Δέσποινα Βανδή ύψος πλαστικές, φίλτρα ρετούς και ο…ΠΟΛΕΜΟΣ των άστρων
Δέσποινα Βανδή ύψος πλαστικές, φίλτρα ρετούς και ο…ΠΟΛΕΜΟΣ των άστρων. Όπου “πόλεμος” λέγοντας, εννοούμε την ατέλειωτη, ατέρμονη προσπάθεια των καλλιτεχνών αλλά και όλων των προβεβλημένων ανθρώπων να παραμείνουν στην κορυφή, νομίζοντας πως ο κόσμος κοιμάται και ξυπνά με την έννοια τους.

Πόσοι άραγε σκέφτονται ότι κανέναν δεν αφορούν και πως όλοι ασχολούνται με ότι τους φορά αποκλειστικά. Όχι με την σχέση, τις ίντριγκες ‘ή την εμφάνιση κάποιου, Πόσο μάλον για την επιτυχία του.
Είναι άλλο πράγμα όταν πληρώνει για να τους δει σε μια συναυλία ή όταν κάθεται στον καναπέ του έχοντας διάθεση να τους σχολιάσει, άλλο να είναι μέρος της καθημερινότητας του.
Και φυσικά θολώνουν και νομίζουν ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους.
Στην περίπτωση της Δέποινας Βανδή η άοψη μας από την 30 ετών διαδρομή της είναι πως τα πήγε περίφημα. Δεν πνίγηκε σε αυτή την θάλασσα ματαιοδοξίας, απλά επιδιώκει όπως κάθε άνθρωπος να ζει όσο ποιοτικότερα μπορεί το χρόνο του, όντας δραστήρια και πλασιωμένη από την οικογένεια της.

Όλα υατά τα χρόνια η Δέσποινα Βανδή, μας έδινε φωτογραφίες κοντά πάντα σατ παιδιά της. Σε κάθε τους βήμα. Είτε είχε επαγγελαμτικές φουλ υποχρεώσεις, είτε δεν είχε.
Μάλιστα, πάντα φρόντιζε έως κόπιαζε για την εμφάνιση της. Δείτε μόνο την άριστη φυσική της κατάσταση που σημαίνει πειθαρχία τρομερή στην διατροφή και στην γυμναστική.
Διαβάστε ακόμα το βιογραφικό της πανέμορφης τραγουδίστριας – παρουσιάστριας Δέσποινας Βανδή:
Καταγράφουμε τις φάσεις στην ζωή δυο ευτυχισμένων ανθρώπων. Δύο ταλαντούχων, λαμπερών ανθρώπων για την κοινή ζωή των οποίων τίποτα δεν θα γνωρίζαμε αν δεν μας το έκαναν εκίνοι γνωστό.
Η Δέσποινα Βανδή και ο Βασίλης Μπισμπίκης, μας έβαλαν όλο αυτόν τον καιρό πολλε΄ς φορές στο σπίτι τους μέσω των φωτογραφιών από την οικογενειακή τους ζωή.

Μας πήραν μαζί στις διακοπές τους όπως τώρα καλή ώρα στην Κρήτη.
Μας προσφέρουν στο πιάτο αυτή την απέραντη ευτυχία τους και πολύ χαιρόμαστε να τους βλέπουμε έτσι!
Τώρα γιατί αν βρεθεί μια κάμερα στο αεροδρόμιο κατά την επιστροφή τους, λες και κάποιος την έχει πληροφορήσει, και αν ο ηθοποιός θυμώσει δεν πειράζει ας φέρεται ο καθένας όπως γουστάρει.
Πάντα όμως εκεί, σε αυτούς τους οποίους απευθύνεσαι, εκείνοι, έχουν άποψη.
Διαβάσετ ακόμα: Δέσποινα Βανδή βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Γέννηση 22 Ιουλίου 1969 Η Δέσποινα Βανδή (Δέσποινα Μαλέα, Τύμπιγκεν, 22 Ιουλίου 1969) είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια.

Είναι μία από τις πιο εμπορικές τραγουδίστριες σε πωλήσεις δίσκων τα τελευταία χρόνια. Στην πρεμιέρα του πρώτου κύκλου του The Voice of Greece, το 2014, αναφέρθηκε πως η Βανδή έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 2.500.000 αντίτυπα παγκοσμίως.
Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Τύμπινγκεν της Γερμανίας στις 22 Ιουλίου 1969, από οικογένεια με ποντιακή καταγωγή. Σε ηλικία 6 ετών, η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Καβάλα, όπου η Βανδή πέρασε τα νεανικά της χρόνια. Φοίτησε στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να ολοκληρώσει τις σπουδές της.
Ξεκίνησε την καριέρα της το 1991, αφού παρακολούθησε μαθήματα τραγουδιού και φωνητικής. Για αρκετά χρόνια εργαζόταν σε νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη είχε αλλάξει το επώνυμό της από Μαλέα σε Βανδή, για να μη το μάθουν οι γονείς της που δεν ενέκριναν την απασχόληση της κόρης τους.

Προσωπική ζωή
Παντρεύτηκε τον Ντέμη Νικολαΐδη στις 17 Ιουνίου 2003, με τον οποίο απέκτησε μία κόρη, τη Μελίνα (8 Φεβρουαρίου 2004) και ένα γιο, τον Γιώργο (21 Αυγούστου 2007). Ανακοίνωσαν από κοινού το διαζύγιο τους στις 15 Ιουλίου 2021.
Από το 2021 βρίσκεται σε σχέση με τον ηθοποιό Βασίλη Μπισμπίκη.
Καριέρα
1993 – 1996: Τα πρώτα χρόνια
Το 1993 έφυγε από τη Θεσσαλονίκη και μετακόμισε στην Αθήνα. Ήταν από τα νέα παιδιά που πλαισίωναν τον Βασίλη Καρρά στο “Posidonio” στο σχήμα “Βασίλης Καρράς – Καίτη Γαρμπή”.
Την ίδια περίοδο δέχτηκε πρόταση να υπογράψει το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο τόσο από την δισκογραφική εταιρία Sony Music όσο κι από την ανταγωνίστρια δισκογραφική Minos EMI. Τελικά υπέγραψε στη Minos. Τα πρώτα της τραγούδια κυκλοφόρησαν σε 2 συλλογές, το πρώτο ήταν διασκευή του τραγουδιού της Άντζελας Δημητρίου “Φταίει Ο Έρωτας” στην συλλογή “Τα Σουξέ Τώρα”.
Το επόμενο δικό της τραγούδι ήταν στην συλλογή του Αλέξη Παπαδημητρίου “Ο Κύκλος Του Έρωτα” με τίτλο “Γνωριμία” σε στίχους της Ελένης Γιαννατσούλια.

Η Δέσποινα Βανδή κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο “Γέλα μου” το 1994 από την Minos EMI.
Ο δίσκος αυτός ξεχώρισε από το ντουέτο Το Αδιέξοδο με τον Γιάννη Πάριο, σε στίχους και μουσική του Βασίλη Καρρά όπως και το ομώνυμο τίτλο του δίσκου «Γέλα μου» και «Δεν υπάρχει τίποτα» σε στίχους και μουσική του Τόνι Κονταξάκη. Ο δίσκος πούλησε πάνω απο 20.000 αντίτυπα.
Το 1996 η Βανδή κυκλοφόρησε τον επόμενο δίσκο της, “Εσένα Περιμένω” μεταξύ των επιτυχιών του άλμπουμ είναι το “Εσένα Περιμένω”, “Δεν Πεθαίνει Η Αγάπη” και “Έφυγες”. Τα περισσότερα τραγούδια ήταν γραμμένα από τον φίλο της και μουσικό παραγωγό, Τόνι Κονταξάκη. Επίσης, 3 τραγούδια του δίσκου είναι σε σύνθεση του μεγάλου συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου. Ο δίσκος πούλησε πάνω απο 25.000 αντίτυπα.
1997 – 1999: Δέκα εντολές – Προφητείες
Το 1997 η Βανδή συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον συνθέτη και στιχουργό Φοίβο, ο οποίος έγραψε τα τραγούδια για το άλμπουμ Δέκα Εντολές το οποίο έγινε διπλά πλατινένιο με 100.000 αντίτυπα. Η συνεργασία τους αποδείχτηκε επιτυχημένη τα επόμενα χρόνια. Την επόμενη χρονιά, κυκλοφόρησε σε στίχους και μουσική του Φοίβου, το CD-single “Σπάνια”, το οποίο περιείχε το ομώνυμο τραγούδι και το «Ούτε ένα ευχαριστώ».
Αργότερα, το 1999, της προτάθηκε να υποδυθεί ένα ρόλο guest star στην τηλεοπτική σειρά Δύο Ξένοι, ρόλο τον οποίο αποδέχτηκε και απέσπασε θετικές κριτικές για τις υποκριτικές της δυνατότητες. Ο επόμενος δίσκος έφερε τον τίτλο “Προφητείες”. Κυκλοφόρησε το 1999 και έγινε χρυσός την ίδια ημέρα της κυκλοφορίας του.[12] Στη συνέχεια έγινε τριπλά πλατινένιος. Αργότερα, η Βανδή έδωσε την πρώτη της προσωπική συναυλία στο θέατρο του Λυκαβηττού με κοινό που ξεπέρασε τους 8.000 θεατές.

2000 – 2003: Υποφέρω – Γεια – Δέσποινα Βανδή: Live
Το 2000 η Δέσποινα Βανδή κυκλοφόρησε το CD-single Υποφέρω. Ο δίσκος αυτός έγινε 6 φορές πλατινένιος και βραβεύτηκε ως το πιο επιτυχημένο CD-single όλων των εποχών στην Ελλάδα από τον Ρίτσαρντ Μπράνσον της Virgin.
Το φθινόπωρο του 2001 η Βανδή και ο Φοίβος αποφάσισαν να υπογράψουν συμβόλαιο με τη Heaven Music, μία νέα δισκογραφική εταιρία, μέλος του ομίλου ANT1 (τότε ο μεγαλύτερος όμιλος ΜΜΕ στην Ελλάδα). Η επόμενη επιτυχία της, το “Γεια” (2001), ήταν ένα διπλό άλμπουμ με 21 νέα τραγούδια το οποίο έγινε 4 φορές πλατινένιο.[17][18] Πολλά από τα τραγούδια έγιναν επιτυχίες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε γειτονικές χώρες, όπως στην Τουρκία και τον Λίβανο. Με τη λήξη αυτού του έτους, η Βανδή έδωσε στη Θεσσαλονίκη δωρεάν συναυλία με περισσότερους από 62.000 θεατές.
Το 2002 η Δέσποινα τιμήθηκε με το βραβείο «Ελληνίδα Καλλιτέχνης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για το 2002» στο διαγωνισμό του World Music Awards του 2002 στο Μόντε Κάρλο.

Ήταν η πρώτη φορά που αυτό το βραβείο απονεμήθηκε σε Έλληνα καλλιτέχνη που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Λίγο πριν τελειώσει το 2002 κυκλοφόρησε το CD-single “Άντε Γεια” το οποίο έγινε διπλά πλατινένιο. Ταυτόχρονα τα τραγούδια του “Άντε Γεια” μαζί με κάποια επιπλέον remixes συμπεριλήφθηκαν στην επανακυκλοφορία του άλμπουμ “Γεια”, το οποίο με την επανακυκλοφορία έγινε 5 φορές πλατινένιο.
Δέσποινα Βανδή: Ταξίδι στην Αμερική
2003 – 2004: Βήματα στο εξωτερικό
Το τραγούδι «Gia», σε στίχους και μουσική του Φοίβου εισχώρησε στη διεθνή μουσική σκηνή και το 2003 έφτασε στα charts των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Billboard και Music Week), ενώ το τραγούδι «Opa opa» κυκλοφόρησε επίσης ως CD-single σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Αυστραλία, Τουρκία και Βόρεια Αφρική, καθώς επίσης έχει συμπεριληφθεί σε πάνω από 120 συλλογές παγκοσμίως. [εκκρεμεί παραπομπή] Τα τρία πρώτα της διεθνή single, «Gia» (2003), «Opa Opa» (2004) και «Come Along Now» (2005) μπήκαν στις λίστες όλου του κόσμου.
Δέσποινα Βανδή! ΓΑΜΟΣ, ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΠΑΙΔΙ…ΤΩΡΑ!
Οι επιτυχίες αυτές σφραγίστηκαν με την κυκλοφορία ολοκληρωμένου άλμπουμ σε διάφορες χώρες του κόσμου με τον τίτλο Gia που συμπεριλάμβανε εκτός από τα 3 διεθνή singles και άλλες επιτυχίες από την ελληνική έκδοση του δίσκου Γεια.[εκκρεμεί παραπομπή] Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Πορτογαλίας Radio Nova Era την τίμησε με το βραβείο της «Καλύτερης διεθνούς τραγουδίστριας χορευτικού τραγουδιού για το 2004» στο Gala Radio Nova Era, που έλαβε χώρα στις 24 Απριλίου στο Πόρτο.

