Headlines

Δημήτρης Σκαρμούτσος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Δημήτρης Σκαρμούτσος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Γέννηση 11 Ιουνίου 1970
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα αρχιμάγειρας
δεδομένα
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος (γενν. 11 Ιουνίου 1970) είναι Έλληνας σεφ.

Bιογραφία
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στο Culinary Institute of America. Εκεί εργάστηκε με γνωστούς σεφ όπως ο Τόμας Κέλερ.[1] Το 1996, άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία όπως το Sheraton Hotel, όπου ήταν ο executive chef, καθώς και σε άλλα γνωστά εστιατόρια της Αμερικής.

Το 2001, επέστρεψε στην Ελλάδα, και το 2005 έγινε σεφ του εστιατορίου Αλάτσι στην Αθήνα, για το οποίο κέρδισε Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.[2]

Από το 2010 ως το 2013, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στους δημοφιλείς τηλεοπτικούς διαγωνισμούς Master Chef και Master Chef Junior του Mega Channel, μαζί με τον Λευτέρη Λαζάρου και τον Γιάννη Λουκάκο. Το 2017, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στην αναβίωση του Master Chef του Star Channel, κάνοντας τον το μόνο κριτή που εμφανίστηκε και στις δύο εκδοχές της σειράς. Αποχώρησε από την σειρά οικειοθελώς πριν την δεύτερη σεζόν.

 

https://www.youtube.com/watch?v=xMj0oK8ujz8

Από το 2013 ως το 2014, παρουσίαζε την εκπομπή Χωρίς Συνταγή στο Mega Channel. Από το 2015 ως το 2017, ήταν ο παρουσιαστής και κριτής του τηλεοπτικού διαγωνισμού Blind Taste στο Star Channel.[4] Από το 2018, παρουσιάζει την εκπομπή μαγειρικής Food n’ Friends με τον κωμικό Ηλία Φουντούλη, στο ANT1. Από το 2020, παρουσιάζει την εκπομπή Γειτονιές στο Πιάτο στο ΑΝΤ1. Το 2020, είχε τέσσερα εστιατόρια, και την υπηρεσία catering Δειπνοσοφιστήριον.
BIO
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America.

1993
Ξεκινά τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα.
1996
Ξεκινά να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής.
2001
Επιστρέφει στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου μαθαίνει τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.
2005

https://www.youtube.com/watch?v=ZXyGkDX7SBo

Μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.
2010
Γίνεται μέλος μέλος της κριτικής επιτροπής στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef», όπου συνεχίζει για τρία χρόνια.
2011
Μέχρι το 2015 είναι ο Executive Chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
2013
Συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy», παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας, μέχρι και το 2014.
2015
Αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό.

https://www.youtube.com/watch?v=YWCf0kU_JPo

2016
Αναλαμβάνει την κουζίνα του Museum Restaurant, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, στην Κηφισιά.
2017
Η τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».
2017
Εμφανίζεται ως κριτής για ακόμη μια season στο MasterChef, στο κανάλι Star.
2018
Παρουσιάζει μαζί με το κωμικό Ηλία Φουντούλη την εκπομπή “Food & Friend’s”, στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

https://www.youtube.com/watch?v=oOFJ6AeYjm0

2019
Η εκπομπή “Food & Friends” αλλάζει τηλεοπτική στέγη και μεταφέρεται για τη δεύτερη season της στο τηλεοπτικό σταθμό ANT1.
2020
Αυτή η χρονιά βρίσκει τον Chef στο κανάλι του ANT1 με την επιτυχημένη εκπομπή “Γειτονιές στο πιάτο”.
2020
Το εστιατόριο “Museum Restaurant” του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, στη Κηφισιά, μετονομάζεται σε “Natu”.
2021
Το site dimitrisskarmoutsos.gr αναβαθμίζεται και ανανεώνεται και συνεχίζει να δίνει την ευκαιρία στο Chef να μοιράζεται μικρά και μεγάλα του μαγειρικά μυστικά.

https://www.youtube.com/watch?v=UZ3M7LDIoeA

Φιλμογραφία
Τηλεόραση
Έτος Τίτλος προγράμματος Κανάλι Ρόλος
2010 MasterChef Greece MEGA Κριτής
2011-2012 MasterChef Junior Greece MEGA Κριτής
2013-2014 Χωρίς συνταγή MEGA Παρουσιαστής
2015 Golden Barista MEGA Κριτής
2015-2017 Blind taste STAR Παρουσιαστής
2017 MasterChef Greece STAR Κριτής | Μέντορας
2018-2020 Food n’ Friends ΣΚΑΪ και ANT1 Παρουσιαστής
2020-2021 Γειτονιές στο Πιάτο ΑΝΤ1 Παρουσιαστής

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 11 Ιουνίου 1970 και είναι σεφ.

Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, όπου έκανε τη διατριβή του στη Γαλλική & Γιαπωνέζικη κουζίνα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία όπως το Sheraton Hotel, όπου ήταν ο executive chef καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής.

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε και ασχολήθηκε με την κρητική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet. Στη συνέχεια πήρε μέρος στην κριτική επιτροπή των reality μαγειρικής «Master Chef» και «Junior Master Chef», παρουσίασε την εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και στη συνέχεια ήταν συνεργάτης της εκπομπής «Joy» όπου παρουσίαζε το καλό φαγητό της Αθήνας. Από το 2011 μέχρι και σήμερα (2015) είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

https://www.instagram.com/p/CUInsGnsPll/

Μετά τις γνώσεις, μετά την εφαρμογή των αρχών της μαγειρικής, για κάθε σεφ έρχεται το στοίχημα της «προσωπικής» κουζίνας, της «προσωπικής» δημιουργίας, η στιγμή, που το ταπεραμέντο του βρίσκει τον τρόπο να διοχετεύεται πηγαία και με πάθος στις γεύσεις, που υπογράφει.

Είναι μετρημένοι στα δάχτυλα αυτοί, που ανταποκρίνονται στην πρόκληση, έτσι, που όταν δοκιμάζεις ένα πιάτο τους να διαβάζεις στη γεύση του μια ολόκληρη φιλοσοφία και θέση ζωής. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είναι ένας από αυτούς τους λίγους, που τα πιάτα, η ζωή τους και η εικόνα τους, ταυτίζονται απόλυτα σε ένα δυνατό σύνολο.

https://www.instagram.com/p/CP2KxRwAMJl/

Αντισυμβατικός στη ζωή του από την εφηβεία έως και σήμερα, εραστής της αληθινής ζωής και της περιπέτειας υπήρξε και παραμένει ένας ροκάς της κουζίνας, που ξεκινώντας από την Αμερική των 90’s, τις σπουδές και τη μαθητεία του πλάι στον Thomas Keller, γύρισε όλον τον πλανήτη εντρυφώντας στις κουζίνες πολλών πολιτισμών για να γυρίσει χορτασμένος και ώριμος πια στη μεσογειακή Κρήτη και να επαναπροσδιορίσει με νέους όρους τη σχέση του με την ελληνική κουζίνα, τις πολύτιμες πρώτες ύλες της αλλά και μια ολόκληρη κουλτούρα γύρω από το φαγητό και την κοινωνική λειτουργία του.

Αν σήμερα έχουμε καταφέρει να εκτιμούμε τον
γευστικό πλούτο του τόπου μας και να προβάλλουμε προς τα έξω την ιδιαίτερη ταυτότητα της ελληνικής κουζίνας το οφείλουμε σε κάποιους σεφ σαν τον Δημήτρη Σκαρμούτσο που με αυτό το ταξίδι επιστροφής στις ρίζες, γονιμοποίησε το παλιό με τις νέες εμπειρίες που μάζεψε στις αποσκευές του από το μεγάλο ταξίδι του στον κόσμο.

https://www.instagram.com/p/CIQJJw8gQiX/

Μέσα από την δυναμική σχέση του με την τηλεόραση και τη νέα, ανεπιτήδευτη εικόνα, που εισήγαγε στον χώρο των tv celebrities, o Δημήτρης Σκαρμούτσος συντέλεσε καθοριστικά στην αναβάθμιση του επαγγέλματος του chef στα μάτια της νέας γενιάς, που μέσα από την αυθεντική και αυθόρμητη παρουσία του είδε τη μαγειρική σαν έναν χώρο δημιουργικής έκφρασης.

Αν και είναι στη φύση του να μετακινείται διαρκώς, έχει αναιρέσει αυτό τον κανόνα και από το 2005 έριξε άγκυρα ως σεφ σε κρητικό εστιατόριο, που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet. Από το 2010 και για 3 χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στο reality μαγειρικής του Mega Channel “Master Chef” και “Junior Master Chef”. Συνεχίζει για 2ο χρόνο την παρουσίαση του επιτυχημένου διαγωνισμού μαγειρικής του Star, «Blind Taste», ενώ επίσης είναι executive chef πολλών εστιατορίων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

https://www.instagram.com/p/CHyB6HoArC9/

Η νέα του επιχειρηματική δραστηριότητα είναι το εστιατόριο του Μουσείου Γουλανδρή, με βασικό στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου γεύσεων, σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον από εκείνα, που έχουν συνηθίσει οι κάτοικοι της πρωτεύουσας.

Αγαπημένη κουζίνα:
Ασιατική

Αγαπημένος προορισμός:
Γαύδος

Αγαπημένο συστατικό:
Αγριόχορτα

Αγαπημένο λαχανικό:
Ντομάτα

Γλυκό ή αλμυρό;
Αλμυρό

Πρωινό, γεύμα ή δείπνο;
Πρωινό

Τι μουσική προτιμάτε όταν μαγειρεύετε;
‘Ολα εκτός ελληνικά

Πότε και με ποια αφορμή ξεκινήσατε να ασχολείστε με τη μαγειρική;
1990, αγάπη-ανάγκη

Έχει μεγάλη αδυναμία στον γιο του και τον σκύλο του, ενώ στο εστιατόριό του ανάμεσα στα επιδόρπια τολμά να περιλαμβάνει και τα κόλυβα.

EDITORIAL
Αγαπημένοι φίλοι,

To DimitrisSkarmoutsos.gr ξεκίνησε ως ένα portal που θα λειτουργούσε ως σημείο συνάντησης για όλους εμάς που αγαπάμε το καλό φαγητό – κάτι σαν το ραντεβού στο κυριακάτικο τραπέζι.

Κάθε μέρα το τραπέζι μας μεγαλώνει, νέοι φίλοι έρχονται στην παρέα μας, καινούρια αρώματα και γεύσεις κάνουν την εμφάνισή τους, νέες ιδέες και μαγειρικές καινοτομίες προστίθενται στο περιεχόμενό μας, κι όλα αυτά μας κάνουν το πιο σύγχρονο και πλήρες portal μαγειρικής.

Εδώ, ο καθένας μπορεί να βρει με απλό και γρήγορο τρόπο συνταγές για όλες τις περιστάσεις, αλλά και τα μυστικά που έχω συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια μαγειρεύοντας, Με τη μηχανή αναζήτησης συνταγών ανά υλικό ή ανά πιάτο, η αναζήτηση γίνεται ακόμα πιο εύκολη, ώστε ο χρόνος μας να αφιερώνεται δημιουργικά στη μαγειρική, στη δοκιμή νέων γεύσεων, και, φυσικά, στο μοίρασμα της περιπέτειας όλης αυτής της διαδικασίας.

Το ταξίδι τις μαγειρικής λοιπόν δεν είναι μοναχικό. Μαγειρεύουμε για να μοιραζόμαστε, να δίνουμε στους ανθρώπους μας να δοκιμάσουν, να βελτιώνουμε κάθε φορά το πιάτο μας, την τεχνική και να μαθαίνουμε να αγαπάμε το καλό ποιοτικό φαγητό. Γι’ αυτό το λόγο φιλοξενούνται εδώ συνταγές, συμβουλές και χρήσιμες πληροφορίες από διακεκριμένους bloggers και προβάλλονται Έλληνες παραγωγοί που με το μεράκι τους και την λαχτάρα για ποιότητα, δημιουργούν νόστιμα και μοναδικά προϊόντα.

