Από την Αγγελική Μοράρη, MSc, Επιστήμονας Τροφίμων & Διατροφής (BSc), Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στην Κλινική διαιτολογία,   nutritipsbyaggeliki" />

Hit enter after type your search item

Διατροφική μαγιά ή το «τυρί» των vegan: Πώς θα την χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική και τι σου προσφέρει

/
/
img

Από την Αγγελική Μοράρη, MSc, Επιστήμονας Τροφίμων & Διατροφής (BSc), Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στην Κλινική διαιτολογία,   nutritipsbyaggelikimorari.wordpress.com

Η διατροφική μαγιά είναι ένα προϊόν φυσικής ζύμωσης του μύκητα Saccharomyces Cerevisiae, το οποίο πωλείται εμπορικά ως προϊόν διατροφής. Στην αγορά θα το βρεις υπό μορφή νιφάδων ή ως κίτρινη σκόνη.

Δες επίσης: ShapeTaperaki πρωτεΐνης με σουσαμένια λαχανικά και αβγό!

Η διατροφική μαγιά:

  • Είναι δημοφιλής στους χορτοφάγους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε συνταγές ή ως καρύκευμα.
  • Αποτελεί σημαντική πηγή ορισμένων βιταμινών του συμπλέγματος Β, και είναι πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Μερικές φορές η διατροφική μαγιά είναι εμπλουτισμένη με βιταμίνη Β12 και γι’ αυτό το λόγο αποτελεί καλή επιλογή για τους χορτοφάγους.
  • Κατά μέσο όρο, δύο κουταλιές της σούπας παρέχουν 60 θερμίδες, 5γρ. υδατανθράκων (εκ των οποίων τα 4γρ. είναι φυτικές ίνες).
  • Το γλουταμινικό οξύ που περιέχει καθιστά τη διατροφική μαγιά ως ενισχυτικό γεύσης που βοηθάει στην αντικατάσταση ενός μέρους του αλατιού ή και του τυριού που χρησιμοποιούμε στη διατροφή μας.

Πώς μπορείς να την χρησιμοποιήσεις; 

Λόγω της ιδιαίτερης γεύσης της, που θυμίζει αρκετά το τυρί αποτελεί ένα καλό υποκατάστατο τυριού (π.χ στα μακαρόνια, στις πατάτες κτλ.). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σούπες, σε σαλάτες ή ως ντιπ λαχανικών.

 

Leave a Comment

This div height required for enabling the sticky sidebar
Copyright at 2020. freegossip.gr All Rights Reserved mail: freegossip.gr@gmail.com
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :