Δημήτρης Μάλλιος Dragons Den! Ηλικία, βιογραφικό, οικογένεια και περιουσία

Δημήτρης Μάλλιος Dragons Den! Ηλικία, βιογραφικό, οικογένεια και περιουσία

Δημήτρης Μάλλιος από το Dragons’ Den απόψε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχεται απόψε, Τρίτη 26 Μαρτίου, δύο ξεχωριστούς καλεσμένους στο The 2Night Show.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός στο ελληνικό κοινό μέσα από τη συμμετοχή τους στο δημοφιλές πρόγραμμα του Ant1, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική επιχειρηματικότητα αλλά και στην ελληνική αγορά συλλήβδην, η οποία όπως είπε αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς και μπορεί να εξελιχθεί, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, σε «τέλεια καταιγίδα».

Μας μίλησε για το…πέρασμά του από την Wall Street και τη Lehman Brothers και πως αυτή του η θητεία τον διαμόρφωσε ως επιχειρηματία, πόσα έμαθε για την συμπεριφορά των επενδυτών και αυτό που τους ωθεί στο να κάνουν επενδύσεις. Αυτή του η τριβή, όπως είπε, του έδωσε κίνητρα αλλά και τον οδηγεί μέχρι σήμερα στις επιχειρηματικές κινήσεις που κάνει.

«Ο γεννημένος startupper» και η ζωή στις ΗΠΑ

Γεννημένος στο Νιού Τζέρσει των ΗΠΑ, από Έλληνα πατέρα και Κύπρια μητέρα, ο Δημήτρης Μάλλιος από μικρός κατάλαβε ότι η επιχειρηματικότητα ήταν η μόνη διέξοδος αν ήθελε πραγματικά να πετύχει μια μέρα.

Όπως μας λέει «από πολύ μικρή ηλικία, ενδιαφέρθηκα και ενθουσιάστηκα από νέες ιδέες, νέα επιχειρηματικά εγχειρήματα και καινοτομία. Έτρεξα την πρώτη μου επιχείρηση όταν ήμουν 13 ετών και δημιούργησα τα δικά μου επενδυτικά σχέδια από τα 16».

Μιλώντας με θαυμασμό για τους γονείς του, μας είπε πόσα έμαθε από αυτούς, πως τον παρακίνησαν και ήταν δίπλα του στα ξεκινήματά του. Μάλιστα ξεκίνησε να δουλεύει δίπλα στον πατέρα του που ήταν ελαιοχρωματιστής, ενώ αργότερα ανέλαβε ενεργότερο ρόλο στην επιχείρηση.

«Και οι δύο γονείς μου εργάζονταν πολύ σκληρά και ως Έλληνες μετανάστες στις ΗΠΑ, δεν είχαν πτυχία κολεγίου ή οποιαδήποτε άλλη μορφή εκπαίδευσης, οπότε η έναρξη και η λειτουργία μιας μικρής επιχείρησης ήταν ο μόνος τρόπος για να πετύχω πραγματικά» μας λέει. «Έμαθα πολλά πράγματα από αυτούς με αυτόν τον τρόπο» συνέχισε.

Το κεφάλαιο Lehman Brothers

To 1989 και σε ηλικία μόλις 19 ετών μπήκε στα μονοπάτια της Wall Street, πιάνοντας δουλειά στην Lehman Brothers.

Όπως μας λέει ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής του, αφού διαμόρφωσε τις απόψεις του για το πώς λειτουργούν οι κεφαλαιαγορές αλλά και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες και οι επενδυτές.

«Η πρώτη μου δουλειά στη Wall Street ήταν στη Lehman Brothers το 1989 και πραγματικά διαμόρφωσε τις απόψεις μου για το πώς λειτουργούσαν οι κεφαλαιαγορές και πώς επηρεάζουν την οικονομία» μας λέει.

«Έμαθα πώς οι επενδυτικές τράπεζες κερδίζουν χρήματα και πώς το σύστημα οδηγεί πολλά πράγματα πολύ πέρα από τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο να μαθαίνω ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι επενδυτές συμμετέχουν και ενδεχομένως επωφελούνται από τις αγορές. Τι τους παρακινεί να κάνουν επενδύσεις και ποιες είναι οι προσδοκίες τους. Η διαφορά μεταξύ κινδύνου και ανταμοιβής, φόβου και απληστίας, πειθαρχίας και εμπιστοσύνης».

Κάπως έτσι ξεκίνησε η πορεία του στο επιχειρείν, ως επενδυτής και επιχειρηματίας ενώ αργότερα έστησε την δική του επιχείρηση, το AEON Group.

Από το 2012 έχει κάνει επενδύσεις σε μεγάλες εταιρείες όπως Facebook, Space X, Klarna και άλλες, αλλά και startup επενδύσεις σε όλους τους κλάδους σε ΗΠΑ, Ελλάδα, Ισραήλ και άλλες χώρες

Συνολικά συμμετείχε και ως κύριος επενδυτής ή/και αντιπρόσωπος σε επενδύσεις συναλλακτικής αξίας άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ιδιωτικών και δημόσιων εταιρειών παγκοσμίως.

Η τέλεια καταιγίδα

Φυσικά με τον κ. Μάλλιο συζητήσαμε και για το πώς βλέπει την πορεία της ελληνικής οικονομίας, την επιχειρηματικότητα αλλά και το οικοσύστημα των startups που έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια.

