athenaeum»)

16. Καινούργια ζωή («Athenaeum»)

17. Τώρα θα μείνω («Polygram»)

18. Αντίο Μαίρη («Philips»)

19. Ελπίδα, Δάκης στον Κώστα Χατζή («Philips»)

20. Νιάτα («Μίνος», 1974)

21. Χιτάκια ελληνικά («Μίνος», 1989)

22. Πρόβα τζενεράλε («Lyra», 1995)

23. Όμορφες μέρες («Lyra», 1970)

24. Για τα παιδιά («Philips»)

25. Χριστούγεννα («Philips», 1980)

26. Περίπτωση («Alfa Mi Records», 1998)

27. Στην Αλεξάνδρεια («Alfa Mi Records», 1996)

28. Τα τραγούδια που αγάπησα («FM Records»)

29. Ταξίδι στον χρόνο («FM Records»)

30. Αγάπη μου πού να’σαι («Philips», 1983)

31. Το χρώμα της ελπίδας («MBI», 1997)

32. Back to the 70’s («Μίνος», 2005)

34. Greek Top Hits Symposium («Αλέξανδρος», 1986, Κύπρος)

35. Yiassou Ellada («Αλέξανδρος», 1986, Κύπρος)

36. Aμήν («Crescendo», 1995, ΗΠΑ)

37. Έλα κοντά μου («Αλέξανδρος», 1987, Κύπρος)

38. Τα τραγούδια του Θεού (Κέντρο Πολιτισμού «Ήλιος», 1999)

39. Moments («Μίνος», 2008)

Singles CD & 45άρια
1. Κοχύλι από το Αιγαίο (Προκριματικά Eurovision, 1982)

2. Η αλήθεια (από την ταινία Le Coeur chaud 1969)

3. Γειά σου σ’ευχαριστώ

4. Deep in the heart of Athens (1964)

5. Gaston

6. Monsieur Cannibal

7. Mourir ou vivre

8. Κλείσε τα μάτια και θυμήσου

9. Αντίο Μαριάννα

10. Μίλα μου

11. Tu veux out u veux pas

12. Το μυαλό μου έχασα («Alfa Mi Records», 1999)

13. Δάκης & Musico («Universal»)

14. Bostella D’Oriente

15. Tu me reviens

16. Tant mieux si tu pars

17. Άργησες να’ρθεις (1972)

18. Έρωτα παντοτινέ μου (2η Ολυμπιάδα Τραγουδιού, 1969) 19. Μόνο εσύ (Προκριματικά Eurovision, 1980)

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner