Κοινωνικά

Δίπλωμα οδήγησης: Αδιανόητες αποκαλύψεις για την δράση του παράνομου κυκλώματος.

Έδινες 2.000 ευρώ για δίπλωμα οδήγησης; Το έπαιρνες… στο σπίτι σου, χωρίς καν να δώσεις εξετάσεις οδήγησης ή σήματα.

Πώς ξετύλιξαν οι Αρχές το κουβάρι του άκρως επικίνδυνου κυκλώματος που έβγαζε διπλώματα… αβέρτα.Ήταν και “κιμπάρηδες” αφού μαζί με το δίπλωμα αυτοκινήτου, έδιναν… δώρο και δίπλωμα μηχανής, ακόμη κι αν δεν ήξερες ούτε ποδήλατο.Ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς, πολυτελή αυτοκίνητα και “μεγάλη ζωή” οι παράγοντες που “έκαψαν” τα μέλη της σπείρας.

Δίπλωμα οδήγησης στο σπίτι… αβάδιστα και αβίαστα, έστελναν σε πολίτες που διέθεταν “βαρύ” πορτοφόλι να πληρώσουν, υπάλληλοι παραρτήματος της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και δυο σχολές οδηγών στα Νότια προάστια της Αττικής, οι οποίοι στην κυριολεξία είχαν… θησαυρίσει από την φάμπρικα “μαϊμού” διπλωμάτων.

Το μεγάλο κύκλωμα για το δίπλωμα οδήγησης εξαρθρώθηκε έπειτα από ενδελεχείς έρευνες που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, οι “Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. δηλαδή, συλλαμβάνοντας διευθυντή παραρτήματος της Περιφέρειας Αττικής (Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών), 6 υπαλλήλους της ίδιας Υπηρεσίας, αλλά και δυο ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης, οι οποίοι φέρεται να συμμετείχαν στο κύκλωμα.Πώς «ξετρύπωσαν» το κύκλωμα με το δίπλωμα οδήγησης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, καθώς οι έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων είναι ακόμα σε πλήρη εξέλιξη, το κύκλωμα είχε εκδώσει δεκάδες άδειες οδήγησης για αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, ακόμα και επαγγελματικά, χωρίς ποτέ ο εξεταζόμενος να εμφανιστεί στις εξετάσεις, είτε στα σήματα, είτε στην οδήγηση.

Δηλαδή, ο… πελάτης πλήρωνε ένα ποσό της τάξεως των 2.000 ευρώ και το δίπλωμα του έρχονταν απευθείας στο σπίτι!

Χωρίς ποτέ ο ίδιος να κάνει μαθήματα οδήγησης, να δώσει σήματα, ή να οδηγήσει με εξεταστές!

Κατά συνέπεια ο πελάτης που είχε “ζεστό χρήμα” να πληρώσει, έπαιρνε το δίπλωμα οδήγησης απευθείας στο σπίτι του, έβγαινε στο δρόμο και… όποιον πάρει ο χάρος, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός. Και έπειτα επικρατεί το ερώτημα στην Ελληνική κοινωνία γιατί η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις των κρατών τις Ε.Ε. με τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button