freegossip.gr

Breaking news,news,lifestyle,

Δημήτρης Ταϊρίδης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Δημήτρης Ταϊρίδης, 48 ετών

Ο Δημήτρης είναι από μικρό παιδί μέσα στις κουζίνες και θέλει μέσω του διαγωνισμού να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Ο κοσμογυρισμένος πρώην ιδιοκτήτης ιστορικής ψαροταβέρνας, υποστηρίζει πως γνωρίζει τα πάντα για όλα τα θαλασσινά εδέσματα και όχι μόνο. Δηλώνει ανταγωνιστικός και παράλληλα συνεργάσιμος. Μπαίνει με μικρό καλάθι στον διαγωνισμό αλλά δεν φοβάται να κριθεί, έχοντας εμπιστοσύνη στις μαγειρικές του γνώσεις.

MasterChef 6: Ο ιδιοκτήτης της ιστορικής ψαροταβέρνας “Μπόμπαινα” πέρασε την audition

MasterChef: Ο Δημήτρης με τους 17 αρραβώνες

MasterChef 6: Όλα όσα έγιναν στην πρεμιέρα – Τι “είπαν” τα τηλεοπτικά νούμερα

MasterChef: Αυτοί είναι οι 24 παίκτες που μπήκαν στο σπίτι

Ο Δημήτρης Ταϊρίδης, ιδιοκτήτης της ιστορικής Μπόμπαινας στην Καισαριανή, της ταβέρνας που μύησε τους Αθηναίους στην «υψηλή ψαροφαγία», πήρε το εισιτήριο για το σπίτι του «MasterChef 6».

Η πρεμιέρα του «MasterChef 6» έκρυβε εκπλήξεις, γέλιο και συγκίνηση. Ανάμεσα στις εκπλήξεις ήταν η εμφάνιση του Δημήτρη Ταϊρίδη ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους που διεκδικούσαν μια θέση στο σπίτι του παιχνιδιού.

Κι αυτό διότι ο επίδοξος MasterChef συγκαταλέγεται ανάμεσα στις εμβληματικές φιγούρες της αθηναϊκής νύχτας, αφού από το εστιατόριο το οποίο διατηρούσε με τον αδελφό του, λίγα μέτρα από την πλατεία της Καισαριανής, πέρασαν όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού πολιτικού, επιχειρηματικού, αθλητικού και καλλιτεχνικού βίου. Στην θρυλική Μπόμπαινα, μπορούσε κανείς να απολαύσει τα πιο φρέσκα και λαχταριστά θαλασσινά της Αθήνας, την αστακομακαρονάδα – θρύλο του μαγαζιού που γέννησε εκατοντάδες απομιμήσεις και ταυτόχρονα να χαζέψει τους διαπρεπείς θαμώνες του μαγαζιού καθώς έδιναν άνιση μάχη για να περισώσουν τα ρούχα τους από τον συνδυασμό των οστρακόδερμων με τη σάλτσα. Ανάμεσα στους πιο πιστούς fans ήταν και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος, ακόμα και όταν μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη, δεν παρέλειψε να τιμάει τη Μπόμπαινα σε κάθε επίσκεψή του στην Αθήνα.

Το τέλος της Μπόμπαινας
Η Μπόμπαινα, μετά από θριαμβευτική πορεία δύο δεκαετιών περίπου, κατέβασε ρολά το 2016, συνέπεια της οικονομικής κρίσης.
Οι αδερφοί Ταϊρίδη γνωστοποίησαν την αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης με μια ανάρτησή τους στο Facebook τον Δεκέμβριο του 2016.Δημήτρης Ταϊρίδης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

«Μετά από 21 χρόνια πίστης και αφοσίωσης, υπηρετώντας το λειτούργημα του εστιατορίου και σεβόμενοι τις ανάγκες των πελατών μας, αποφασίσαμε να διακόψουμε τη λειτουργία μας καθώς το κυρίαρχο μέλημά μας που ήταν πάντα η παροχή υψίστης ποιότητας προς τον πελάτη, να μην μπορεί να είναι βιώσιμη επιχειρηματικά. Θέλοντας να μην υποβαθμίσουμε ό,τι με κόπο χτίσαμε τα προαναφερόμενα χρόνια, αποφασίσαμε την αναστολή της λειτουργίας της Μπόμπαινας και πραγματικά λυπόμαστε για αυτό. Ελπίζουμε στο άμεσο ή έμμεσο χρονικό διάστημα που οι συνθήκες το επιτρέψουν, να είμαστε και πάλι κοντά σας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό που εργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια κοντά μας και παρείχε τις υπηρεσίες του φροντίζοντας για την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Αύριο Κυριακή, θα λειτουργήσουμε τελευταία μέρα και θα είναι για εμάς μία ημέρα γιορτής για όλα αυτά τα χρόνια που περάσαμε κοντά σας, έχοντας ως γνώμονα την ύψιστη ποιότητα των προϊόντων μας».Δημήτρης Ταϊρίδης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Η γέννηση ενός μύθου
Ο πρώτος που αναγνώρισε τον Δημήτρη Ταϊρίδη στην οντισιόν ήταν ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο οποίος θυμόταν μάλιστα με ακρίβεια τα πιάτα που είχε δοκιμάσει καθώς και τον λογαριασμό που κλήθηκε να πληρώσει. Στρείδια, αχινοσαλάτα και μακαρονάδα με γαρίδες -ή γιουβέτσι, ανάλογα με το ποιον επιλέγει να πιστέψει κανείς- δοκίμασε ο σεφ στην τότε έξοδό του στη Μπόμπαινα και πλήρωσε 85 ευρώ το άτομο.

Όμως, εκτός από τα εδέσματα, αυτό που έμεινε αξέχαστο στον Σωτήρη Κοντιζά ήταν οι ιστορίες που τους διηγήθηκε ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας. Από τις πρώτες απόπειρες του στις κουζίνες και την περιπέτειά του στην Αμερική ως την προέλευση του ονόματος του μαγαζιού.Δημήτρης Ταϊρίδης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Τις σχετικές ιστορίες επανέλαβε χθες στο πρώτο επεισόδιο του «MasterChef 6» ο Δημήτρης Ταϊρίδης.
Πως δηλαδή εμπνεύστηκε από τον πατέρα του ο οποίος διατηρούσε καφενείο και, όταν είχε κέφι, έμπαινε στην κουζίνα και έφτιαχνε ο ίδιος τους ξακουστούς μεζέδες του που τον έκαναν αγαπητό στους πελάτες. Και πως ονόμασε το δικό του μαγαζί προς τιμήν τον γονιών του, του πατέρα του που είχε φύγει από τη ζωή, ο οποίος ήταν γνωστός με το παρατσούκλι Μπόμπος, και της μητέρας του, της «Μπόμπαινας».

Αν κερδίσει τον διαγωνισμό, ο Δημήτρης Ταϊρίδης ονειρεύεται να ξανανοίξει την Μπόμπαινα μετά από 5 χρόνια απραξίας και να υποδεχτεί ξανά την πελατεία του σε ένα από τα πιο αγαπημένα ιστορικά στέκια της Αθήνας.
Το πρώτο βήμα το έκανε ήδη. Περνώντας από την οντισιόν και κατακτώντας μια θέση στο σπίτι του «MasterChef 6».

MasterChef: Ποια ήταν η ψαροταβέρνα «Μπόμπενα» που έκλεισε

«Μπόμπενα», η ψαροταβέρνα στην Καισαριανή που έκλεισε το 2016 και ο Δημήτρης Ταϊρίδης, ιδιοκτήτης του μαγαζιού που πήγε στο MasterChef.
Στο MasterChef, που έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα (10/1), ξεχώρισαν ήδη οι πρώτοι παίκτες. Και μπορεί η Βασιλική Δροσάτου να έκλεψε τις εντυπώσεις και να πήρε την Golden Pin από τον Σωτήρη Κοντιζά, όμως η audition που είχε ο Δημήτρης Ταϊρίδης ήταν η αφορμή για να έρθει στο προσκήνιο και πάλι η «Μπόμπενα».

Πρόκειται για την ιστορική ψαροταβέρνα στην Καισαριανή, η οποία λειτουργούσε για 21 χρόνια και από τα τραπέζια της πέρασαν πολιτικοί, επιχειρηματίες, αθλητές και ο… Σωτήρης Κοντιζάς, ο κριτής του MasterChef.

Η αστακομακαρονάδα ήταν ένα από τα εκλεκτά πιάτα. Η «Μπόμπενα» είχε γίνει στέκι για ψαροφαγία και σημείο αναφοράς για όσους/όσες αναζητούσαν γευστικά και προσεγμένα πιάτα με βασικό υλικό το ψάρι ή τα θαλασσινά.

Το πιάτο που επέλεξε να μαγειρέψει ο Δημήτρης στην audition του στο MasterChef 6 ήταν μια γαριδομακαρονάδα. Με αυτό το πιάτο κέρδισε τους κριτές, περνώντας με τρία «ναι» στην επόμενη φάση. Όπως είπε, κατά τη διάρκεια παραμονής του στον διαγωνισμό μαγειρικής θέλει να μάθει τα άλλα παιδιά τεχνικές και να μάθει και ο ίδιος από τους νέους.

Ο Δημήτρης Ταϊρίδης στο MasterChef για την «Μπόμπενα» – Η ιστορία της ψαροταβέρνας που άφησε εποχή
Όπως είπε ο Δημήτρης στην audition του στο MasterChef, η ψαροταβέρνα «Μπόμπενα» βρισκόταν στην οδό Αναξαγόρα 46-48, στην Καισαριανή, κοντά στο καφενείο που διατηρούσε ο πατέρας του.

Η ταβέρνα με τα ψάρια και τα θαλασσινά πήρε το όνομά της από το παρατσούκλι του πατέρα του. Ο πατέρας του πέθανε το 1991. Με βάση τη λέξη «Μπόμπος» προέκυψε η ονομασία «Μπόμπενα», καθώς ο Δημήτρης Ταϊρίδης ήθελε με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τόσο τη μητέρα του όσο και τον πατέρα του.

Στο κατάστημα δεν υπήρχε κατάλογος, καθώς το μενού φτιαχνόταν καθημερινά ανάλογα με τα ψάρια και τα θαλασσινά που ήταν διαθέσιμα. Οι τίτλοι τέλους έπεσαν το 2016. Η «Μπόμπενα» έκλεισε, καθώς όπως εξήγησε ο ίδιος ο παίκτης του MasterChef δεν ήθελε να ρίξει την ποιότητα στο φαγητό.

Πόσα πλήρωσε ο Σωτήρης Κοντιζάς όταν πήγε για φαγητό στην «Μπόμπενα»

Κατά τη διάρκεια της audition ο Σωτήρης Κοντιζάς, κριτής του MasterChef 6, αποκάλυψε ότι είχε πάει για φαγητό στην «Μπόμπενα». Όπως είπε, είχε πληρώσει 84 ευρώ.

Ο Δημήτρης Ταϊρίδης τόνισε ότι σε περίπτωση που γίνει ο επόμενος MasterChef, θα χρησιμοποιήσει το έπαθλο για να ανοίξει και πάλι την «Μπόμπενα» -το μαγαζί στην Καισαριανή με ψαρικά και θαλασσινά που άφησε εποχή.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner