Διονύσης Σαββόπουλος: Επίτιμος διδάκτορας Φιλογογίας στο ΑΠΘ

4

Ο Διονύσης Σαββόπουλος αναγορεύεται σε επίτιμος διδάκτορας Φιλολογίας στο Αριτοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

«Κατόρθωσε, με τον τρόπο του, αυτό που μόνο η σημαντική τέχνη μπορεί να κατορθώσει. Ο ήχος της μουσικής του και η φωνή της ποίησης του, ένα άλλοτε ρομαντικό, άλλοτε αισθησιακό και άλλοτε ελευθεριάζον αμάλγαμα, αποτελούν ένα από τα πιο ερεθιστικά και τιμαλφή τεκμήρια της ζωής που ζήσαμε κατά τις τελευταίες δεκαετίες» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην τελετή επιτιμοποίησης του καλλιτέχνη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ Αιμίλιος Μαυρουδής, ενώ τον έπαινο του τιμωμένου θα εκφωνήσει ο καθηγητής του ίδιου τμήματος, ακαδημαϊκός Θεόδωρος Παπαγγελλής.

Στην αντιφώνηση του, ο Διονύσης Σαββόπουλσς αναμένεται να μιλήσει για τη ζωή και το έργο του. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1944, ο «Νιόνιος», όπως τον αποκαλούν γνωστοί και φίλοι, μετακόμισε στην Αθήνα σε ηλικία 19 ετών, έχοντας εγκαταλείψει στη μέση τις σπουδές του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στη Νομική Σχολή.

Σκοπός του ήταν να ασχοληθεί με τη μουσική και το τραγούδι, βάζοντας τη δική του, ξεχωριστή σφραγίδα στην καλλιτεχνική ιστορία του τόπου μας. Ερμηνευτής, συνθέτης, στιχουργός με μια πορεία που φέτος κλείνει 50 χρόνια, ο Διονύσης Σαββόπουλος θεωρείται πρωτεργάτης της σχολής των Ελλήνων τραγουδοποιών.

Μοιραστείτε το!

Σχολιάστε το άρθρο Η άποψη του καθενός είναι ελεύθερη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σχόλια σας, ΔΕΝ υιοθετούνται! Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, παρουσιάσει έννομο συμφέρον!

4 Σχόλια

  1. ,᾽᾽ στο άρθρο

    ΣΩΣΤΑ α ,ετσι ειναι στην διαπλεκομενη Ελλαδα, μαλακες σαν τον Σαββοπουλου γινονται διδακτορες στην πλακα

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com