Δημήτρης Κουφοντίνας: Αμερικανικό… κραχ! Παρέμβαση του State Department!

0

– Η άδεια που πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας «ανησυχεί τρομερά» το αμερικανικό State Department! – Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι ΗΠΑ λένε ότι ανησυχούν πως δεν θα επιστρέψει στη φυλακή! – «Η Ελλάδα απελευθέρωσε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου, που είχε ένα υστερόγραφο με… νόημα στην τοποθέτησή της – «Φωτογράφισε» τον Χριστόδουλο Ξηρό, ο οποίος όταν είχε πάρει άδεια είχε γίνει καπνός! – Δείτε το βίντεο με την ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους η Heather Nauert – Σφοδρές αντιδράσεις και από τους πρέσβεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Ελλάδα – Και η… Τουρκία στον χορό των «παραπόνων»
Ενώ ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στο σπίτι του στον Βαρνάβα, τα… απόνερα της διήμερης άδειας που έλαβε σήμερα, Πέμπτη 09.11.2017, συνεχίζονται και μάλιστα παίρνουν διαστάσεις.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Έντονη αντίδραση από ΗΠΑ!

Οι ΗΠΑ είχαν ήδη αντιδράσει, μέσω του πρέσβη τους στη χώρα μας. Ωστόσο, πλέον, η αντίδραση έγινε… ισχυρότερη. Και όσο πιο επίσημη γίνεται, αφού το ζήτημα της άδειας που πήρε ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη αναφέρθηκε στην επίσημη ενημέρωση από την εκπρόσωπο του State Department!

Δημήτρης Κουφοντίνας: Βγήκε με τον Νόμο Παρασκευόπουλου!
Η Heather Nauert, μίλησε για το ζήτημα και τόνισε πως οι ΗΠΑ «ανησυχούν τρομερά«! Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην άδεια που είχε πάρει παλαιότερα ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την… σύντομη ελευθερία του, έγινε «καπνός»!

Μόνο ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν πως και ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν θα επιστρέψει στις φυλακές δεν είπε! Κι ας ήταν σα να… το είπε.

Ένα ακόμη κομμάτι στο οποίο αξίζει να σταθεί κανείς, είναι οι λέξεις που χρησιμοποίησε. Παρόλο που έκανε λόγο για άδεια, επανέλαβε αρκετές φορές την λέξη «απελευθέρωση«…

Συγκεκριμένα η Heather Nauert τόνισε χαρακτηριστικά:

«Κάτι που συνέβη στην Ελλάδα σήμερα, μας ανησύχησε τρομερά. Η Ελλάδα απελευθέρωσε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη από την οργάνωση 17 Νοέμβρη. Θα θέλαμε να καταδικάσουμε την απελευθέρωση του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο οποίος αφέθηκε για διήμερη άδεια από τις ελληνικές φυλακές.

Έχει καταδικαστεί για πολλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένων αυτής του Ουίλιαμ Νορντίν, Ακολούθου Αμύνης της αμερικανικής πρεσβείας, αλλά και αυτής του λοχία της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Ρόναλντ Στιούαρτ. Η πρεσβεία μας στην Αθήνα εξέφρασε τις σιβαρές ανησυχίες της για αυτή την απόφαση στην κυβέρνηση της Ελλάδας. Στο παρελθόν, όταν κάποιοι άνθρωποι της 17 Νοέμβρη που είχαν καταδικαστεί για δολοφονίες είχαν αφεθεί ελεύθεροι, εξαφανίστηκαν. Άρα προφανώς έχουμε κάποιες ανησυχίες για αυτό«.

Δείτε το βίντεο με την ενημέρωση της εκπροσώπου του State Department

Department of State ✔@StateDept
.@statedeptspox: US condemns release of convicted terrorist Dimitris Koufodinas who was set loose on a 2-day furlough in #Greece.
10:15 μ.μ. – 9 Νοε 2017
18 18 απαντήσεις 225 225 Retweet 221 221 «μου αρέσει»
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
Τελικά… το είπε!

Κι αν αναφέραμε πιο πάνω ότι η εκπρόσωπος Τύπου του State Department δεν είπε ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν πως ο Κουφοντίνας δεν θα επιστρέψει στη φυλακή, αλλά το… άφησε να εννοηθεί, έρχεται νέα εξέλιξη!

Σύμφωνα με το mignatiou.com, μετά την τοποθέτησή της, ακολούθησε η εξής ερώτηση από Αμερικανό δημοσιογράφο:

«Για να καταλάβουμε, αφέθηκε ελεύθερος για μόνο δύο μέρες και μετά θα γυρίσει πίσω;».

Η εκπρόσωπος απάντησε: «Έτσι έχουμε καταλάβει, αλλά με βάση τις προηγούμενες εμπειρίες που έχουμε ανησυχούμε ότι δεν θα γυρίσει πίσω»!

Συνεπώς ούτε… αιωρήθηκε κάτι, ούτε το είπε «απ’ έξω – απ’ έξω»! Αλλά ξεκάθαρα, αποδεικνύοντας πως η υπόθεση έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις…

Οργή ΗΠΑ και Βρετανίας!

Η διήμερη άδεια που πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας ήταν η αφορμή για την αντίδρασηκαι του αμερικανού πρέσβη, αλλά και της πρέσβη της Βρετανίας στην Ελλάδα.

Click4more: Αντιδράσεις στην Τουρκία για Κουφοντίνα– «Έδωσαν άδεια στον δολοφόνο των Τούρκων διπλωματών»
Η οποία έστειλε το μήνυμά της μέσω Twitter και μάλιστα στα ελληνικά. «Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όμως, είμαστε βαθύτατα απογοητεύμενοι από την απόφαση να δοθεί άδεια από τη φυλακή σε έναν τρομοκράτη δολοφόνο και συμμεριζόμαστε τον πόνο που προκαλεί η απόφαση αυτή στις οικογένειες των θυμάτων«.

Αυτό τονίζει η Kate Smith, την ώρα που ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στο σπίτι του, στον Βαρνάβα, με την οικογένειά του.

Το μήνυμά της πλαισιώνει με μια φωτογραφία. Αναγράφει το όνομα του Στίβεν Σόντερς. Ταξιάρχου του Βρετανικού Στρατού Ξηράς και στρατιωτικού ακολούθου της βρετανικής πρεσβείας. Ο Στίβεν Σόντερς δολοφονήθηκε στην Αθήνα, στι9ς 08.06.2000, από την 17Ν…

Προβολή εικόνας στο Twitter
Προβολή εικόνας στο Twitter
Kate Smith @KateSmithFCO
Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όμως, είμαστε βαθύτατα απογοητεύμενοι από την απόφαση να δοθεί άδεια από τη φυλακή σε έναν τρομοκράτη δολοφόνο και συμμεριζόμαστε τον πόνο που προκαλεί η απόφαση αυτή στις οικογένειες των θυμάτων.
5:16 μ.μ. – 9 Νοε 2017 · Greece
32 32 απαντήσεις 250 250 Retweet 481 481 «μου αρέσει»
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
Δημήτρης Κουφοντίνας: Ολόκληρη η ανάρτηση του αμερικανού πρέσβη στο Twitter

Νωρίτερα και ο Αμερικανός Πρέσβης τόνισε ότι σέβεται την ανεξαρτησία των δικαστικών θεσμών.

«Προσθέτω τη φωνή μου σε όσους προέρχονται από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της Ελλάδας και εναντιώνονται στην απόφαση του συμβουλίου των φυλακών να απελευθερώσει έναν καταδικασμένο τρομοκράτη, δολοφόνο και ηγέτη της 17 Νοέμβρη.

Οι δημοκρατίες μας στηρίζονται σε ανεξάρτητους δικαστικούς θεσμούς, αλλά η συγκεκριμένη άδεια ατιμάζει τη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειές τους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανάρτηση

Προβολή εικόνας στο Twitter
Προβολή εικόνας στο Twitter
Geoffrey Pyatt @USAmbGreece
I add my voice to those from across Greece’s political spectrum deploring prison council decision to release a convicted terrorist, murderer & N17 leader. Our democracies rest on independent judicial institutions, but today’s furlough dishonors the victims memory & their families
3:44 μ.μ. – 9 Νοε 2017
48 48 απαντήσεις 304 304 Retweet 479 479 «μου αρέσει»

Μοιραστείτε το!

Σχολιάστε το άρθρο Η άποψη του καθενός είναι ελεύθερη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σχόλια σας, ΔΕΝ υιοθετούνται! Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, παρουσιάσει έννομο συμφέρον!

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com