Δέσποινα Βανδή – Βασίλης Μπισμπίκης: Είναι αχώριστοι
Την ίδια περίοδο πραγματοποίησε εμφάνιση στη Γερμανική εκπομπή Top of the Pops όπου παρουσίασε το τραγούδι της «Gia», καθώς συμπεριλήφθηκε στην κατηγορία εκείνης της εβδομάδας «διάσημοι καλλιτέχνες με τις καλύτερες πωλήσεις». [εκκρεμεί παραπομπή] Η δουλειά της έχει κυκλοφορήσει ως remix από γνωστούς DJs και παραγωγούς, όπως μεταξύ άλλων οι Armand Van Helden, Milk & Sugar, Nick Skitz, Roger Sanchez, Junior Vasquez, Pete Tong, Bass Bumpers, DJ Gregory, Level K, XTM, Minimal Chic και Highpass. Τα τραγούδια της Gia και Opa-Opa μπήκαν στην λίστα «Records of the week» στις χορευτικές εκπομπές του BBC Radio 1.[εκκρεμεί παραπομπή] Στο τέλος του Αυγούστου του 2004 πραγματοποίησε συναυλία στα πλαίσια του Beatstock Festival της Νέας Υόρκης.
Το καλοκαίρι του 2003 η Βανδή έδωσε συναυλία στο Λυκαβηττό σε κοινό 8.000 θεατών, λίγο πριν φύγει για την Ισπανία για να ακολουθήσει τον σύζυγο της, Ντέμη Νικολαϊδη, ο οποίος είχε πάρει μεταγραφή για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Τα εισιτήρια της συναυλίας εξαντλήθηκαν και η Βανδή εμφανώς συγκινημένη μίλησε στους fans της λέγοντας: «Θα μου λείψετε πολύ, θα σας σκέφτομαι εκεί που θα πάω», κάνοντας το στάδιο να την αποθεώνει αλλά και να στεναχωριέται ταυτόχρονα που η αγαπημένη τους τραγουδίστρια θα έφευγε.
Δέσποινα Βανδή περιουσία! Δώρο 155.000 στον Βασίλη Μπισμπίκη
Η ηχογράφηση της συναυλίας κυκλοφόρησε σε άλμπουμ το χειμώνα της ίδιας χρονιάς το οποίο έγινε πλατινένιο μέσα σε μία εβδομάδα.[20] Ταυτόχρονα κυκλοφόρησε το πρώτο της DVD με τίτλο Δέσποινα Βανδή: The Video Collection ’97-’03. Το DVD αυτό έγινε χρυσό και μάλιστα ήταν το πρώτο DVD στην Ελλάδα που διακρίθηκε με χρυσή απονομή αφού μέχρι τότε η IFPI δεν έκανε Χρυσές η Πλατινένιες απονομές στα DVD.[21]
2004 – 2008: Στην αυλή του παραδείσου – Δέκα χρόνια μαζί
Μετά τη γέννηση της κόρης της στην Ισπανία, στις 08 Φεβρουαρίου του 2004, η Βανδή επέστρεψε στην Ελλάδα και κυκλοφόρησε το νέο της δίσκο με τίτλο “Στην αυλή του παραδείσου” ο οποίος περιείχε 11 νέα τραγούδια και έγινε πλατινένιος από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του. Ένα χρόνο αργότερα ο δίσκος επανακυκλοφόρησε με τίτλο “Στην αυλή του Παραδείσου Special Edition”. Η επανέκδοση περιείχε τέσσερα νέα τραγούδια και ένα DVD με τα 18 βιντεοκλίπ από τη συνεργασία της με τη Heaven.
Δέσποινα Βανδή: ΕΓΚΥΟΣ και με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ! (φωτογραφίες)!
Οι συνδυασμένες πωλήσεις της πρώτης και της δεύτερης έκδοσης του άλμπουμ ξεπέρασαν τα 100.000 αντίτυπα και ο δίσκος έγινε διπλά πλατινένιος, χαρίζοντας στη Δέσποινα Βανδή έξι βραβεία σε μόλις δύο χρονιές απονομής βραβείων στα Mad Video Music Awards (Τα τρία πρώτα το 2005, ενώ τα άλλα τρία το 2006). Έτσι η Βανδή έγινε η καλλιτέχνης με τα περισσότερα βραβεία σε δύο συνεχόμενες απονομές Mad Video Music Awards.
Το καλοκαίρι του 2006 η Δέσποινα Βανδή πραγματοποίησε συναυλίες στην Ελλάδα, με την πρώτη στο Λυκαβηττό να συγκεντρώνει 8.000 θεατές. Τον χειμώνα του 2006 κυκλοφόρησε το CD-single Κάλαντα το οποίο έγινε διπλά πλατινένιο. Το χειμώνα του 2007 κυκλοφόρησε το νέο δίσκο της με τίτλο Δέκα Χρόνια Μαζί, ένα επετειακό CD που επισφράγιζε τα δέκα χρόνια κοινής πορείας της με τον Φοίβο και έγινε πλατινένιο. Τον Ιούλιο του 2008 η Δέσποινα Βανδή επανακυκλοφόρησε τον δίσκο “Δέκα Χρόνια Μαζί” μαζί με το τραγούδι «Ιt’s Destiny» σε μουσική και στίχους των Φοίβου & Schiller
2009 – 2011: Υπάρχει ζωή – C’ est la vie
Το χειμώνα του 2008 η Δέσποινα Βανδή δεν εμφανίστηκε σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί, επιλέγοντας να ξεκουραστεί μετά από τις συνεχείς πολυετείς εμφανίσεις της. Πραγματοποίησε φιλανθρωπικές συναυλίες στην Κύπρο, όπου έγινε και η απονομή του εκεί πλατινένιου της άλμπουμ “Δέκα Χρόνια Μαζί”, μετά από την αντίστοιχη απονομή στην Ελλάδα. Ακολούθησαν συναυλίες σε Η.Π.Α και Καναδά.[24], ενώ στη συνέχεια η Βανδή πραγματοποίησε μαζί με τους Goin’ Through περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα.[εκκρεμεί παραπομπή] Επίσης έδωσε μια συναυλία στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς, με τα έσοδα να προορίζονται για τις υποχρεώσεις της ομάδας.
Στις 16 Ιουνίου 2009, η Βανδή έκανε την επάνοδό της, μετά από ένα χρόνο δισκογραφικής αποχής, με το τραγούδι «Υπάρχει ζωή»,[εκκρεμεί παραπομπή] σε μουσική και στίχους του Φοίβου. Το τραγούδι παρουσιάστηκε στις 24 Ιουνίου στα Mad Video Music Awards 2009, στο θέατρο Βράχων. Στις 29 Ιουνίου έδωσε την έναρξη για την περιοδεία της με τίτλο Long Hot Summer Tour με συναυλία στη Θεσσαλονίκη, τα εισιτήρια της οποίας εξαντλήθηκαν. Επίσης έσπασε το ρεκόρ προπώλησης εισιτηρίων αφού για την συναυλία της στην Ολυμπία προπωλήθηκαν 3,000 εισιτήρια.[εκκρεμεί παραπομπή] Με 32 συναυλίες και συνολικά 150.000 θεατές η περιοδεία θεωρήθηκε από τις πιο επιτυχημένες της χρονιάς.
Στις 2 Νοεμβρίου, η Βανδή αποχώρησε από τη Heaven και ακολούθησε τον Φοίβο στη νέα δισκογραφική εταιρία Spicy, την οποία ίδρυσε ο ίδιος.[27] Στις 11 Δεκεμβρίου εμφανίστηκε στο Politia live clubbing στη Θεσσαλονίκη με τους Goin’ Through. Την επόμενη μέρα, στις 12 Δεκεμβρίου, κυκλοφόρησε από την Heaven η συλλογή “Δέσποινα Βανδή – Greatest Hits 2001-2009” η οποία περιελάμβανε όλες τις μεγάλες επιτυχίες της από τη συνεργασία με τη Heaven Music. Μετά από τις επιτυχείς εμφανίσεις της στη Θεσσαλονίκη, η Δέσποινα Βανδή επέστρεψε στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας, ύστερα από δύο χρόνια απουσίας, πραγματοποιώντας εμφανίσεις στο Thalassa μαζί με τις 48 ώρες.[εκκρεμεί παραπομπή] Στις 14 Μαρτίου εμφανίστηκε στην εκπομπή Chart Show του καναλιού Alpha TV.
Το επόμενο τραγούδι της Βανδή με τίτλο «Κορίτσι Πράμα part 1» κυκλοφόρησε στις 22 Μαρτίου του 2010 σε όλα τα ραδιόφωνα της Ελλάδα. Η μουσική και οι στίχοι του τραγουδιού ήταν και πάλι του Φοίβου.[29] Το video clip γυρίστηκε στις 22 Μαρτίου στο Διογένης Studio.[30] To «Κορίτσι Πράμα» ήταν το πρώτο μέρος του τραγουδιού και ακολούθησε στις 14 Μαΐου το δεύτερο. Κανένας άλλος καλλιτέχνης δεν είχε έως τότε κυκλοφορήσει το τραγούδι του σε συνέχεια.
] Η Βανδή ήταν παράλληλα η πρώτη καλλιτέχνιδα που έδωσε για το ελληνικό MTV Unplugged συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Χώρα στην Κυψέλη, στις 9 Ιουνίου 2010.
Το νέο άλμπουμ της Δέσποινας Βανδή κυκλοφόρησε στις 13 Ιουνίου[34] με τίτλο C’est la vie.[34] Στο τραγούδι «Sunday» συνεργάστηκε για ακόμα μια φορά με το Γερμανικό συγκρότημα Schiller.[35] Εμφανίστηκε ζωντανά στις 14 Ιουνίου στα MAD Video Music Awards στο κλειστό γήπεδο του Tae Kwo Do,[36] όπου τραγούδησε το «Κομμάτι απ’ την Καρδιά σου» και απέσπασε το βραβείο Καλύτερη Γυναίκα Καλλιτέχνης της Χρονιάς.[37][38] Ο δίσκος δεν είχε ιδιαίτερα θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς και έβγαλε λίγα επιπλέον singles, μεταξύ των οποίων το τραγούδι «Έρωτα θέλει η ζωή», το βιντεοκλίπ του οποίου γυρίστηκε στην Ύδρα, το καλοκαίρι του 2010.
Μετά από την επιτυχημένη της περιοδεία ανά την Ελλάδα, η Δέσποινα Βανδή εμφανίστηκε στις 31 Οκτωβρίου 2010 στο HMV Forum του Λονδίνου, με την εμφάνισή αυτή να αποτελεί την πρώτη της στη Βρετανική πρωτεύουσα.[εκκρεμεί παραπομπή] Τον χειμώνα του ίδιου έτους η Δέσποινα Βανδή εμφανίστηκε στην μουσική σκηνή VOX της Αθήνας.[εκκρεμεί παραπομπή]
Το 2011 εμφανίστηκε και πάλι στα βραβεία του Mad Tv με το τραγούδι «Για άλλη μια φορά».

2012 – 2014: Άλλαξα – Eurovision – The Voice
Το Νοέμβριο του 2011 κυκλοφόρησαν τα τραγούδια «Μου ‘χεις περάσει» και «Γυρίσματα» ως προπομποί του επερχόμενου, δέκατου, προσωπικού άλμπουμ της με τίτλο Άλλαξα. Ο δίσκος κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2012 σηματοδοτώντας την επιστροφή της Βανδή σε πιο λαϊκούς ήχους, ενώ σημείωσε και εμπορική επιτυχία φτάνοντας τις διπλά πλατινένιες πωλήσεις. Ακολούθησαν ως singles τα τραγούδια: «Το νησί» (το βίντεο γυρισμένο στη Σκιάθο), «Καταλαβαίνω» και «Το αστέρι μου».
Τόσο το 2013 όσο και το 2014 η τραγουδίστρια παρουσίασε μαζί με τον ηθοποιό Γιώργο Καπουτζίδη τον ελληνικό τελικό επιλογής τραγουδιού για το διαγωνισμό της Eurovision.
Στις 22 Νοεμβρίου 2013, μια ημέρα μετά από τις δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη υπέρ της Χρυσής Αυγής, η Βανδή εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την λύση της συνεργασίας τους.

Στην ανακοίνωση χαρακτηριστικά ανέφερε “Τον Νότη τον συνάντησα για πρώτη φορά πριν 16 χρόνια. Από τότε κατάλαβα πως ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερος, όπως και αν ακούγεται και μεταφράζεται αυτό, ξεχωριστός ως καλλιτέχνης και με συνέπεια ωστόσο ως προς και τα δύο, όλον αυτό τον καιρό. Ακραίος και ανατρεπτικός σε αξίες και πιστεύω. Δικαίωμα του κάθε ελεύθερου ανθρώπου σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, να λέει τη γνώμη του και να την υποστηρίζει. Διαφωνούσα κατά καιρούς σε πολλά από αυτά που έλεγε, άλλοτε συμφωνούσα, όσο εξτρεμιστικά και αν εκφραζόταν (Νότης είναι αυτός).
Παρά την διαφορετική άποψη που έχουμε γενικότερα στις σχέσεις, στην ζωή και τη δημοκρατία, θεωρούσα ότι καλλιτεχνικά θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε σε μια μουσική σκηνή. Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι τα πράγματα που μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν. Αποχωρώ με λύπη. Και κάτι τελευταίο.. Εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες… Αυτό.”

Το χειμώνα του 2013 ήταν μία από τους 4 κριτές- προπονητές στην ελληνική εκδοχή του μουσικού talent show The Voice, μαζί με τον Αντώνη Ρέμο, τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Μιχάλη Κουινέλη, αποσπώντας θετικές κριτικές. Νικήτρια του παιχνιδιού αναδείχτηκε η Μαρία-Έλενα Κυριάκου από την ομάδα της Βανδή, χαρίζοντάς της τον τίτλο “winner coach”.
Επιστροφή στη Heaven Music, Δε Με Σταμάτησες
Το 2014 η Δέσποινα Βανδή επέστρεψε στη Heaven μετά από περίπου 5 χρόνια,[39] όπως ανακοινώθηκε από το δελτίο τύπου του νέου της single με τίτλο “Καλημέρα”. Το τελευταίο single της στη Heaven ήταν το νούμερο 1 στα ελληνικά ραδιόφωνα “Υπάρχει Ζωή”, από το 2009. Ταυτόχρονα, συνεχίζει τις επιτυχημένες εμφανίσεις της ως coach του The Voice, ενώ ακολουθεί το νέο της album «Δε με σταμάτησες» στις 22 Δεκεμβρίου του 2014. Για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια, κυκλοφόρησε ολοκληρωμένο album χωρίς την υπογραφή του Φοίβου. Ο δίσκος αγαπήθηκε από το κοινό, φτάνοντας μέχρι και την πρώτη θέση στο chart της Ifpi και μετά από λίγους μήνες έγινε πλατινένιος με 12.000 πωλήσεις.

Για την λήξη της αποκλειστικής συνεργασίας της με τον Φοίβο μετά από 17 χρόνια χαρακτηριστικά ανέφερε «Ήταν μια πολύ συνειδητή απόφαση όλο αυτό που έγινε. Δεν συνέβη απότομα. Ήρθε σταδιακά. Ήταν εύκολο να πάρεις μια τέτοια απόφαση, αλλά δύσκολο να την αποδεχτείς. Όταν έχεις συνηθίσει να συνεργάζεσαι με έναν άνθρωπο τόσα πολλά χρόνια, δύσκολα μπορείς να το ξεπεράσεις.
Έχω πει πάρα πολύ ωραία τραγούδια που έγραψε ο Φοίβος. Ακόμη αναρωτιέμαι πολλές φορές πώς του ήρθε και έγραψε το τάδε τραγούδι. Έγραψε διαχρονικά κομμάτια και για μένα αυτό έχει σημασία. Ναι μεν υπήρξαν και τα hit και εκείνα που κράτησαν μόνο ένα χρόνο, αλλά υπήρξαν και τραγούδια πραγματικά σπουδαία, που είμαι υπερήφανη που τα έχω τραγουδήσει. Υπήρξε απίστευτη έμπνευση και ένα τρομερό δέσιμο μεταξύ μας. Τον Φοίβο τον εκτιμώ πολύ. Το γεγονός ότι κάποια στιγμή αποφάσισα να τραγουδήσω και άλλους δημιουργούς δεν σημαίνει ότι τον βαρέθηκα ή ξαφνικά δεν μου άρεσαν τα τραγούδια του. Απλώς το χρωστούσα στον εαυτό μου να πω και άλλα πράγματα. Οι καλλιτέχνες πρέπει να ανανεωνόμαστε».

2015 – 2018
Το Νοέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Μια ανάσα μακριά σου» ως προπομπό του επερχόμενου, δωδέκατου, προσωπικού άλμπουμ της με τίτλο “Αυτή είναι η διαφορά μας”. Ένα μήνα αργότερα οπτικοποιείται υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Παπαδάκου. Περίπου δυόμιση μήνες αργότερα (19 Ιανουαρίου 2016) κυκλοφόρησε το δεύτερο κατά σειρά single για τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο «Το μαξιλάρι». Την άνοιξη του 2016 η Δέσποινα Βανδή κυκλοφόρησε το τρίτο κατά σειρά single με τίτλο «Για κακή μου τύχη» και στη 1 Ιουνίου κυκλοφόρησε και το κλιπ που συνόδευε το τραγούδι το οποίο γυρίστηκε -από τον επί χρόνια συνεργάτη και φίλο της Κ. Καπετανίδη- στην Κέρκυρα.
Στις 26 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε το τέταρτο κατά σειρά single με τίτλο «Πέρασα να δω».

Στις αρχές του επόμενου μήνα ακολούθησε το άλμπουμ με τίτλο “Αυτή είναι η διαφορά μας” ,φτάνοντας μέχρι και την πρώτη θέση στο chart της Ifpi για 4 συνεχόμενες εβδομάδες, το οποίο μάλιστα μετά από δύο μήνες έγινε χρυσό.[40]Από το άλμπουμ ξεχώρισαν τα τραγούδια «Αυτή είναι η διαφορά μας», «Πέρασα να δω» και «Τα κλειδιά» που ήταν το soundtrack της τηλεοπτικής σειράς με τίτλο “Τα 5 Κλειδιά”.
Δεκέμβριος 2016 – Καλοκαίρι 2018 – 2019 (Mamma mia/The musical)
Το Δεκέμβριο του 2016 η Δέσποινα Βανδή πρωταγωνίστησε σε musical στο θέατρο Ακροπόλ με τίτλο Mamma mia. Το musical έλαβε χώρα για δύο συνεχόμενες χρονιές με τεράστια επιτυχία και με συνεχείς sold out παραστάσεις. Μάλιστα η Βανδή τιμήθηκε με το βραβείο “Σοφία Βέμπο” στα Κορφιάτικα Βραβεία 2017 για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο, αυτόν της Ντόνα, μπαίνοντας δυναμικά στο χώρο του μιούζικαλ για πρώτη φόρα στην καριέρα της.

Το καλοκαίρι του 2018 η Δέσποινα Βανδή μαζί με τον θίασο του Mamma mia έκαναν περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα με αποτέλεσμα να φτάσουν συνολικά τις 300 παραστάσεις τα δύο αυτά χρόνια και ξεπερνώντας τα 200,000 εισιτήρια.
Από την μουσικοθεατρική παράσταση «Το δικό μας σινεμά», στην οποία συμμετείχε και η Δέσποινα Βανδή, το καλοκαίρι του 2019
Στις 6 Δεκεμβρίου κυκλοφόρησε το τραγούδι «Αγκαλιά μου», το οποίο έντυσε μουσικά την τηλεοπτική σειρά “Ο πρίγκηπας της Φωτιάς”, προαναγγέλλοντας την μεταγραφή της στην Panik Records, η οποία ανακοινώθηκε επίσημα στις 8 Ιανουαρίου 2019[41]. Στις 15 Ιανουαρίου η Δέσποινα Βανδή κυκλοφόρησε το τραγούδι “Η Κάθε Νύχτα Φέρνει Φως” μαζί με βίντεο κλιπ (υπό της σκηνοθετικές οδηγίες του Γ. Παπαδάκου και του Γ. Μιχελόπουλου).
Στις 3 Μαρτίου του 2019 έκανε πρεμιέρα η ταξιδιωτική εκπομπή της Δέσποινας Βανδή “My Greece” μέσα από την συχνότητα του Open Beyond TV. Ο πρώτος κύκλος της εκπομπής περιλαμβάνει 13 επεισόδια.
Το Καλοκαίρι του 2019 η Δέσποινα Βανδή πρωταγωνίστησε στην μουσικοθεατρική παράσταση των Ρέππα-Παπαθανασίου με τίτλο “Το Δικό μας Σινεμά” στο θέατρο Άλσος. Τα εισιτήρια των παραστάσεων που πωλήθηκαν συνολικά ξεπέρασαν σε αριθμό τα 150.000, αποτελώντας την πιο επιτυχημένη παράσταση του καλοκαιριού.
Στις 4 Ιουλίου του 2019 κυκλοφόρησε ο καινούργιος της δίσκος, ο πρώτος από την Panik Records, με τίτλο “Το Δικό Μου Σινεμά” ο οποίος περιλαμβάνει τραγούδια της θεατρικής παράστασης στην οποία πρωταγωνίστησε αλλά και μερικά ακόμα από την εποχή του Παλαιού Ελληνικού Κινηματογράφου.

Στις 11 Νοεμβρίου 2019 κυκλοφόρησε το τραγούδι “Έστω Λίγο Ακόμα”, μπαλάντα, δημιούργημα του Στέφανου Κορκολή στη μουσική και της Ρεβέκκας Ρούση στους στίχους.
2020 – 2021
Στις 23 Οκτωβρίου 2020 κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι Ένα Τσιγάρο Διαδρομή σε μουσική του Γιώργου Θεοφάνους και στίχους του Νίκου Μωραΐτη. Την σκηνοθεσία του προωθητικού video clip του τραγουδιού ανέλαβε ο Κώστας Καρυδάς ενώ πρωταγωνιστεί ο Τάσου Νούσια.
Τον Απρίλιο του 2021 συνεχίζοντας την συνεργασία της με τον Γιώργο Θεοφάνους και τον Νίκο Μωραΐτη κυκλοφόρησε το τραγούδι Πέτρα ενώ 17 Δεκέμβριου του 2021 κυκλοφορεί το καινούριο τραγούδι με τίτλο Που Λες.
Το καλοκαίρι η Δέσποινα Βανδή θα κάνει μια καλοκαιρινή περιοδεία με τον Γιώργο Θεοφάνους σε όλη την Ελλάδα “Ένα Καλοκαίρι Διαδρομή” (γενικός Τίτλος) πρώτη συναυλία έγινε στο θέατρο Κατράκειο στις 8 Ιουνίου, εκεί παρουσίασε για πρώτη φορά το καινούριο της τραγούδι Τα Καλοκαίρια Μου Μισά. Που συνθέσε ο Γιώργος Θεοφάνους σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη, που θα κυκλοφορήσει σύντομα απο την Panik Records.