Σας καλώ να εξερευνήσουμε παρέα τον μαγικό κόσμο της γαστρονομίας και κάθε τι σχετικό με την κουζίνα.

Μέσα από το portal μου θα έρθετε πιο κοντά με τους φίλους σας, την οικογένειά σας, αλλά και μετον ίδιο σας τον εαυτό, με τον πιο νόστιμο και δημιουργικό τρόπο!

Στρώνω το τραπέζι κι ανοίγω την καρδιά μου στους καλεσμένους μου

Καλή απόλαυση!
Δημήτρης

Προσωπική ζωή
Με την πρώτη του γυναίκα, Τίφανι, γνωρίστηκαν στο Λος Άντζελες, σε ένα πάρτι που είχε γίνει σε αποθήκη. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ήταν πολύ της μόδας να γίνονται μυστικά πάρτι σε διάφορα μέρη και, επειδή το Λονγκ Μπιτς, όπου μέναμε τότε είχε πολλές αποθήκες, συνήθιζαν να σπάνε την κλειδαριά, να στήνουν τις ηχητικές εγκαταστάσεις και να ενημερώνουν τον κόσμο από στόμα σε στόμα.

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Νέα “καρφιά” κατά του MasterChef! «Δεν θα πήγαινα ούτε ως guest κριτής!»

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είχε πει για το γάμο του:” Ήμουν 18 χρονών και μείναμε μαζί με διάφορα σκαμπανεβάσματα, περίπου μια δεκαετία. Στα 26 αποφασίσαμε να παντρευτούμε και δύο χρόνια μετά χωρίσαμε. Στο Λας Βέγκας είναι πολύ εύκολο να παντρευτείς γιατί είναι εξίσου εύκολο να χωρίσεις. Ήταν ένας πολύ επεισοδιακός γάμος, γιατί είχε προηγηθεί ένα μπάτσελορ πάρτι που κράτησε για τρεις ημέρες. Είχα εξαφανιστεί με τους φίλους μου και όταν γυρίσαμε πια στο ξενοδοχείο, βρήκαμε την Τίφανι με τις φίλες της να έχουν ειδοποιήσει μέχρι και την αστυνομία για να μας βρουν. Όπως εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς μετά από τρεις μέρες αγωνίας, έγινε χαμός”.

Η δεύτερη σύζυγός του λεγόταν Αφροδίτη ενώ με τη γυναίκα αυτή στα 30 του έκανε έναν εξαιρετικό γιο που σήμερα είναι 19 ετών.

Η Μαριέττα Ντάνα όπως ο ίδιος έχει πει είναι η γυναίκα της ζωής του. Το ζευγάρι το 2017 είχε ανέβει μυστικά τα σκαλιά της εκκλησίας, μετά από πέντε χρόνια σχέσης, στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης στην Κύθνο, σε μία μυστική τελετή, την οποία γνώριζαν μόνο η οικογένεια και οι στενοί του φίλοι. Μαζί είχαν συνδυάσει και την βάφτιση του μωρού τους, το οποίο ονόμασαν Αλέξανδρο, προς τιμή του πατέρα της Μαριέττας, ο οποίος έχει φύγει από την ζωή.

“Σε όλη μου τη ζωή έλεγα ότι, όταν κάνω παιδιά, θα είμαι ο πιο κουλ και προοδευτικός πατέρας από όλους…”
Ακόμη και αν ο ίδιος υποστηρίζει ότι ως πατέρας (σ.σ. έχει δυο γιους -ένα 19 και έναν 4 ετών- από 3 γάμους) έχει καταλήξει να είναι πιο συντηρητικός από τους γονείς του.

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος το τεκμηριώνει λέγοντας: “Σε όλη μου τη ζωή έλεγα ότι, όταν κάνω παιδιά, θα είμαι ο πιο κουλ και προοδευτικός πατέρας από όλους. Με τσακίζει το γεγονός ότι, όσον αφορά τον μεγάλο μου γιο που είναι φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ, έχω γίνει πιο συντηρητικός από ό,τι ήταν ο πατέρας μου.

Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Αν κρατούσα το στόμα μου κλειστό θα ήμουν στο MasterChef»

Πηγαίνω απρόσκλητος στο σπίτι που του έχουμε νοικιάσει για να δω σε τι φάση είναι. Ή μπαίνουμε καθημερινά σε διαμάχη για το πώς είναι το σπίτι του και πώς ζει έτσι. Πράγματα δηλαδή που έχω κάνει και εγώ. Δεν με αγχώνει το θέμα των ναρκωτικών. Επειδή το έχω αντιμετωπίσει θεωρώ ότι, αν συμβεί, θα ξέρω ενδεχομένως πώς μπορώ να βοηθήσω. Με αγχώνουν όλα τα υπόλοιπα, με αγχώνουν γενικότερα τα σημερινά παιδιά”.

Οι αποτοξινώσεις και οι συμπλοκές με skinheads
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είχε εξομολογηθεί:“Έχω μείνει, στα τέλη των ’90s, δυο χρόνια μέσα σε υποχρεωτική αποτοξίνωση στην Καλιφόρνια. Είχα μπει για εθισμό σε αλκοόλ και ναρκωτικά. Αλλά ήταν άλλο πράγμα από αυτό που περνάμε τώρα. Εκεί μέσα στην ημέρα έκανες πολλά διαφορετικά πράγματα. Εγώ συγκεκριμένα είχα ζητήσει να μαγειρεύω, συνήθως μεξικάνικα φαγητά, πρωί-μεσημέρι-βράδυ για τους άλλους 170 ανθρώπους που ήταν μέσα μαζί μου. Το προτιμούσα από το να κάθομαι να κάνω καθημερινά επτάωρα session, ατομικά και ομαδικά, με ψυχολόγους. Είχα μπει πριν και άλλες 4 φορές οικειοθελώς για αποτοξίνωση, αλλά δεν με κράτησαν”.

Αναφορικά με τις συμπλοκές είχε αναφέρει:“Έχω υπάρξει στην εφηβεία μου ‘γνωστός άγνωστος’ και έχω βρεθεί σε πορείες και συμπλοκές. Όχι τόσο με την αστυνομία, όσο με ομάδες skinheads, σχεδόν σε καθημερινή βάση. Ειδικά έξω από τα Goody’s στην Σόλωνος γινόταν ο κακός χαμός. Μολότοφ δεν έχω πετάξει, γιατί τότε ήταν ακριβές.

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Η εξομολόγηση για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο γιος του

Προτιμούσαμε τα νεράντζια με τις λεπίδες από τα φθηνά ξυραφάκια μιας χρήσης που αγοράζαμε από τα περίπτερα. Είχα ως στέκι την πλατεία Εξαρχείων που, εκείνη την εποχή, ήταν γεμάτη ζωή και μουσικές. Θυμάμαι ότι για να σηκώσω τη μοϊκάνα έβαζα στο μαλλί μου, ανάλογα με την εποχή, σαπούνι ή μπύρα γιατί δεν υπήρχαν ζελέδες. Το χειμώνα ας πούμε δεν έβαζες σαπούνι γιατί αν έβρεχε έκανες φουσκάλες και το καλοκαίρι απέφευγες την μπύρα γιατί μαζευόντουσαν μύγες”.

Η επαγγελματική πορεία του Δημήτρη Σκαρμούτσου
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, όπου έκανε τη διατριβή του στη Γαλλική & Γιαπωνέζικη κουζίνα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία όπως το Sheraton Hotel, όπου ήταν ο executive chef καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε και ασχολήθηκε με την κρητική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα.

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Η εξομολόγηση για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο γιος του

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet. Στη συνέχεια πήρε μέρος στην κριτική επιτροπή των reality μαγειρικής «Master Chef» και «Junior Master Chef», παρουσίασε την εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και στη συνέχεια ήταν συνεργάτης της εκπομπής «Joy» όπου παρουσίαζε το καλό φαγητό της Αθήνας. Από το 2011 μέχρι και σήμερα (2015) είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μετά τις γνώσεις, μετά την εφαρμογή των αρχών της μαγειρικής, για κάθε σεφ έρχεται το στοίχημα της «προσωπικής» κουζίνας, της «προσωπικής» δημιουργίας, η στιγμή, που το ταπεραμέντο του βρίσκει τον τρόπο να διοχετεύεται πηγαία και με πάθος στις γεύσεις, που υπογράφει.
Είναι μετρημένοι στα δάχτυλα αυτοί, που ανταποκρίνονται στην πρόκληση, έτσι, που όταν δοκιμάζεις ένα πιάτο τους να διαβάζεις στη γεύση του μια ολόκληρη φιλοσοφία και θέση ζωής. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είναι ένας από αυτούς τους λίγους, που τα πιάτα, η ζωή τους και η εικόνα τους, ταυτίζονται απόλυτα σε ένα δυνατό σύνολο.

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Είναι λάθος να ανοίξει η εστίαση για δέκα μέρες

Μέσα από την δυναμική σχέση του με την τηλεόραση και τη νέα, ανεπιτήδευτη εικόνα, που εισήγαγε στον χώρο των tv celebrities, o Δημήτρης Σκαρμούτσος συντέλεσε καθοριστικά στην αναβάθμιση του επαγγέλματος του chef στα μάτια της νέας γενιάς, που μέσα από την αυθεντική και αυθόρμητη παρουσία του είδε τη μαγειρική σαν έναν χώρο δημιουργικής έκφρασης.

Αν και είναι στη φύση του να μετακινείται διαρκώς, έχει αναιρέσει αυτό τον κανόνα και από το 2005 έριξε άγκυρα ως σεφ σε κρητικό εστιατόριο, που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet. Από το 2010 και για 3 χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στο reality μαγειρικής του Mega Channel “Master Chef” και “Junior Master Chef”. Συνεχίζει για 2ο χρόνο την παρουσίαση του επιτυχημένου διαγωνισμού μαγειρικής του Star, «Blind Taste», ενώ επίσης είναι executive chef πολλών εστιατορίων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η νέα του επιχειρηματική δραστηριότητα είναι το εστιατόριο του Μουσείου Γουλανδρή, με βασικό στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου γεύσεων, σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον από εκείνα, που έχουν συνηθίσει οι κάτοικοι της πρωτεύουσας.

Γειτονιές στο πιάτο – Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας ξεναγεί στο Κουκάκι

“Έφυγα από το MasterChef γιατί δεν μπορούσα να κάνω ριάλιτι..”
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είχε πει σε συνέντευξή του:«Δεν είμαι εγώ αυτός που θα πει αν είναι καλό ή κακό σε ένα παιχνίδι να υπάρχει το στοιχείο του ριάλιτι. Απλά, εγώ δεν μπορούσα να το στηρίξω. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισα να μη συνεχίσω. Δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός μου να είμαι στην τηλεόραση, ούτε την κυνήγησα ποτέ! Τυχαία βρέθηκα και τυχαία παραμένω. Για εμένα είναι σημαντικό που στα 50 μου έχω τέσσερα εστιατόρια και μία μεγάλη εταιρεία catering. Η τηλεόραση δεν είναι τόσο σημαντική», είχε δηλώσει ο διάσημος σεφ.

Συνεχίζοντας μάλιστα είχε πει: Η απόφαση ήταν καθαρά δική μου. Τους έπιασα και τους είπα ότι δεν μπορώ να εξυπηρετήσω αυτό το concept, ούτε μπορώ να αλλάξω χαρακτήρα. Αν έσκυβα το κεφάλι και έλεγα «θα κάνω ότι μου πείτε», θα παρέμενα».

Slide Up
x