«Βλέπω εκπληκτικές δυνατότητες στην ελληνική αγορά και στους Έλληνες επιχειρηματίες. «Μπορεί να εξελιχθεί σε μια τέλεια καταιγίδα» επισημαίνει.

«Πιστεύω ότι αυτή είναι μόνο η αρχή για την ελληνική οικονομία και την ελληνική αγορά. Τα τελευταία 2 χρόνια, έχω παρακολουθήσει και δει τόσο μεγάλη ανάπτυξη και ταυτόχρονα τόσα πολλά πράγματα που μπορούν και πρέπει να αλλάξουν για να επωφεληθούν πραγματικά από αυτό που συμβαίνει».

«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει τη μοναδική ευκαιρία να υιοθετήσει μερικές από τις βέλτιστες πρακτικές που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και να τις εφαρμόσει στο δικό μας οικοσύστημά. Θέλω να είμαι μέρος αυτού και ανυπομονώ για την ευκαιρία να συνεργαστώ τόσο με επιχειρηματίες όσο και με την πολιτική κοινότητα εδώ για να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ», τονίζει.

Όσον αφορά την Ελλάδα και την εξέλιξη των startups ο κ. Μάλλιος ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, βλέπει «ένα περιβάλλον που προωθεί και ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, καθώς και μια μεγάλη συλλογή εμπνευσμένων ανθρώπων που θέλουν να εφαρμόσουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους για να δημιουργήσουν το δικό τους μέλλον και να ζωντανέψουν τις ιδέες τους».

Και το Dragons’ Den

Το Dragons’ Den, η δεύτερη σεζόν του οποίου ξεκίνησε στις 19 Ιανουαρίου, είναι από τα πλέον επιτυχημένα shows της ελληνικής τηλεόρασης. Και Δημήτρης Μάλλιος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού είναι ένας από τους 6 Dragons που επενδύσει σε καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες.

Για αυτή την εμπειρία ο κ. Μάλλιος τόνισε ότι είναι πολύ χαρούμενος που είναι μέρος του show αφού όπως είπε, θέλει να είναι μέρος της αναγέννησης της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

«Πιστεύω ότι αυτό το show είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για τους επιχειρηματίες, αλλά για τον ελληνικό λαό γενικότερα. Μπορεί να εμπνεύσει άλλους να βγουν μπροστά. Μπορεί επίσης να δείξει στους ανθρώπους την αξία της επένδυσης σε νέες ιδέες και να εμπιστευτούν ξανά τον επενδυτικό κόσμο. Είναι μια πολύ εμπνευσμένη πλατφόρμα» ενώ τονίζει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που… ξεχειλίζει καινοτομία, με ανθρώπους με πολύ έξυπνες ιδέες που έχουν τη δυνατότητα να τις κάνουν πράξη.

Αρχικά, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου θα φιλοξενήσει τον επενδυτή του «DRAGONS’ DEN GREECE» Δημήτριο Μάλλιο. O άνθρωπος που κατέκτησε τη Wall Street και που πιστεύει ακράδαντα πως η Ελλάδα είναι η επόμενη Silicon Valley, μιλάει για τη ζωή του στην Αμερική και εξηγεί πώς κατάφερε από DJ να γίνει ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Ποια ήταν η πρώτη του δουλειά στη Wall Street; Τι γνώμη έχει για τα Bitcoin; Γιατί θεωρεί ότι όλα είναι τζόγος; Γιατί αποφάσισε να μετακομίσει μόνιμα στην Ελλάδα με την Αμερικανίδα σύζυγό του; Τέλος, μιλάει για το επιτυχημένο show επιχειρηματικότητας του ΑΝΤ1 «DRAGONS’ DEN GREECE» και εξηγεί γιατί δεν υπάρχουν φιλίες όταν πρόκειται για business.


Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου θα καλωσορίσει στο «The 2Night Show» και τη Μαρία Μάρκου, τη «Γυναίκα με τα Μαύρα» από το «The Chase». Η Μαρία Μάρκου μιλάει για τις σπουδές της, για το πλούσιο βιογραφικό της, για τη ζωή της στο Βερολίνο, για την αγάπη της για την πολιτική, αλλά και για τη σημαντική θέση της στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Γιατί έψαχνε πάντα τον πατέρα της στις σχέσεις της; Θα έβαζε το «τρίτο στεφάνι»; Πώς έγινε chaser στο «The Chase»; Είναι ανταγωνιστική; Έχει κάνει IQ test; Τέλος, μιλάει για τα μελλοντικά της σχέδια και εξηγεί γιατί σέβεται απεριόριστα την ελληνική τηλεόραση.

Για 8η χρονιά, όλοι οι νυχτερινοί δρόμοι οδηγούν στο «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

YouTube video player
«The 2Night Show»: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 24:00 και κάθε Τετάρτη στις 23:45.

THE2NIGHT1
Δημήτρης Μάλλιος Dragons Den! Ηλικία, βιογραφικό, οικογένεια και περιουσία 3
240216180717 DEMETRIOS MALLIOS 2
Δημήτρης Μάλλιος Dragons Den! Ηλικία, βιογραφικό, οικογένεια και περιουσία 4
x

Πηγή cover photo – video: Instagram , facebook , tik-tok , X, google

Ακολούθησε το freegossip.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!